(SeaPRwire) –   Presentasi akan memberi tumpuan kepada penggunaan teknologi CAR-T sel terapi generasi seterusnya untuk rawatan penyakit autoimun

Gracell akan menekankan kajian terjemahan menyokong pendekatan sasaran ganda CD19/BCMA dalam rawatan systemic lupus erythematosus (SLE)

SAN DIEGO dan SUZHOU, China dan SHANGHAI, China, 16 Nov. 2023 — Gracell Biotechnologies Inc. (“Gracell” atau “Syarikat”, NASDAQ: GRCL), syarikat biofarma sejagat pada tahap klinikal yang komited untuk membangunkan terapi sel inovatif dan sangat berkesan untuk rawatan kanser dan penyakit autoimun, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat akan membentangkan di Persidangan Puncak Terapi Sel untuk Penyakit Autoimun pertama yang berlangsung di Philadelphia dan secara atas talian pada 28-30 Nov. 2023.

Butiran pembentangan adalah sebagai berikut:

  • Tajuk Pembentangan: Membangunkan CAR-T Generasi Seterusnya untuk Penyakit Autoimun
  • Tarikh & masa pembentangan: Selasa, 28 Nov. pada 5 petang ET
  • Pembentang: Dr. Samuel Zhang, Ketua Pegawai Perniagaan, Gracell Biotechnologies
  • Lokasi: Philadelphia & maya

Dr. Zhang akan membentangkan mengenai penggunaan terapi sel CAR-T generasi seterusnya untuk rawatan penyakit autoimun, menekankan wawasan daripada pembangunan Gracell terhadap GC012F yang dilengkapi FasTCAR untuk sasaran ganda CD19/BCMA dalam SLE, dan kajian terjemahan menyokong faedah sasaran ganda dalam memaksimumkan penyingkiran sel-sel B dan sel plasma penyebab penyakit.

Mengenai GC012F
GC012F ialah terapi autolog CAR-T sasaran ganda BCMA/CD19 Gracell yang dilengkapi FasTCAR, yang bertujuan untuk mengubah rawatan kanser dan penyakit autoimun dengan mempercepatkan tindak balas cepat, mendalam dan berkekalan bersama profil keselamatan yang lebih baik. GC012F kini sedang dinilai dalam kajian klinikal untuk pelbagai kanser hematologi serta penyakit autoimun, dan telah menunjukkan profil keberkesanan dan keselamatan yang konsisten. Gracell telah memulakan kajian Fasa 1b/2 untuk menilai GC012F bagi rawatan mieloma berganda yang telah relaps/refrakteri di Amerika Syarikat dan kajian klinikal Fasa 1/2 di China akan dimulakan tidak lama lagi. Gracell juga telah melancarkan IIT untuk menilai GC012F bagi rawatan systemic lupus erythematosus yang refrakteri (rSLE).

Mengenai FasTCAR
Dipertunjukkan pada 2017, FasTCAR ialah platform pembuatan terapi sel autolog CAR-T sehari Gracell. FasTCAR dirancang untuk memimpin generasi terapi berikutnya untuk kanser dan penyakit autoimun, dan meningkatkan hasil bagi pesakit dengan meningkatkan kesan, mengurangkan kos, dan membolehkan lebih ramai pesakit mendapat akses rawatan CAR-T penting. FasTCAR secara drastik mengurangkan pengeluaran sel daripada minggu ke semalaman, yang berpotensi mengurangkan masa menunggu pesakit dan kemungkinan bagi penyakit mereka untuk berkembang maju. Selain itu, sel CAR-T FasTCAR kelihatan lebih muda berbanding sel CAR-T tradisional, menjadikan mereka lebih proliferatif dan berkesan membunuh sel kanser. Pada November 2022, FasTCAR dinamakan pemenang kategori Bioteknologi Inovasi Hadiah Kecemerlangan Fierce Sciences Hidup untuk keupayaannya menangani halangan utama industri.

Mengenai Gracell
Gracell Biotechnologies Inc. (“Gracell”) ialah syarikat biofarma sejagat pada tahap klinikal yang komited untuk menemui dan membangunkan terobosan terapi sel untuk rawatan kanser dan penyakit autoimun. Dengan memanfaatkan platform teknologi FasTCAR dan TruUCAR inovatif serta modul teknologi SMART CARTTM, Gracell sedang membangunkan barisan produk calon autolog dan alogeneik pada tahap klinikal yang berpotensi mengatasi cabaran utama industri yang wujud dengan terapi CAR-T konvensional, termasuk masa pembuatan yang panjang, kualiti sel yang kurang memuaskan, kos terapi yang tinggi, dan ketiadaan terapi CAR-T berkesan untuk tumor pepejal dan penyakit autoimun. Aset utama BCMA/CD19 sasaran ganda FasTCAR-T GC012F kini sedang dinilai dalam kajian klinikal untuk rawatan mieloma berganda, B-NHL dan systemic lupus erythematosus (SLE). Untuk maklumat lanjut mengenai Gracell, sila layari . Ikuti @GracellBio pada .

Nota Berhati-hati Mengenai Pernyataan Masa Depan
Pernyataan dalam siaran akhbar ini mengenai jangkaan, rancangan, dan prospek masa depan, serta sebarang pernyataan lain mengenai perkara yang bukan merupakan fakta sejarah, mungkin merupakan “penyataan masa depan” dalam maksud Private Securities Litigation Reform Act 1995. Perkataan “menjangkakan”, “berharap untuk”, “percaya”, “terus”, “boleh”, “menganggarkan”, “mengharapkan”, “berniat”, “merancang”, “berpotensi”, “meramalkan”, “sepatutnya”, “akan” dan ungkapan serupa bertujuan untuk mengenal pasti penyataan masa depan, walaupun tidak semua penyataan masa depan mengandungi perkataan pengenalan ini. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dinyatakan oleh penyataan masa depan tersebut disebabkan pelbagai faktor penting, termasuk faktor yang dibincangkan dalam bahagian bertajuk “Faktor Risiko” dalam laporan tahunan Gracell pada Borang 20-F paling terkini, serta perbincangan potensi risiko, ketidakpastian dan faktor penting lain dalam penyediaan Gracell selepas ini kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Sebarang penyataan masa depan yang terkandung dalam siaran akhbar ini hanya berkaitan pada tarikh di sini. Gracell secara khusus menafikan sebarang obligasi untuk mengemaskini sebarang penyataan masa depan, sama ada disebabkan maklumat baru, peristiwa akan datang, atau sebaliknya. Pembaca tidak harus bergantung kepada maklumat di laman ini sebagai semasa atau tepat selepas tarikh penerbitannya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow ) 

HUBUNGI: Hubungan Media
Marvin Tang
marvin.tang@gracellbio.com 

Jessica Laub
jessica.laub@westwicke.com

Hubungan Pelabur
Gracie Tong
gracie.tong@gracellbio.com

Stephanie Carrington
stephanie.carrington@westwicke.com