(SeaPRwire) –   Singapura, 2 Mei 2024 — SIMPPLE LTD. (Nasdaq: SPPL) (“Syarikat” atau “SIMPPLE”), pembekal teknologi canggih dalam ruang Property-technology (“PropTech”) yang sedang berkembang, hari ini mengumumkan bahawa ia menerima surat notis daripada The Nasdaq Stock Market LLC (“Nasdaq”) bertarikh 26 April 2024, memaklumkan Syarikat bahawa berdasarkan harga tawaran tertutup saham Syarikat untuk tempoh dari 14 Mac 2024 hingga 25 April 2024, Syarikat tidak lagi memenuhi keperluan senarai berterusan Nasdaq di bawah Peraturan Senarai Nasdaq 5550(a)(2), untuk mengekalkan harga tawaran minimum $1 setiap saham.

Menurut Peraturan Senarai Nasdaq 5810(c)(3)(A), Syarikat mempunyai tempoh pematuhan seratus lapan puluh (180) kalendar, atau sehingga 23 Oktober 2024, untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan senarai berterusan Nasdaq. Sekiranya Syarikat tidak dapat memulihkan pematuhan dalam tempoh pematuhan, Syarikat mungkin layak untuk tempoh tambahan 180 kalendar, sekiranya Syarikat memenuhi keperluan senarai berterusan untuk nilai pasaran saham awam dan semua piawaian senarai awal untuk Pasaran Modal Nasdaq, kecuali keperluan harga tawaran, dan mampu memberikan notis bertulis niat untuk menyembuhkan kekurangan semasa tempoh pematuhan kedua, dengan melaksanakan pecah saham balik, jika perlu. Walau bagaimanapun, jika ia kelihatan bahawa Syarikat tidak akan dapat menyembuhkan kekurangan, atau jika Syarikat tidak layak, Nasdaq akan memberikan notis bahawa saham Syarikat akan terdedah kepada penyingkiran.

Surat notis Nasdaq tidak menyebabkan penyingkiran segera saham biasa Syarikat, dan saham akan terus diperdagangkan tanpa gangguan di bawah simbol “SPPL.”

Syarikat sedang menilai pilihan untuk memulihkan pematuhan dan berniat untuk segera memulihkan pematuhan dengan keperluan senarai berterusan Nasdaq. Walaupun Syarikat akan menggunakan semua usaha munasabah untuk mencapai pematuhan dengan Peraturan 5550(a)(2), tidak ada jaminan bahawa Syarikat akan dapat memulihkan pematuhan dengan peraturan itu atau akan memenuhi keperluan senarai berterusan Nasdaq yang lain.

Mengenai SIMPPLE LTD.
Berpangkalan di Singapura, SIMPPLE LTD. adalah pembekal teknologi canggih dalam ruang PropTech, memberi tumpuan untuk membantu pemilik dan pengurusan kemudahan mengurus kemudahan secara autonomi. Diasaskan pada tahun 2016, Syarikat mempunyai kedudukan kukuh dalam pasaran pengurusan kemudahan Singapura, melayani lebih 60 klien dalam sektor awam dan swasta dan mengembangkan di luar Singapura ke Australia dan Timur Tengah. Syarikat telah membangunkan Ekosistem SIMPPLE yang unik untuk menghasilkan alat pengurusan tenaga kerja binaan yang diautomasikan untuk penyelenggaraan bangunan, pengawasan dan pembersihan yang terdiri daripada campuran perisian dan perkakasan seperti robotik (pembersihan dan keselamatan) dan peranti Internet-of-Things (“IoT”). Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: .

Pernyataan Prospektif
Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini adalah pernyataan prospektif. Pernyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan berdasarkan jangkaan dan ramalan Syarikat mengenai peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Pelabur boleh mencari banyak (tetapi bukan semua) pernyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “menganggarkan”, “bertujuan”, “menganggar”, “berkemungkinan” atau ungkapan serupa. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak semula secara awam sebarang pernyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan semasa atau perubahan dalam jangkaan Syarikat, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam pernyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak boleh menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi tepat, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur untuk mengkaji faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam penyataan pendaftaran dan penyiaran lain Syarikat kepada SEC.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

SIMPPLE LTD.
Jabatan Hubungan Pelabur
Emel: ir@simpple.ai

Skyline Corporate Communications Group, LLC
Scott Powell, Presiden
1177 Avenue of the Americas, 5th Floor
New York, NY 10036
Tel: (646) 893-5835
Emel: info@skylineccg.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.