(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 6 Mei 2024 — EUDA Health Holdings Limited (“EUDA” atau “Syarikat”) (NASDAQ: EUDA), syarikat teknologi kesihatan berpangkalan di Singapura yang mengendalikan ekosistem kesihatan digital terkemuka di Asia Tenggara, hari ini mengumumkan bahawa ia akan mengambil alih CK Health Plus Sdn Bhd (“CK Health”), penjual langsung produk kesihatan holistik keseluruhan di Malaysia.

Di bawah terma perjanjian pengambilalihan, EUDA telah bersetuju untuk mengambil alih modal saham yang dikeluarkan sepenuhnya CK Health untuk pertimbangan saham agregat 10 juta saham biasa baru Syarikat, bernilai AS $ 15 juta. Pengambilalihan dijangka ditutup pada 8 Mei 2024, tertakluk kepada syarat penutupan biasa.

Ditubuhkan di Malaysia pada 2023, CK Health ialah penjual langsung produk kesihatan holistik keseluruhan melalui platform dalam talian dan rangkaian ahli. Produk CK Health memanfaatkan terapi bukan invasif untuk membuat kesihatan holistik mudah diakses untuk semua orang menggunakan teknologi maju. CK Health mempunyai hak eksklusif untuk mengedarkan kabin tenaga bio di Malaysia dari Guangzhou Beauty Wellness Health Technology Co., Ltd. (“GBHT”) dan minuman kollagen, makanan tambahan dan produk kulit di Malaysia, Vietnam dan Indonesia dari Guangzhou YOROYAL Medical Technology Co., Ltd. (“Yoroyal”).

Untuk memaksimakan sinergi perniagaan dan memanfaatkan peluang yang dicipta oleh penuaan penduduk Asia Tenggara, EUDA akan mengintegrasikan produk kesihatan holistik keseluruhan CK Health ke dalam portfolio produk dan perkhidmatan tambahan yang ditawarkan bersama platform penyelesaian kesihatannya. Melalui CK Health, EUDA akan melisensi kabin tenaga bio kepada rakan kongsi seperti spa, salon kecantikan dan pusat pengurungan dan akan mengedarkan produk pengguna Yoroyal melalui jualan langsung, platform e-dagang dan kedai runcit.

Kabin tenaga bio mewakili penyatuan neurobiologi dan genetik. Ia menawarkan terapi untuk pengurusan kesakitan dan peningkatan mobiliti menggunakan frekuensi resonan yang berkaitan dengan profil DNA individu. Setiap kabin tenaga bio menawarkan maklum balas biosecara langsung dan menyesuaikan terapi mereka kepada pengguna berdasarkan tindak balas saraf dan kecenderungan genetik.

Teknologi oligopeptida Yoroyal digunakan dalam pembuatan minuman kollagen, makanan tambahan dan produk kulit. Oligopeptida telah didapati dapat meningkatkan penghadaman, mengurangkan radang, meningkatkan sistem imun, dan membantu dengan penurunan berat badan. Ia dijangka juga dapat membantu mengurangkan tahap kolesterol dan meningkatkan kesihatan kulit.

Dr. Kelvin Chen, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif EUDA, berkomen “Kami sangat gembira mengumumkan pengambilalihan ini dan percaya sinergi akan mencipta peluang pertumbuhan yang besar bagi kami di seluruh rantau. Portfolio produk kesihatan holistik keseluruhan CK Health secara langsung melengkapkan dan akan memperkukuh tawaran produk dan perkhidmatan kami, selanjutnya mempelbagai aliran pendapatan kami ke depan. Tawaran mereka juga lebih mudah daripada beberapa kaedah tradisional rawatan, yang membawa risiko tersendiri dan boleh mengambil masa, menjadikannya pilihan yang sesuai bagi banyak pengguna yang mencari masa rawatan yang lebih pendek.”

“Strategi di sebalik pengambilalihan ini adalah untuk menyasarkan keadaan kronik menggunakan rawatan bukan invasif. Kajian terkini menunjukkan bahawa satu daripada tiga orang dewasa menderita pelbagai keadaan kronik dan di Asia Tenggara sahaja, negara-negara yang membentuk ASEAN 6 dijangka akan menghabiskan AS $ 740 bilion untuk kesihatan menjelang 2025, naik tajam daripada AS $ 420 bilion sekarang. Produk kesihatan holistik CK Health memberi kami peluang untuk menyasarkan pasaran ini secara langsung yang dijangka akan mencipta peluang pertumbuhan mampan jangka panjang bagi kami pada masa depan.”

Mengenai EUDA Health Holdings Limited

EUDA Health Holdings Limited, ialah syarikat teknologi kesihatan berpangkalan di Singapura yang mengendalikan ekosistem kesihatan digital terkemuka di Asia Tenggara yang bertujuan untuk membuat kesihatan mampu milik dan mudah capai, dan meningkatkan pengalaman pesakit dengan menyampaikan hasil yang lebih baik melalui kesihatan peribadi. Platform AI bersepadu syarikat dengan pantas menilai sejarah perubatan seseorang pesakit, menyaring keadaan, menyambungkan pesakit secara digital dengan pakar perubatan, dan meramalkan hasil rawatan optimal. Pendekatan holistik EUDA menyokong pesakit sepanjang semua peringkat rawatan, termasuk kesihatan & pencegahan, kecemasan dan kecemasan, keadaan pra-wujud, dan perkhidmatan selepas rawatan.

