(SeaPRwire) –   BEIJING, 13 April 2024 — Fang Holdings Limited (OTC: SFUNY) (“Fang” atau “Syarikat”) mengumumkan perubahan dalam lembaga pengarah ( “Lembaga”) dan pengurusan.

Perubahan dalam Lembaga Pengarah

Encik Yu Huang (“Encik Huang”), seorang pengarah Lembaga, telah meletak jawatan daripada Lembaga, berkuat kuasa 13 April 2024. Peletakan jawatan Encik Huang tidak mengakibatkan sebarang percanggahan dengan Syarikat mengenai sebarang perkara berkaitan operasi, dasar atau amalan Syarikat. Fang mengucapkan terima kasih kepada Encik Huang atas usaha dan sumbangan beliau kepada Syarikat.

Berkuat kuasa peletakan jawatan Encik Huang, Lembaga akan terdiri daripada lima orang pengarah, termasuk tiga orang pengarah bebas.

Perubahan dalam Pengurusan

Pengunduran Ketua Pegawai Kewangan

Encik Peng Cui telah meletak jawatan sebagai Ketua Pegawai Kewangan, berkuat kuasa 15 April 2024. Peng Cui telah menjadi anggota penting pasukan eksekutif dan telah memberikan sumbangan yang besar kepada kestabilan kewangan syarikat semasa tempoh perkhidmatannya.

Keputusan untuk meletak jawatan datang selepas Peng Cui memutuskan untuk mengejar peluang baru yang sejajar dengan aspirasi profesionalnya. Syarikat menghormati keputusannya dan mengucapkan selamat tinggal dalam usahanya yang akan datang.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Peng atas kepimpinannya dan sumbangan besarnya kepada Fang melalui tempoh perubahan luar biasa ini. Beliau telah memainkan peranan penting membantu syarikat melalui masa sukar sambil membina pasukan kewangan yang kuat dengan kepakaran mendalam, dan saya masih yakin seperti yang dahulu terhadap masa depan Fang,” kata Pengerusi Lembaga, Richard Jiangong Dai, “Bagi pihak Lembaga Pengarah dan semua pemangku kepentingan Fang, saya ingin mengucapkan selamat tinggal kepada Peng dalam usahanya yang akan datang.”

Fang telah memulakan carian untuk Ketua Pegawai Kewangan baru dan akan mempertimbangkan calon dalaman dan luaran. Fang Holdings Limited terus komited kepada matlamat strategiknya dan terus memberi tumpuan untuk menyampaikan nilai kepada pemegang sahamnya.

Mengenai Fang

Fang mengendalikan portal hartanah Internet terkemuka di China dari segi bilangan paparan halaman dan pengunjung laman webnya. Melalui laman webnya, Fang menyediakan terutamanya perkhidmatan pemasaran, senarai, penjanaan peluang dan kewangan untuk sektor hartanah dan pengubahsuaian dan peningkatan rumah yang pesat berkembang di China. Laman web ramah pengguna menyokong komuniti dan rangkaian pengguna aktif yang sedang mencari maklumat dan perkhidmatan bernilai tambah untuk sektor hartanah dan pengubahsuaian dan peningkatan rumah di China. Fang kini mengekalkan kira-kira 70 pejabat untuk memberi tumpuan kepada keperluan pasaran tempatan dan pangkalan data dan kandungannya mengandungi maklumat berkaitan hartanah meliputi 658 bandar di China.

Kenyataan Selamat

Kenyataan rasm ini mengandungi kenyataan prospektif di bawah Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Pertukaran Sekuriti 1934, seperti yang dipinda. Kenyataan prospektif tersebut dibuat di bawah “perlindungan selamat” Akta Pembaharuan Tuntutan Sivil Persekutuan Amerika Syarikat 1995.

Semua kenyataan selain kenyataan fakta dalam pengumuman ini adalah kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada kelulusan dan penyelesaian Transaksi Yang Dicadangkan atau transaksi alternatif yang lain. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah “akan”, “dijangka”, “dijangka untuk”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “kemungkinan besar”, “menganggarkan”, “mungkin”, “seharusnya” dan ungkapan serupa. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan ketidakpastian serta berdasarkan jangkaan, anggapan, anggaran dan ramalan semasa mengenai Fang dan industri, dan berkaitan dengan peristiwa yang melibatkan risiko yang diketahui atau tidak diketahui, ketidakpastian dan faktor-faktor lain, kesemuanya sukar diramal dan kebanyakannya di luar kawalan Fang, yang mungkin menyebabkan keputusan, prestasi atau pencapaian sebenarnya berbeza secara material daripada yang terkandung dalam kenyataan prospektif. Maklumat lanjut mengenai risiko, ketidakpastian atau faktor ini termasuk dalam penyataan Fang dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Amerika Syarikat. Fang tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemas kini sebarang kenyataan prospektif sebagai akibat maklumat baru, peristiwa masa depan atau lain-lain, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang. Walaupun Fang percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaannya akan menjadi benar, dan pelabur diberi amaran bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangkakan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi: 

Hubungan Pelabur Fang

E-mel: ir@fang.com