(SeaPRwire) –   BEIJING, Mei 08, 2024 — TIAN RUIXIANG Holdings Ltd (Nasdaq: TIRX) (the “Company”), sebuah syarikat insurans broker berpusat di China yang menjalankan perniagaan melalui entiti berkepentingan berubahnya di China, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat telah mengadakan mesyuarat agung luar biasa pemegang saham pada Isnin, Mei 6, 2024, di mana pemegang saham meluluskan cadangan untuk pecah saham 1 ke 5 (pembahagian saham terbalik) saham biasa Syarikat ( “Pecah Saham”). Tiada saham pecahan akan dikeluarkan berhubung dengan Pecah Saham, dan semua saham pecahan (selepas mengumpulkan semua saham pecahan yang sebaliknya akan diterima oleh pemegang saham) yang timbul daripada Pecah Saham akan dibulatkan ke atas kepada bilangan saham penuh.

Pada pembukaan perdagangan pada Mei 14, 2024, saham biasa kelas A Syarikat akan memulakan perdagangan atas asas pecah saham di Pasaran Saham Nasdaq di bawah simbol “TIRX”, dengan nombor CUSIP baru G8884K128. Pecah Saham dilaksanakan terutamanya untuk memulihkan pematuhan dengan Peraturan Pasaran Nasdaq 5550 (a) (2) yang berkaitan dengan harga tawaran minimum bagi setiap saham Kelas A biasa Syarikat.

Mengenai TIAN RUIXIANG Holdings Ltd
TIAN RUIXIANG Holdings Ltd, berpusat di Beijing, China, ialah broker insurans yang beroperasi di China melalui entiti berkepentingan berubahnya berpusat di China. Ia mengedarkan pelbagai produk insurans, yang dikategorikan kepada dua kumpulan utama: (1) harta benda dan liabiliti insurans, seperti insurans kereta, harta komersial, liabiliti; dan (2) insurans lain, seperti insurans hayat dan kesihatan. Untuk maklumat lanjut, lawati laman web syarikat di .

Kenyataan Prospektif
Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini merupakan kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta anggaran masa depan berdasarkan peristiwa dan trend kewangan semasa yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi kedudukan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangannya. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini dengan kata-kata atau ungkapan seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “bertujuan”, “menganggarkan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “berpotensi”, “terus”, “kemungkinan” atau ungkapan lain yang serupa. Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemaskini kenyataan prospektif untuk mematuhi peristiwa atau keadaan semasa atau yang akan datang, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur untuk melihat faktor risiko yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depannya dalam penyata pendaftaran dan laporan lain Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

TIAN RUIXIANG Holdings Ltd
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

WFS Investor Relations Inc.
Connie Kang, Rakan Kongsi
E-mel:
Tel: +86 1381 185 7742 (CN)

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.