NEW YORK, 13 Sept. 2023 — Pasaran sistem pemulihan tenaga automotif dijangka berkembang sebanyak USD 13.39 bilion dari 2022 hingga 2027, mencatat CAGR 9.35% mengikut laporan penyelidikan pasaran Technavio terkini. Laporan ini telah disegmentasikan mengikut produk (sistem brek regeneratif, pengecas turbo, dan kitaran gas ekzos), jenis (kereta penumpang, kenderaan komersial, dan kenderaan elektrik), dan geografi (APAC, Amerika Utara, Eropah, Amerika Selatan, dan Timur Tengah serta Afrika). Peningkatan kesesakan lalu lintas dan kesesakan lalu lintas mendorong permintaan untuk brek regeneratif adalah faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasar. Salah satu masalah utama yang diselesaikan oleh sistem penuaian tenaga kereta pada kenderaan elektrik adalah peningkatan kesesakan lalu lintas di bandar-bandar. Lalu lintas berhenti dan berjalan boleh memberi kesan yang serius terhadap kecekapan bahan bakar kerana peningkatan masa menganggur enjin, sekaligus menjadikan peranan sistem pemulihan tenaga automotif semakin praktikal. Di samping itu, RBS mampu menukar tenaga kinetik kepada elektrik dan boleh digunakan dengan segera atau disimpan dalam bateri untuk kegunaan kemudian. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan pasaran sepanjang tempoh ramalan. Terokai wawasan tentang saiz pasaran sebelum membeli laporan penuh – Muat turun sampel laporan


Technavio has announced its latest market research report titled Global Automotive Energy Recovery Systems Market 2023-2027

Pasaran Sistem Pemulihan Tenaga Automotif: Gambaran Segmen

Laporan penyelidikan pasaran ini menyegmen pasaran sistem pemulihan tenaga automotif mengikut produk (sistem brek regeneratif, pengecas turbo, dan kitaran gas ekzos), jenis (kereta penumpang, kenderaan komersial, dan kenderaan elektrik), dan geografi (APAC, Amerika Utara, Eropah, Amerika Selatan, dan Timur Tengah serta Afrika).

  • Segmen sistem brek regeneratif dianggarkan menyaksikan pertumbuhan yang ketara sepanjang tempoh ramalan. Sistem brek regeneratif automotif mengumpul tenaga yang hilang semasa brek dan menggunakannya semula kemudian bila diperlukan. Ini memudahkan pengumpulan, penggunaan, malah penyimpanan tenaga kinetik dalam bateri kenderaan. Peningkatan pelaburan kerajaan untuk menggalakkan penggunaan kenderaan elektrik dan dasar lain untuk meningkatkan jualan kenderaan elektrik memberi kesan positif ke atas segmen pasaran ini. Sebagai contoh, kerajaan India telah melancarkan Pelan Misi Mobiliti Elektrik Kebangsaan 2020, yang bertujuan menyokong pengeluaran dan penjualan kenderaan hibrid dan elektrik di negara tersebut. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan segmen sepanjang tempoh ramalan.

Gambaran Geografi:
APAC akan mencatat pertumbuhan yang menguntungkan sepanjang tempoh ramalan. Lebih kurang 51% daripada pertumbuhan pasaran keseluruhan dijangka berasal dari APAC.

  • APAC dianggarkan menyumbang 51% kepada pertumbuhan pasaran global sepanjang tempoh ramalan.

Buat masa ini, dapatkan gambaran keseluruhan laporan komprehensif Muat turun Sampel

Dinamika Pasaran

Pendorong Utama

  • Peningkatan kesesakan lalu lintas dan kesesakan lalu lintas mendorong permintaan untuk brek regeneratif.
  • Peningkatan bilangan kenderaan elektronik
  • Peraturan kerajaan untuk pencemaran udara daripada automobil

Trend Utama

Inovasi teknologi seperti pemulihan tenaga sisa dalam industri automotif adalah trend utama pasaran.

Cabaran Penting

Isu operasi dan kos sistem pemulihan tenaga automotif yang agak tinggi merupakan cabaran penting yang mengekang pertumbuhan pasaran.

Pemacu, Trend, dan cabaran memberi kesan kepada dinamika pasaran, yang boleh memberi kesan kepada perniagaan. Temui lebih banyak wawasan dalam laporan sampel!

Apakah data utama yang terkandung dalam laporan Sistem Pemulihan Tenaga Automotif?

  • Saiz Pasaran Sejarah
  • Lanskap dan analisis syarikat termasuk Autoliv Inc., BorgWarner Inc., Continental AG, Cummins Inc., Gentherm Inc., Hitachi Ltd., Honeywell International Inc., Hyundai Motor Co., IHI Corp., Mitsubishi Motors Corp., Rheinmetall AG, Ricardo Plc, Robert Bosch GmbH, Skeleton Technologies GmbH, Stellantis NV, Tenneco Inc., UCAP Power Inc., ZF Friedrichshafen AG, DENSO Corp., dan Panasonic Holdings Corp.

Dapatkan akses segera kepada 17,000+ laporan penyelidikan pasaran

PLATFORM LANGGANAN Technavio

Laporan Berkaitan:

Saiz pasaran kotak persimpangan automotif dianggarkan berkembang pada CAGR 8.3% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 3,182.81 juta. Laporan pasaran kotak persimpangan automotif ini secara mendalam meliputi segmentasi pasaran mengikut jenis kenderaan (kereta penumpang dan kenderaan komersial), teknologi (kotak persimpangan pintar dan kotak persimpangan pasif), dan geografi (APAC, Amerika Utara, Eropah, Amerika Selatan, dan Timur Tengah serta Afrika). Salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran kotak persimpangan automotif ialah penetrasi kuasa hibrid dan elektrik.

Saiz pasaran sistem pencahayaan hadapan adaptif automotif dianggarkan berkembang pada CAGR 8.07% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 2,842.09 juta. Laporan pasaran sistem pencahayaan hadapan adaptif automotif ini secara mendalam meliputi segmentasi pasaran mengikut aplikasi (kereta penumpang dan kenderaan komersial), saluran (OEM dan aftermarket), dan geografi (Eropah, Amerika Utara, APAC, Amerika Selatan, dan