(SeaPRwire) –   Webuy menjemput pelabur individu dan institusi, serta penasihat dan penganalisis, untuk menghadiri persembahan masa nyata dan interaktif mereka di Persidangan Pertumbuhan Emerge.

Singapura, Mei 08, 2024 — Webuy Global Ltd (NASDAQ: WBUY) (“Webuy” atau “Syarikat“), pengedar e-dagang komuniti di Asia Tenggara, hari ini mengumumkan bahawa ia akan membuat persembahan di Persidangan Pertumbuhan Emerge pada 9 Mei 2024.

Acara dalam talian yang interaktif dan langsung ini akan memberi peluang kepada pemegang saham sedia ada dan komuniti pelaburan untuk berinteraksi secara langsung dengan CEO Syarikat, Encik Vincent Xue Bin. Encik Xue akan membuat persembahan dan mungkin kemudian membuka lantai untuk soalan. Sila hantar soalan anda terlebih dahulu ke atau tanyakan soalan anda semasa acara dan Encik Xue akan berusaha untuk menjawab sebanyak mungkin soalan.

Webuy akan membuat persembahan antara 9:40-10:10 pagi Waktu Timur pada Khamis, 9 Mei 2024. Sila daftar di sini untuk memastikan anda dapat menghadiri persidangan dan menerima sebarang kemaskini yang dikeluarkan.

Sekiranya peserta tidak dapat menyertai acara secara langsung pada hari persidangan, siaran web arkib juga akan disediakan di dan di Saluran YouTube Emerging Growth: .

Tentang Webuy Global Ltd
Misi Syarikat adalah untuk menjadikan beli-belah sosial sebagai gaya hidup baru untuk pengguna dan memberdayakan pembelian pengguna dengan model pembelian yang cekap dan menjimatkan kos. Webuy komited untuk membangunkan platform e-dagang berasaskan komuniti di rantau Asia Tenggara dan mengubah model e-dagang menjadi pengalaman berasaskan komuniti untuk pengguna.

Model perniagaan ‘beli berkumpulan’ inovatif Syarikat dijangka akan merevolusikan amalan membeli-belah tradisional, menawarkan penjimatan kos yang besar kepada pelanggan melalui pendekatan berasaskan komuniti. Pendekatan ini, seumpama pembelian berkumpulan dan pesanan pukal, mempermudah proses untuk pelanggan dengan menghapuskan keperluan untuk pembelian pukal individu. Selain ita, model rantaian bekalan Syarikat mengoptimumkan rantaian bekalan tradisional dengan meminimumkan keterlibatan perantara, dengan itu menawarkan model bekalan lebih terus “dari ladang ke meja”. Maklumat tambahan mengenai Syarikat boleh didapati di .

Tentang Persidangan Pertumbuhan Emerge
Persidangan Pertumbuhan Emerge adalah cara yang berkesan bagi syarikat awam untuk membentangkan dan berkomunikasi mengenai produk, perkhidmatan dan pengumuman utama yang baru kepada komuniti pelaburan dari kemudahan pejabat mereka sendiri, dalam cara yang cekap masa.

Tumpuan dan liputan persidangan termasuk syarikat dalam pelbagai sektor pertumbuhan, dengan pasukan pengurusan yang kukuh, produk dan perkhidmatan inovatif, strategi terfokus, pelaksanaan, dan potensi pertumbuhan jangka panjang yang keseluruhannya. Penonton potensinya termasuk puluhan ribu pelabur individu dan institusi, serta penasihat pelaburan dan penganalisis.

Semua sesi akan diadakan melalui siaran web video dan akan berlangsung pada waktu Timur.

Kenyataan Selamat

Kenyataan pers dan Persidangan ini mengandungi kenyataan prospektif. Selain itu, dari masa ke semasa, kami atau wakil kami boleh membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis. Kami berasaskan harapan dan ramalan masa depan ini berdasarkan maklumat yang kini tersedia bagi kami. Anda boleh mengenal pasti kenyataan prospektif yang bukan bersejarah, terutamanya yang menggunakan istilah “mungkin,” “harus,” “dijangka,” “menganggap,” “menganggarkan,” “percaya,” “dirancang,” “meramalkan,” “berpotensi,” atau “harap” atau negatif istilah ini atau yang serupa. Dalam menilai kenyataan prospektif ini, anda harus mempertimbangkan pelbagai faktor, termasuk: keupayaan kami untuk menukar arah Syarikat; keupayaan kami untuk menyesuaikan diri dengan teknologi dan keperluan pasaran yang berubah; dan persekitaran persaingan perniagaan kami.

Kenyataan prospektif hanyalah ramalan. Peristiwa prospektif yang dibincangkan dalam kenyataan pers ini dan kenyataan lain dari masa ke semasa oleh kami atau wakil kami, mungkin tidak berlaku, dan peristiwa sebenar dan keputusan mungkin berbeza secara material dan tertakluk kepada risiko, ketidakpastian, dan anggapan mengenai kami. Kami tidak berkewajipan untuk secara awam mengemas kini atau mengubahsuai sebarang kenyataan prospektif, sama ada disebabkan oleh ketidakpastian dan anggapan, peristiwa prospektif yang dibincangkan dalam kenyataan pers ini dan kenyataan lain dari masa ke semasa oleh kami atau wakil kami mungkin tidak berlaku.

Forum pelabur ini mungkin termasuk rujukan kepada ukuran kewangan bukan GAAP AS, yang termasuk: EBITDA dan Margin EBITDA yang Disesuaikan. Webuy menggunakan ukuran kewangan bukan GAAP ini untuk membuat keputusan kewangan dan operasi dan sebagai cara untuk menilai perbandingan tempoh ke tempoh, dan pengurusan Webuy percaya bahawa ukuran kewangan bukan GAAP ini memberikan maklumat tambahan bermakna dengan mengeluarkan tertentu butiran yang mungkin tidak menunjukkan hasil perniagaan inti berulang Syarikat. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa had yang berkaitan dengan penggunaan ukuran kewangan bukan GAAP, dan oleh itu, penyampaian ukuran kewangan bukan GAAP ini tidak seharusnya dipertimbangkan secara berasingan daripada, atau sebagai alternatif kepada, ukuran yang ditentukan mengikut GAAP AS dilaporkan dalam Borang 20-F. Selain itu, ukuran kewangan bukan GAAP ini mungkin berbeza daripada ukuran kewangan bukan GAAP dengan nama yang serupa yang digunakan oleh syarikat lain.

Hubungan Pelabur
Robin Yang, Rakan Kongsi
ICR, LLC
E-mel:
Telefon: +1 (646) 880-9057

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.