Maklumat Penting untuk Pelabur dan Pemegang Saham

Pengumuman ini berkaitan dengan transaksi yang dicadangkan oleh EUDA dan tidak menggambarkan tawaran untuk menjual atau menukar, atau permintaan untuk membeli atau menukar, sekuriti mana-mana, dan tidak akan ada jualan sekuriti dalam mana-mana bidang kuasa undang-undang sebelum pendaftaran atau kelayakan di bawah undang-undang sekuriti mana-mana bidang kuasa sedemikian.

Pernyataan Prospektif

Beberapa pernyataan yang termasuk dalam kenyataan akhbar ini bukanlah fakta sejarah tetapi pernyataan prospektif. Pernyataan prospektif biasanya ditemani oleh perkataan seperti “percaya”, “mungkin”, “akan”, “menganggarkan”, “terus”, “mengantisipasi”, “berniat”, “dijangka”, “seharusnya”, “akan”, “merancang”, “masa depan”, dan ungkapan serupa yang meramalkan atau menunjukkan peristiwa atau trend masa depan atau yang bukan pernyataan mengenai perkara sejarah, tetapi ketiadaan perkataan ini tidak bermakna bahawa pernyataan itu bukan prospektif. Pernyataan prospektif ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, pernyataan mengenai anggaran dan ramalan metrik prestasi dan projeksi peluang pasaran yang lain. Pernyataan-pernyataan ini berdasarkan pelbagai anggapan, sama ada atau tidak dikenal pasti dalam kenyataan akhbar ini dan harapan semasa EUDA terhadap prestasi masa depan, dan bukan ramalan prestasi sebenar. Pernyataan prospektif ini disediakan untuk tujuan ilustrasi sahaja dan tidak bertujuan untuk berfungsi sebagai, dan tidak boleh diandalkan oleh mana-mana pelabur sebagai, jaminan, jaminan, ramalan atau pernyataan muktamad mengenai fakta atau kebarangkalian. Peristiwa sebenar dan keadaan sukar atau mustahil untuk diramalkan dan akan berbeza daripada anggapan. Banyak peristiwa sebenar dan keadaan adalah di luar kawalan EUDA. Beberapa faktor penting yang boleh menyebabkan keputusan sebenar EUDA berbeza secara material daripada yang dibincangkan dalam pernyataan prospektif termasuk: keupayaan pihak-pihak untuk dengan berjaya atau tepat menyelesaikan transaksi, termasuk risiko bahawa sebarang kelulusan peraturan yang diperlukan tidak diperoleh, tertangguh atau tertakluk kepada syarat yang tidak dijangka yang boleh memberi kesan buruk kepada EUDA atau faedah yang dijangka daripada transaksi, jika tidak diperoleh; kegagalan untuk merealisasikan faedah yang dijangka daripada transaksi; perkara-perkara yang ditemui oleh EUDA semasa menyempurnakan siasatan terperinci mereka terhadap pihak-pihak lain; kos berkaitan dengan transaksi; kegagalan memenuhi syarat-syarat penyelesaian transaksi; hasil sebarang tindakan undang-undang yang mungkin diajukan terhadap EUDA berkaitan dengan transaksi. Faktor-faktor penting yang boleh menyebabkan hasil sebenar EUDA berbeza secara material daripada perbincangan dalam pernyataan prospektif termasuk: keupayaan EUDA untuk menguruskan pertumbuhan; keupayaan EUDA untuk melaksanakan pelan perniagaannya; anggaran EUDA mengenai saiz pasaran untuk produk dan perkhidmatannya; kadar dan tahap penerimaan pasaran terhadap produk dan perkhidmatan EUDA; keupayaan EUDA untuk mengenal pasti penggabungan; litigasi berpotensi melibatkan EUDA atau kesahan atau kebolehpatuhan harta intelek; dan keadaan ekonomi dan pasaran am yang memberi kesan terhadap permintaan terhadap produk dan perkhidmatan EUDA.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Sekiranya mana-mana risiko ini menjadi kenyataan atau anggapan kami terbukti salah, hasil sebenar mungkin berbeza secara material daripada hasil yang tersirat oleh pernyataan prospektif ini. Terdapat risiko tambahan yang mungkin tidak diketahui EUDA pada masa ini yang juga boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza daripada yang terkandung dalam pernyataan prospektif. Selain itu, pernyataan prospektif mencerminkan pandangan EUDA pada masa kini, rancangan dan ramalan untuk acara dan pandangan masa depan pada tarikh di sini. Tiada apa-apa dalam kenyataan akhbar ini hendaklah dianggap sebagai perwakilan oleh mana-mana pihak bahawa pernyataan prospektif yang dinyatakan di sini akan dicapai atau bahawa mana-mana orang akan melakukan apa-apa yang dinyatakan di sini.