Pascal Tessier

(SeaPRwire) –   IRVING, Texas – Pertubuhan Boy Scouts of America menukar namanya untuk kali pertama dalam sejarah 114 tahunnya dan akan menjadi Scouting America. Ia merupakan perubahan yang signifikan kerana organisasi itu bangkit dari kebangkrutan berikutan banjir tuntutan pelecehan seksual dan berusaha untuk memberi tumpuan kepada inklusi.

Organisasi yang berakar tradisi telah membuat perubahan seismik selepas dekad kekeliruan, dari akhirnya membenarkan belia gay untuk menyambut gadis di seluruh barisannya. Dengan pandangan untuk meningkatkan bilangan keahlian yang merosot, organisasi berpangkalan di Irving, Texas mengumumkan perubahan nama pada mesyuarat tahunannya di Florida.

“Dalam 100 tahun akan datang kami mahu sebarang belia di Amerika merasa sangat, sangat disambut untuk datang ke dalam program kami,” kata Roger Krone dalam temu bual sebelum pengumuman itu.

Pertubuhan itu memulakan dan mengakhiri larangan selubung terhadap Pada tahun 2017, ia membuat keputusan bersejarah bahawa akan diterima sebagai Pengakap Kecil mulai 2018 dan ke dalam program utama Boy Scout – – pada tahun 2019.

Terdapat hampir 1,000 orang wanita muda dalam pada tahun 2021, termasuk Selby Chipman. Pasukan gadis eksklusif yang dia adalah ahli pengasas di kampung halamannya di Oak Ridge, North Carolina, telah berkembang dari lima orang gadis ke hampir 50 orang, dan dia berfikir perubahan nama akan menggalakkan lagi gadis-gadis untuk menyedari mereka boleh menyertai.

“Gadis-gadis seperti: ‘Anda boleh menyertai Boy Scouts of America?'” kata Chipman, kini seorang pelajar kolej berusia 20 tahun dan pembantu pengakap untuk pasukannya.

Dalam masa beberapa hari pengumuman bahawa gadis-gadis akan dibenarkan, Bob Brady mulai bekerja. Seorang bapa kepada dua orang gadis dan seorang Eagle Scout yang bangga, peguam dari New Jersey dengan penuh semangat membentuk pasukan eksklusif untuk gadis. Pada hujung minggu pertama mereka bersama-sama dengan pasukan lain, kanak-kanak lelaki gembira menerima gadis-gadis terlibat tetapi beberapa pemimpin dewasa kelihatan bimbang, katanya. Kebimbangan mereka kelihatan lenyap sebaik sahaja gadis-gadis memimpin sorakan tradisional di sekeliling api perkhemahan.

“Anda boleh melihat perubahan sikap beberapa daripada mereka yang tidak pasti dan mereka sedar, tunggu, kanak-kanak ini tepat sama, mereka hanya berbeza kerana mempunyai kuncup,” kata Brady. Anak-anak perempuannya tergolong dalam 13 orang gadis dalam pasukannya dan 6,000 orang gadis di seluruh negara yang telah mencapai pangkat berprestij Eagle Scout.

Seperti organisasi lain, pengakap ketika penyertaan menjadi sukar. Selepas puncak terakhir dalam dekad lebih 2 juta ahli pada tahun 2018, organisasi kini melayani lebih 1 juta belia, termasuk lebih 176,000 orang gadis dan wanita muda. Keahlian mencapai puncaknya pada tahun 1972 dengan hampir 5 juta orang.

Langkah Boy Scouts untuk menerima gadis di seluruh barisan mereka menggerunkan ikatan dengan Girl Scouts of the USA, yang memfailkan saman, dengan menyatakan ia mencipta kekeliruan pasaran dan . Mereka mencapai persetujuan penyelesaian selepas seorang hakim, dengan menyatakan kedua-dua kumpulan bebas menggunakan perkataan seperti “pengakap” dan “pengakapan”.

Walaupun berkhemah kekal sebagai aktiviti penting bagi Boy Scouts, organisasi menawarkan sesuatu untuk semua orang hari ini, dari pengalaman tinggi hingga lencana merit untuk robotik dan teknologi digital, kata Krone: “Tentang apa sahaja yang kanak-kanak mahu lakukan hari ini, mereka boleh lakukan dalam cara berstruktur di dalam program pengakapan.”

Kebangkrutan AS$2.4 bilion Boy Scouts berkuat kuasa tahun lalu, membolehkan organisasi terus beroperasi sambil memberi pampasan kepada lebih 80,000 orang lelaki yang mendakwa mereka ditipu secara seksual ketika kanak-kanak semasa menyertai pengakapan.

Angelique Minett, pengerusi wanita pertama Scouts BSA, menjadi gembira tentang masa depan pengakapan apabila dia melihat kira-kira 20 orang majlis belia dari seluruh Amerika Syarikat membantu memandu program dengan mengangkat isu-isu penting bagi mereka, seperti kelestarian, dan perkara-perkara yang mereka inginkan berubah, seperti pas kepada sebahagian daripada uniform mereka.

“Apabila kita memikirkan pengakap kita memikirkan simpulan dan berkhemah, tetapi ini adalah cara untuk mencapai matlamat. Kita sebenarnya mengajar kanak-kanak sesuatu yang lebih besar. Kita mengajar mereka bagaimana untuk mempunyai daya tahan, dan kita mengajar mereka kemahiran hidup dan kita mengajar mereka bagaimana menjadi pemimpin yang baik,” kata Minett.

Organisasi itu tidak akan secara rasmi menjadi Scouting America sehingga 8 Februari 2025, hari jadi organisasi ke-115. Tetapi Krone berkata dia mengharapkan orang akan mula menggunakan nama itu serta-merta.

“Ia menghantar mesej yang kuat kepada semua orang di Amerika bahawa mereka boleh datang ke program ini, mereka boleh membawa diri autentik mereka, mereka boleh menjadi diri mereka dan mereka akan disambut di sini,” kata Krone.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.