Glastonbury Festival 2023 - Day 5

(SeaPRwire) –   Festival Glastonbury 2024, pameran tahunan beberapa artis muzik terbesar dunia, telah mengeluarkan barisan pertamanya pada 14 Mac dengan penuh jangkaan. 

Dua Lipa, Coldplay, SZA, dan Shania Twain akan menjadi tajuk utama sebagai sebahagian daripada barisan berbanding tahun lepas.

Festival muzik musim panas yang terkenal itu, dengan tiket berharga £1 ($1.28), ditambah susu percuma dari lokasi ladang. Tiket untuk acara yang kini mantap, yang mengadakan acara di England luar bandar, jauh lebih mahal tahun ini, dengan kumpulan pertama sudah habis terjual, tetapi masih ada peluang untuk mendapatkan tempat dalam jualan semula rasmi atau memenangi tiket percuma dalam cabutan hadiah amal.

Berikut ialah segala yang anda perlu tahu tentang Glastonbury 2024. 

Bila dan di mana Festival Glastonbury 2024 diadakan?

Festival itu diadakan di Worthy Farm di kampung Pilton, di Somerset, barat daya England. Tarikh untuk festival 2024 ialah 26 Jun hingga 30 Jun. 

Siapa yang bermain di Festival Glastonbury 2024?

Nama-nama besar yang bermain tahun ini termasuk Dua Lipa, membuat penampilan sulung Jumaat malamnya di Pyramid Stage, tempat terbesar festival itu. Jumaat juga menampilkan band rock veteran festival LCD Soundsystem dan penyanyi-penulis lagu PJ Harvey. 

Dalam , penyandang utama Dua Lipa berkata: “Saya telah mengimpikan saat ini sepanjang hidup saya. Sesuatu yang hanya hidup dalam impian saya yang paling liar dan manifestasi tertinggi. Saya sangat teruja untuk melihat anda semua di tempat kegemaran saya di bumi dan menjadikan ia malam yang tidak dapat dilupakan!”

Pendirian festival Coldplay––Chris Martin dan rakan sebandnya telah menjadi tajuk utama Glastonbury sebanyak lima kali––akan kembali ke Pyramid Stage pada Sabtu malam buat pertama kali sejak 2016. Rapper British LIttle Simz juga akan bermain pada hari Sabtu. Dalam catatan di X (dahulu Twitter), Little Simz mengesahkan bahawa Glastonbury akan menjadi festival “” yang akan dipersembahkannya pada musim panas ini.

Penyanyi Amerika yang memenangi anugerah SZA akan membuat debut di Glastonbury pada Ahad malam, diikuti oleh bintang Afrobeat Burna Boy, dan aktres serta artis muzik Janelle Monáe.

Lagenda muzik country Kanada Shania Twain juga akan memainkan slot “teatime” yang didambakan pada hari Ahad. Twain menyambut peluang itu dengan memanggilnya sebagai “persembahan impian utama.”

Festival itu berkata “banyak lagi aksi dan tarikan” masih akan diumumkan. 

Barisan setakat ini lebih pelbagai daripada tahun lepas, apabila festival itu dikritik kerana semua penyandang utama lelaki. Seorang penganjur bersama festival pada masa itu masalah “saluran paip” industri dipersalahkan, bersama dengan penyandang utama wanita yang tidak disebutkan namanya menarik diri kerana perubahan pelan jelajahnya.

Walau bagaimanapun, barisan 2024 menerima reaksi bercampur-campur di media sosial Rabu, dengan ada yang berkata di X bahawa ia adalah “” sementara yang lain .

Anda boleh melihat barisan penuh ( setakat ini ) untuk Festival Glastonbury 2024 .

Bagaimanakah saya boleh mendapatkan tiket untuk Festival Glastonbury 2024?

Jualan tiket rasmi, yang berlangsung pada bulan November, telah habis terjual. Ada apa-apa tiket yang dibatalkan atau dikembalikan April. Anda mesti mendaftar untuk layak, kerana penganjur cuba untuk membanteras penjualan calo. Tiada laman sesawang lain yang dibenarkan untuk menjual semula tiket dan setiap tiket diperibadikan secara individu kepada pemegang nama, dengan pemeriksaan keselamatan semasa ketibaan. Tiket berharga £355 ($454) ditambah yuran tempahan £5 ($6).

Festival itu bagi 20 pasang tiket percuma untuk menyokong badan amal. Wang yang terkumpul akan didermakan kepada NGO Palang Merah British, Oxfam, dan War Child yang memberikan sokongan kemanusiaan kecemasan kepada orang ramai di zon konflik, kata festival itu.

Cabutan hadiah terbuka untuk penduduk U.K. hanya sehingga 12 p.m. GMT pada 28 Mac. Ia berharga £10 ($13) untuk satu penyertaan cabutan hadiah, dengan pilihan untuk membeli sehingga 10 penyertaan pada satu-satu masa dan memasuki beberapa kali. Setiap pemenang akan menerima dua tiket, dengan penyertaan festival untuk diri mereka sendiri dan tetamu. 

Selain itu, stesen radio U.K. biasanya mengadakan pertandingan dan panggilan telefon lebih dekat dengan acara itu, menawarkan peminat peluang untuk memenangi tiket festival yang didambakan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.