(SeaPRwire) –   SHOUGUNG, China, 16 November 2023 – Gulf Resources, Inc. (Nasdaq: GURE) (“Gulf Resources” atau “Syarikat”) pengeluar utama bromin, garam mentah dan produk kimia khusus di China, baru-baru ini mendedahkan perubahan pengurusan yang dicadangkan untuk berkuat kuasa semasa mesyuarat tahunan pemegang saham syarikat yang akan diadakan pada 30 November 2023 ( “Mesuarat Tahunan”), dalam Borang 8-K yang difailkan dengan SEC pada 3 Oktober 2023. Maklumat ini diulang untuk memastikan pemegang saham diberitahu, memandangkan kemungkinan sesetengah daripada mereka mungkin telah melepasi fail 8-K asal.

Pada 28 September 2023, Min Yang, Pengerusi Lembaga Pengarah (“Lembaga”) Syarikat, memberitahu Lembaga bahawa beliau tidak akan bertanding semula apabila tempoh jawatannya tamat pada Mesuarat Tahunan, dan beliau menyerahkan peletakan jawatannya sebagai Pengerusi Lembaga berkuat kuasa pada Mesuarat Tahunan. Lembaga menerima peletakan jawatan Encik Yang, berkuat kuasa pada Mesuarat Tahunan, dan melantik Encik Xiaobin Liu, Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat, sebagai Pengerusi Lembaga, berkuat kuasa pada Mesuarat Tahunan.

Pada 28 September 2023, Tengfei Zhang, ahli Lembaga, pengerusi Jawatankuasa Ganjaran dan ahli Jawatankuasa Tadbir Urus Korporat dan Penominasian Syarikat, memberitahu Lembaga bahawa beliau tidak akan bertanding semula apabila tempoh jawatannya tamat pada Mesuarat Tahunan, dan beliau menyerahkan peletakan jawatannya sebagai pengerusi Jawatankuasa Ganjaran dan ahli Jawatankuasa Tadbir Urus Korporat dan Penominasan. Lembaga menerima peletakan jawatan Encik Zhang sebagai pengerusi Jawatankuasa Ganjaran dan ahli Jawatankuasa Tadbir Urus Korporat dan Penominasan, berkuat kuasa pada Mesuarat Tahunan. Syarikat telah menominasikan calon pengarah untuk mengisi kekosongan yang terhasil. Maklumat mengenai calon pengarah telah didedahkan dalam borang proksi muktamad yang difailkan dengan SEC oleh Syarikat pada 3 Oktober 2023.

Encik Yang berkata, “Saya bangga dengan pasukan yang telah kami upayakan di Gulf Resources, dipandu oleh kepimpinan Encik Liu Xiaobin. Dengan beberapa perniagaan bromin dan garam mentah kami kembali beroperasi, saya percaya ia adalah masa yang sesuai bagi saya untuk menarik diri dan memberi tumpuan kepada usaha perniagaan saya yang lain.”

Menyatakan penghargaan, Encik Liu berkata: “Saya menyampaikan penghargaan saya kepada Encik Yang atas bimbingan dan sokongannya dalam membentuk Gulf Resources. Sejak menyertai syarikat pada tahun 2006 dan mengambil alih jawatan Ketua Pegawai Eksekutif pada tahun 2009, kami bekerjasama dengan rapat. Pasukan saya dan saya amat menghargai sumbangan Encik Yang dan kami bersemangat untuk menyokong pertumbuhan Gulf di masa hadapan.”

Mengenai Gulf Resources, Inc.

Gulf Resources, Inc. beroperasi melalui empat anak syarikat milik penuh, Shouguang City Haoyuan Chemical Company Limited (“SCHC”), Shouguang Yuxin Chemical Industry Co., Limited (“SYCI”), Daying County Haoyuan Chemical Company Limited (“DCHC”) dan Shouguang Hengde Salt Industry Co. Ltd. (“SHSI”). Syarikat percaya bahawa ia adalah salah satu pengeluar bromin terbesar di China. Unsur Bromin digunakan untuk menghasilkan pelbagai sebatian yang digunakan dalam industri dan pertanian. Melalui SYCI, Syarikat menghasilkan produk kimia yang digunakan dalam pelbagai aplikasi termasuk eksplorasi lapangan minyak dan gas serta agen kimia pembuatan kertas, dan bahan untuk antibiotik manusia dan haiwan. Melalui SHSI, Syarikat mengeluarkan dan menjual garam mentah. DCHC ditubuhkan untuk terus mengkaji dan membangunkan sumber gas asli dan garam mentah (termasuk bromin dan garam mentah) di China. Untuk maklumat lanjut, lawati www.gulfresourcesinc.com.

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam maklumat berita ini mengandungi maklumat prospektif mengenai Gulf Resources dan anak syarikatnya serta produknya di bawah Peraturan 175 di bawah Akta Sekuriti 1933 dan Peraturan 3b-6 di bawah Akta Bursa Sekuriti 1934, dan tertakluk kepada perlindungan yang dicipta oleh peraturan-peraturan tersebut. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material bergantung kepada beberapa faktor risiko termasuk tetapi tidak terhad kepada keadaan ekonomi dan perniagaan umum di PRC, risiko berkaitan wabak COVID-19, pembangunan dan pengeluaran produk masa depan, penghantaran kepada pelanggan akhir, penerimaan pasaran produk baharu dan sedia ada, saingan tambahan daripada pesaing baharu dan sedia ada untuk bromin dan bahan kimia pengeluaran minyak dan kuasa, perubahan teknologi, keupayaan untuk membuat pembelian aset bromin pada masa hadapan, dan pelbagai faktor lain di luar kawalannya. Semua kenyataan prospektif secara jelas layak di bawah Pernyataan Berjaga-jaga ini dan risiko-risiko yang terperinci dalam laporan Syarikat yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa. Gulf Resources tidak berkewajipan untuk menyemak atau mengemaskini sebarang kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh maklumat berita ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow ) 

HUBUNGAN:
HUBUNGAN: Gulf Resources, Inc.
Laman: http://www.gulfresourcesinc.com
Pengarah Hubungan Pelabur
Helen Xu (Haiyan Xu) 
beishengrong@vip.163.com