SZA melambai di atas karpet merah

(SeaPRwire) –   Grammy akan diadakan pada hari Ahad, 4 Feb. Gramofon emas yang diidamkan akan diagihkan di Crypto.com Arena di Los Angeles, California. Tahun ini, terdapat banyak calon artis yang berebut patung. , dengan sembilan calon, dan mempunyai peluang untuk memenangi Grammy solo pertamanya (dia memenangi anugerah pertamanya untuk duetnya dengan Doja Cat dalam lagu “Kiss Me More”). Victoria Monet dan Phoebe Bridgers menyusuli SZA, masing-masing dengan tujuh calon.

Grammy biasanya mengadakan upacara yang mengasyikkan, dengan momen yang bermakna setiap tahun. Kita lihat Beyoncé membuat sejarah Grammy sebagai artis dengan anugerah terbanyak dalam sejarah Grammy dengan 31 anugerah selepas albumnya pada tahun 2022 _Renaissance_ memenangi patung untuk Album Dansa/Elektrik Terbaik. Ia merupakan momen yang mengharukan buat Beyoncé, yang menitiskan air mata ketika dia naik pentas untuk menerima anugerahnya itu. Dan Harry Styles memulakan diskusi apabila dia memenangi Album Terbaik untuk _Harry’s House_ dan berkata, “Hal ini jarang terjadi pada orang sepertiku.” Hal ini menyebabkan kekecohan di media sosial, kerana dalam kategori Empat Besar majlis tersebut.

Tahun ini pasti akan ada kejutan dan kekalahan, seperti yang dilakukan oleh Grammy. Inilah yang perlu anda ketahui mengenai Anugerah Grammy 2024

Bila Grammy diadakan dan boleh ditonton di mana?

Anugerah Grammy Tahunan ke-66 akan diadakan pada 4 Feb, bermula pada 8:00 PM EST dan berlangsung sehingga 11:30 PM EST. Untuk , upacara tersebut akan diadakan di CBS Network dan boleh distrim di Paramount+. 

Siapa yang menjadi hos? Siapa artis utama tahun ini?

Pelawak Trevor Noah dijadualkan menjadi hos upacara Grammy untuk tahun keempat berturut-turut dalam peranan tersebut. Tahun ini, penonton dapat melihat beberapa persembahan menarik oleh pemuzik ternama yang lalu dan kini. U2 dan Billy Joel bersedia untuk membuat persembahan di Grammy. , , , , Luke Combs, Burna Boy, dan Travis Scott melengkapkan artis kontemporari yang dijadualkan untuk membuat persembahan di upacara anugerah hari Ahad. Joni Mitchell akan membuat persembahan di pentas Grammy buat pertama kalinya.

Pencalonan yang paling dinantikan

Di seluruh spektrum muzik, terdapat beberapa pertarungan yang menarik. SZA ialah artis yang paling banyak tercalon tahun ini, dengan Victoria Monet dan Phoebe Bridgers menyusul di tempat kedua terbanyak tercalon. Tahun ini, terdapat lapan artis yang memperoleh enam pencalonan, termasuk Miley Cyrus, Jon Batiste, Jack Antonoff, Taylor Swift, Olivia Rodrigo, Brandy Clark, dan Boygenius.

Sebelum upacara anugerah itu diadakan pada hari Ahad, Swift telah memecahkan rekod untuk pencalonan terbanyak dalam kategori Lagu Terbaik setelah mendapat calonnya yang ketujuh untuk “Anti-Hero,” walaupun dia belum menang dalam kategori ini. Peminat juga tidak sabar untuk mengetahui sama ada dia memenangi Album Terbaik untuk _Midnights_, yang menjadikannya artis paling banyak anugerah dalam kategori ini, mengalahkan Stevie Wonder dan Frank Sinatra, yang masing-masing mempunyai tiga kemenangan.

Boygenius juga boleh menjadi kumpulan gadis kedua yang memenangi Rakaman Terbaik jika mereka memenangi trofi untuk “Not Strong Enough.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.