(SeaPRwire) –   BEIJING, 8 Mei 2024 — Global Mofy Metaverse Limited (“Syarikat” atau “Global Mofy Metaverse”) (Nasdaq: GMM), sebuah pembekal penyelesaian teknologi yang terlibat dalam pengeluaran kandungan maya dan pembangunan aset digital untuk digunakan dalam industri hiburan digital yang lebih luas, memanfaatkan AI generatif untuk mengubahsuai penerbitan filem profesional dengan platform proprietari, Gausspeed, yang dibangunkan oleh anak syarikat milik penuhnya, Gauss AI, bekerjasama dengan Heartdub, sebuah pemimpin AS dalam teknologi simulasi fizikal. Dibina pada rangka kerja OpenUSD dan terintegrasi mendalam dengan API NVIDIA Omniverse Cloud, Gausspeed merevolusikan penerbitan filem dengan menawarkan keupayaan pravisualisasi dan penjanaan kandungan yang maju. Platform ini secara signifikan meningkatkan ketelusan dan kawalan dalam alir kerja penerbitan filem, menyederhanakan tugas-tugas pra-penerbitan yang kompleks, dan dengan itu meningkatkan kecekapan dan produktiviti kos.

Encik Haogang Yang, CEO Global Mofy Metaverse, berkata: “AI memberi kesan transformasi terhadap penerbitan filem profesional dan hiburan digital. Perubahan sejarah seperti penggunaan bunyi atau warna dalam filem menggambarkan potensi besar perubahan ini. Dengan membangunkan Gausspeed, Global Mofy Metaverse tidak sahaja menerima perubahan ini tetapi juga meletakkan dirinya sebagai pemimpin industri. Berbanding teknologi generatif teks ke video lain seperti SORA oleh OpenAI, Gausspeed menawarkan keupayaan unik yang direka khusus untuk penerbitan filem dan penjanaan video. Alat inovatif kami memberi kelebihan yang ketara dalam membantu pelanggan memanfaatkan sepenuhnya potensi AI dalam proses kreatif dan penciptaan kandungan mereka.”

Gausspeed menyampaikan satu set perkhidmatan AI yang merangkumi konsep hingga pengeluaran video untuk industri hiburan digital yang lebih luas. Ia menyederhanakan proses penerbitan yang rumit, membolehkan penciptaan video secara terus daripada huraian teks. Diiktiraf oleh perintis industri sebagai pendekatan merubah permainan, ia telah dikenal pasti sebagai kuasa transformasi dalam penerbitan filem. Platform ini tidak sahaja menggerakkan pertumbuhan pendapatan untuk Global Mofy Metaverse tetapi juga memperkukuh asas untuk pembangunan berterusan jangka panjang.

Gausspeed meningkatkan kecekapan penerbitan pasukan Global Mofy Metaverse, membolehkan akses dan penggunaan aset yang disimpan di NVIDIA Omniverse Nucleus dengan mudah merentasi pelbagai skenario. Platform ini memudahkan perkongsian aset yang licin di antara alat rendering dan keselarasan dengan perisian penciptaan kandungan utama, memupuk persekitaran penerbitan yang dinamik dan interaktif. Gausspeed menawarkan:

