(SeaPRwire) –   Senarai ini akan dikemas kini secara berkala apabila tajuk-tajuk ditambah atau dihapuskan daripada Peacock.

Peacock mungkin tidak seprolifik atau tidak mempunyai program berkualiti seperti , tetapi dalam tahun-tahun sejak pelancarannya pada tahun 2020, perkhidmatan penstriman NBCUniversal telah mencipta kedudukan tersendiri sebagai rumah untuk , pemenang Gambar Terbaik , dan banyak lagi. Apabila bercakap tentang televisyen, stok drama berprestij Peacock agak terhad berbanding dengan kebanyakan pesaingnya. Tetapi katalog komedinya—yang menampilkan siri asal yang hebat seperti Poker Face dan Killing It, bersama dengan berdekad-dekad situasi komedi NBC klasik—tidak ada yang mampu menandinginya, sementara Bravo dan E! menyimpan platform itu dipenuhi dengan beberapa francais TV realiti paling popular yang pernah ada. Berikut adalah beberapa sorotan. (Tanda asterisk menunjukkan bahawa tajuk adalah asli Peacock.)

Siri Komedi Terbaik di Peacock

Poker Face*

Asal Peacock terbaik setakat ini adalah yang dicipta oleh dan dibintangi sebagai Columbo rambut besar yang masam pada zaman kita. Musim pertamanya membawa Charlie Cale Lyonne—yang mempunyai kebolehan luar biasa untuk mengetahui apabila seseorang berbohong kepadanya—dalam perjalanan darat bersendirian merentas negara, ketika dia melarikan diri dari majikan yang dahagakan darah di Vegas, berhenti untuk menyelesaikan pembunuhan di kedai barbeku Texas, trek perlumbaan Tennessee dan dalam jelajah bersama kumpulan metal yang diketuai oleh . Episod terakhir mengambil giliran yang lebih gelap, menyediakan , yang diperbaharui untuk musim kedua pada tahun 2023, untuk apa yang kita hanya boleh harap akan menjadi larian yang panjang.

We Are Lady Parts*

Komedi British yang riuh rendah dari pembikin filem Polite Society mengikuti lima wanita muda Islam—empat pemuzik dan pengurus mereka yang misteri dan berniqab (Momtaz Lucie Shorthouse)—yang membentuk kumpulan punk bernama Lady Parts. Dari Saira (Sarah Kameela Impey) yang berani dan bebas kepada Amina yang pemalu (Anjana Vasan), seorang pelajar siswazah yang mencari perkahwinan yang diatur sempurna, watak-watak tersebut adalah satu kajian kontras yang dengan senyapnya menentang gambaran monolitik budaya pop tentang wanita daripada latar belakang Islam. Namun bukanlah kajian yang patuh dalam perwakilan; ia kelakar, dan dipenuhi dengan lagu-lagu yang akan melekat dalam fikiran anda.

Bupkis*

memainkan dirinya, dengan gaya , dalam komedi kurang dihargai ini yang ditetapkan di daerah asalnya di Staten Island. Seperti hasil kerjanya yang terbaik, (biasanya) mencapai keseimbangan yang betul antara humor remaja dan gambaran jujur tentang kemasyhuran, ketagihan, penyakit mental dan hubungan kekeluargaan. Bercakap tentang itu— dan sama-sama hebat, sebagai ibu dan datuk Pete. Nasihat kepada anda: langkau episod pertama, yang kedua-duanya bodoh dan tidak perlu.

Killing It*

Kegemaran peminat The Office Craig Robinson membintangi komedi bersiri yang sangat gelap dan ketagih ini sebagai Craig Foster, seorang ayah yang bangkrut dan bercerai dan usahawan saw palmetto yang bercita-cita tinggi sedang mengejar impian Amerika—untuk menjadi kaya raya. Tidak seperti adik lelakinya yang bijak dan penjenayah kerjaya, Isaiah (Rell Battle), Craig bertekad untuk membuat kekayaannya dengan jujur. Pengembaraan liar berlaku, ketika dia bertemu dengan pelik Jillian Glopp (Claudia O’Doherty) yang bekerja dengan tergesa-gesa dan pasangan itu memasuki pertandingan yang menawarkan hadiah $20,000 untuk membunuh spesimen spesies ular invasif yang paling banyak. Killing It adalah salah satu sindiran paling tajam mengenai ketidaksamaan ekonomi abad ke-21 di TV, jadi semoga dua musim yang telah dikeluarkan itu akan segera diikuti oleh musim ketiga. 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.