Drake

(SeaPRwire) –   TORONTO – Polis sedang menyiasat penembakan di luar rumah besar penyanyi rap di Toronto yang meninggalkan seorang pengawal keselamatan cedera parah.

Pihak berkuasa tidak mengesahkan sama ada Drake berada di rumah ketika penembakan berlaku, tetapi menyatakan pasukannya bekerjasama. Penembakan berlaku sekitar pukul 2 pagi Selasa di kawasan Bridle Path yang mewah di Toronto.

Inspektor Polis Toronto Paul Krawczyk menyatakan video penembakan telah dipulihkan dan pengawal keselamatan yang cedera masih dirawat di hospital.

Dalam minggu-minggu kebelakangan ini, Drake telah terlibat dalam pertengkaran rap dengan dengan setiap artis mengeluarkan lagu menyerang satu sama lain.

Krawczyk ditanya sama ada pertengkaran itu merupakan faktor dalam penembakan dan beliau menyatakan walaupun penyiasat mengetahui perkara itu, masih terlalu awal untuk membincangkan motif.

Drake, nama sebenar Aubrey Drake Graham, merupakan salah seorang artis jualan terbaik zaman moden, memulakan kerjayanya sebagai pelakon kanak-kanak dalam rancangan popular remaja “Degrassi: The Next Generation” sebelum memfokuskan diri kepada muzik, mengeluarkan beberapa album paling berpengaruh dalam sebarang genre pada tahun 2010-an: “Take Care,” ’Nothing Was the Same,” dan “Views” antaranya. Beliau telah mengeluarkan 13 lagu nombor satu sepanjang kerjayanya, termasuk “God’s Plan,” “Work” menampilkan Rihanna, dan “One Dance” bersama WizKid dan Kyla.

Pemenang lima anugerah Grammy itu sering dikreditkan membawa era baru hip-hop di mana penyanyi rap menyanyi, mencampurkan kesedaran R&B ke dalam genre itu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.