 • Piawaian Penerbitan Sinematik Kelas Industri:
  Gausspeed menggunakan aset digital 4K kelas industri yang memenuhi piawaian ketat penerbitan filem profesional, menawarkan pencipta ketelusan visual dan perhatian terperinci yang tidak tertandingi. Semasa pasca-penerbitan, alat alir kerja dan platform pengkomputasian Gausspeed membolehkan pasukan penerbitan menyemak kesan visual secara mendalam, mempertimbangkan faktor-faktor pelbagai seperti sifat bahan, impak fizikal, dan tekstur.
 • Teknologi Penulisan Cerita:
  Dengan arsitektur multimodal Gausspeed, pencipta boleh menyusun naratif visual dengan mudah menggunakan huraian teks dan aset 3D, dengan itu meletakkan asas yang kukuh untuk pengaturan latar dan penceritaan. Keupayaan penulisan cerita papan cerita platform memudahkan perancangan tepat kedudukan dan pergerakan kamera berdasarkan plot dan tuntutan skrip yang telah ditetapkan, menyederhanakan proses kreatif, meningkatkan kecekapan penerbitan, dan memastikan koherensi naratif dan kualiti sinematik.
 • Pravisualisasi (Previs):
  Dengan menggunakan alat penjanaan adegan Gausspeed yang berdaya maju, pengarah dan pencipta boleh membayangkan reka bentuk prototaip awal dalam proses penerbitan. Ini membolehkan perancangan dan penyesuaian yang teliti terhadap pengaturan adegan dan pergerakan kamera, menyelaraskan setiap siri dengan visi kreatif dengan rapi, dengan itu mengurangkan kos penerbitan dan risiko. Gausspeed memberdayakan pasukan penerbitan untuk mengambil alir kerja baru yang meningkatkan kebebasan kreatif dan mengurangkan halangan teknikal, dengan itu meningkatkan potensi kreatif dan kualiti projek mereka. Selain itu, staf penerbitan boleh menggunakan Gausspeed untuk melatih dan melaksanakan model AI generatif yang disesuaikan, menyesuaikan penjanaan kandungan kepada skrip tertentu dan menyempurnakan lagi alir kerja penerbitan dan kecekapan kos.
 • Penderiaan Fizik Secara Masanya dan Pengiraan Bahan:
  Enjin fizik berdasarkan awan dan model bahan mendalam Gausspeed membolehkan pengiraan dan penderiaan secara masa nyata kesan fizikal yang kompleks, mencapai hasil yang menarik secara visual dengan sifat fizikal tepat tanpa perlu penyesuaan program penderia. Berbeza dengan enjin fizik tradisional yang diarahkan ke arah permainan video, model bahan Gausspeed terintegrasi mendalam dengan sains bahan dan sains komputer, meliputi pelbagai jenis bahan secara global dengan parameter melebihi 90 bilion, meniru semula data fizikal dunia sebenar dalam pengaturan maya dan menghubungkan jurang antara ketelusan data maya dan dunia sebenar.

Mengenai Heartdub
Ditubuhkan di Seattle sejak 2014, Heartdub merupakan pemimpin global dalam bidang AI, terkenal dengan enjin fizik precisi tinggi dan membuka pintu kepada bidang penciptaan fizik masa nyata. Dengan platform penjanaan dan pengkomputan 3D berdasarkan awan, dipacu oleh model bahan digital terkemuka dengan lebih 90 bilion parameter, Heartdub telah meletakkan asas kukuh untuk pembangunan inovatif produk digital merentasi pelbagai sektor. Untuk maklumat lanjut, lawati .

Mengenai Global Mofy Metaverse Limited
Global Mofy Metaverse Limited (Nasdaq: GMM) adalah pembekal penyelesaian teknologi yang terlibat dalam pengeluaran kandungan maya, dan pembangunan aset digital untuk industri hiburan digital. Dengan menggunakan platform teknologi “Mofy Lab” yang terdiri daripada teknologi interaktif 3D dan kecerdasan buatan (“AI”), Syarikat mencipta versi maya berdefinisi tinggi bagi pelbagai objek dunia fizikal dalam 3D termasuk watak, objek, adegan dan lebih banyak lagi. Aset digital boleh digunakan dalam pelbagai aplikasi termasuk filem, siri TV, AR/VR, animasi, pengiklanan, permainan video, dan lebih banyak lagi. Global Mofy Metaverse merupakan salah satu bank aset digital terkemuka di China, yang terdiri daripada lebih 30,000 aset digital 3D berketepatan tinggi. Untuk maklumat lanjut, sila lawati atau .

Kenyataan Pandangan Ke Depan
Kenyataan media ini mengandungi pandangan ke depan. Pandangan ke depan termasuk kenyataan mengenai rancangan, objektif, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan anggapan asas lain yang bukan kenyataan fakta sejarah. Apabila Syarikat menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “berhasrat”, “harus”, “percaya”, “menjangka”, “meramal”, “menganggarkan” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat pandangan ke depan. Kenyataan pandangan ke depan ini termasuk, tanpa had, kenyataan Syarikat mengenai jangkaan saham Biasa akan disenaraikan di Pasaran Saham Nasdaq dan penutupan Tawaran. Pandangan ke depan tidak menjamin prestasi masa depan dan membabitkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza secara material daripada jangkaan yang dibincangkan dalam pandangan ke depan. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk, tetapi tidak terhad kepada, ketidakpastian berkaitan dengan keadaan pasaran dan penyelesaian awam pada terma yang disangka-sangka atau langsung, dan faktor-faktor risiko yang dibincangkan dalam bahagian “Faktor Risiko” penyata pendaftaran yang difailkan bersama SEC.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.