Beyoncé RENAISSANCE WORLD TOUR - London

(SeaPRwire) –   Akta II trilogi album Beyoncé secara rasminya mempunyai nama: Cowboy Carter. Penyanyi itu mengumumkan judul susulannya di Beyoncé pada laman web dan media sosialnya pada hari Selasa, mengemas kini laman utamanya dengan apa yang kelihatan seperti kulit album, imej pelana dengan selempang yang bertuliskan “Cowboy Carter.”

Judul dan dua single utama Cowboy Carter, “Texas Hold ‘Em” dan “16 Carriages” menunjukkan projek itu, yang akan dikeluarkan pada 29 Mac, akan menjadi album aliran muzik country. Ia sangat dinantikan-nantikan sejak Beyoncé merujuk kepada Renaissance 2022 sebagai “Akta I” dan nota yang disertakan dalam album itu: “Projek tiga akta ini telah dirakamkan melebihi tiga tahun semasa pandemik. Waktu yang tidak menentu, tetapi juga masa yang saya dapati adalah yang paling kreatif.”

Era Renaissance Beyoncé berakhir dengan pelancaran filem jelajah sokongan pada Disember 2023, dan satu keluaran kejutan terakhir, single “MY HOUSE,” yang ditampilkan pada akhir filem itu dan kemudian dikeluarkan kepada perkhidmatan penstriman.

Bintang itu mengesahkan album kedua semasa Super Bowl pada wawancara dengan Tony Hale, Beyoncé berkata, “Baiklah, keluarkan muzik baharu.” Tidak lama selepas itu, dia mengeluarkan single utama dan mengumumkan Akta II di saluran media sosialnya.

Beyoncé dikenali kerana berada pilih kasih tentang apa yang dia dedahkan tentang projeknya sebelum ia dikeluarkan. Ini semua yang kita ketahui tentang album baharunya, Cowboy Carter.

Cowboy Carter’s dua single pertama adalah “Texas Hold ‘Em” dan “16 Carriages” 

Pada tahun 2016, Beyoncé mempersembahkan “Formation,” single utama daripada Lemonade, kepada penonton seramai 115.5 juta penonton di Super Bowl. Tahun ini, dia memanfaatkan kuasa NFL sekali lagi untuk mengumumkan muzik baharu semasa iklan Super Bowl Verizon. Ketika peminat berebut-rebut untuk mencari tahu muzik baharu apa yang dirujuknya, Beyoncé berkongsi di Instagram bahawa dua lagu baharu, “Texas Hold ‘Em” dan “16 Carriages,” boleh distrim.

Untuk tempoh yang singkat, lagu-lagu itu hanya boleh didapati di Tidal sebelum ia hadir di Spotify. Pada 26 Februari, “Texas Hold ‘Em” menjadi single kesembilan Beyoncé yang memuncaki carta. Lagu itu juga menduduki carta Hot Country Songs publikasi itu, menjadikan Beyoncé wanita Kulit Hitam pertama yang mencapai penghormatan ini. Ini berlaku kerana, dalam talian, perbahasan mengenai akar aliran muzik country Beyoncé dan penghapusan artis Kulit Hitam yang mempelopori genre itu berkembang selepas stesen menolak untuk memainkan lagu baharu Beyoncé .”Hi—kami tidak memainkan Beyonce di KYKC kerana kami adalah stesen muzik country,” stesen itu membalas permintaan pendengar. Selepas menghadapi reaksi, KYKC akhirnya memainkan lagu itu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Dalam op-ed TIME, wartawan muzik Lauren Crumpton menulis tentang bagaimana Beyoncé telah menggunakan platformnya untuk mengangkat pemuzik Kulit Hitam yang telah mencipta nama untuk diri mereka sendiri dalam ruang aliran muzik country arus perdana yang didominasi orang kulit putih. “Kegagalan ‘kebenaran’ muzik country adalah bahawa