(SeaPRwire) –   Needle drop terbaik akan membuat anda memikirkan muziknya sedikit berbeza. Satu rancangan seperti You mungkin memainkan nada, menukar lagu emosi menjadi hiburan komedi, manakala mungkin membantu menabalkan satu episod dengan satu adegan penting. Beberapa sinkronan muzik terasa begitu licin seolah-olah ia ditulis khas untuk filem, manakala yang lain, seperti lagu Swift “Today Was a Fairytale,” sebenarnya ditulis.

Untuk senarai ini, kami mematuhi beberapa peraturan. Yang paling penting ialah: tiada lagu akan diulang. “” mungkin muncul dalam banyak penerbitan, tetapi kami sempitkan kepada satu filem atau rancangan TV yang kami percaya menggunakan single 1989 dengan baik. Terdapat rancangan TV yang melesenkan lebih daripada satu lagu Swift sepanjang jalan cerita mereka, tetapi kami memutuskan untuk menyempitkan kepada satu lagu setiap rancangan. Kami berjaya memilih hanya satu needle drop dari , yang, kami akui, tidak mudah. (Walaupun, jika anda percaya penyelia muzik , ia sebenarnya adalah diskografi Swift daripada yang difikirkan orang ramai.) Kami juga meluaskan carian kami ke iklan dan trailer yang menggunakan muzik Swift dengan sempurna. Inilah harapan supaya salah satu pilihan kami akan mengekalkan jauh dari belakang kita—secara harfiah.

Dari New Girl ke , ini adalah 25 needle drop terbaik menggunakan muzik Swift dalam budaya pop.

“Love Story (Taylor’s Version)” in The Bear Season 2, Episode 7

Richie (Ebon Moss-Bachrach) mungkin lebih Dick Head—berkat —daripada Swiftie. Tetapi untuk satu malam yang gemilang, apabila dia berjaya menjayakan tugas pentas di sebuah restoran tiga bintang Michelin, dia mendapati dirinya memandu di jalan-jalan Chicago sambil bernyanyi lagu artis muda kegemarannya untuk menyambut. Perjalanan Richie mengubah lagu asal Speak Now tahun lalu menjadi anthem berhati besar untuk sebuah bandar .

“Today Was a Fairytale” in Valentine’s Day (2010)

Valentine’s Day tidak sahaja menandakan kemunculan pertama Swift di layar perak, tetapi filem pertama di mana dia menulis lagu asal untuk. (“Today Was a Fairytale” juga terdapat pada .) Lagu ini boleh didengari dalam montaj yang menampilkan wataknya Felicia, seorang perempuan sorak yang manis dan mudah berputus asa, mendapat ciuman malam daripada teman lelakinya di layar (dilakonkan oleh Taylor Lautner, yang dia temui selepas membuat filem). Lagu bahagia selamanya itu manis semanis kotak coklat, yang menjadikannya pelengkap sempurna untuk filem romantik tengah dekad 2000-an yang diatur pada 14 Februari.

“Look What You Made Me Do” in Killing Eve Season 3, Ep. 7

Dengan episod ini, era Reputation pembunuh upahan fesyen tinggi Villanelle (Jodi Comer) secara rasmi dimulakan. Episod 7 bermula dengan pembunuh kontrak tenang, sejuk dan berdikari duduk dalam bilik penuh senjata zaman pertengahan kelihatan agak gusar apabila lagu “Look What You Made Me Do” Swift diputar. Tetapi ia mungkin mengambil masa untuk didaftarkan, yang kedengaran sangat berbeza daripada album Reputation. Untuk satu perkara, ia bukan Swift menyanyikan lagu itu, tetapi adik lelakinya Austin, mengambil alih vokal untuk cover gelap dan menakutkan lagu itu. Di sini, dia dikreditkan sebagai penyanyi utama kumpulan (palsu) , di mana kakaknya yang lama dan penerbitnya, , adalah ahli.

“All Too Well” in The Fall Guy (2024)

Awal dalam filem aksi romantik, pelakon stunt Colt Seavers (Ryan Gosling) mendapati dirinya merawat beberapa kecederaan ego selepas bekas minat cintanya dan kini bos barunya, pengarah Jody Moreno (Emily Blunt), memperlakukannya dengan buruk di set filem barunya. Duduk dalam keretanya, dia menghidupkan radio, mendengar , dan mendapati dirinya tersentuh. Gosling, yang baru-baru ini di Saturday Night Live, mengakui mengambil adegan itu “sangat terapi” untuknya. “Saya fikir saya menangis terlalu keras,” katanya kepada UK’s . Gosling sekali lagi membuktikan bahawa, dia adalah lelaki yang boleh berbuat kedua-duanya.

“Wildest Dreams” in Bridgerton Season 1, Ep. 6

diberi pengubahsuaian orkestra untuk mengiringi bulan madu Daphne (Phoebe Dynevor) dan Simon (). Adipati dan Duchess baru Hastings melakukan tajuk lagu dengan bermesra di mana dan bila sahaja mereka boleh—sungguh kepuasan kepada pembantu rumah. Adalah selamat untuk mengatakan, tiada lagu Swift pernah terasa begitu klimaks.

“Safe & Sound” feat. The Civil Wars in The Hunger Games (2012)

Jika anda tidak menunggu sehingga akhir kredit, anda akan melepasi “Safe & Sound,” lagu folk masa depan yang Swift tulis bersama-sama duo alt-country The Civil Wars. Selepas membaca buku Suzanne Collins dengan nama yang sama, Swift terinspirasi untuk menulis lagu untuk blockbuster Jennifer Lawrence. Dia menulis nyanyian pahit manis itu dari perspektif watak utama Katniss Everdean (dilakonkan Lawrence) selepas mengetahui bahawa kawannya Rue telah mati dalam pertandingan gelaran.

“22” in New Girl Season 2, Ep. 16

Selepas berpisah yang menyakitkan hati, semua yang Jess (Zooey Deschanel) mahu lakukan ialah mendengar Taylor Swift seorang diri. Tetapi Nick (Jake Johnson) percaya bahawa dia boleh membuatnya merasa lebih baik jika dia menyertai pesta kasihan berarak mereka. Betapa salahnya dia. Lagu untuk yang sedikit lebih daripada 21 tahun, bagaimanapun, kedengaran tepat untuk rutin tarian Nick yang sangat buruk yang tidak membantu Jess dengan kemurungan, tetapi pasti akan mengeluarkan orang lain dari kemuraman mereka.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

“I Don’t Wanna Live Forever” feat. Zayn in Fifty Shades Darker (2017)