(SeaPRwire) –   ColoAlert® Pendapatan Meningkat 102% Berbanding Setahun Yang Lalu Bagi Sembilan Bulan Berakhir 30 September 2023

Kajian ColoFuture Mendedahkan Keputusan Hebat Dengan Kepekaan 94% Bagi Kanser Kolorektal Dengan Kekhususan 97% Dan Kepekaan 80% Bagi Adenoma Lanjutan

BERKELEY, California dan MAINZ, Jerman, 16 Nov. 2023 — (NASDAQ: MYNZ) (“Mainz Biomed” atau “Syarikat”), sebuah syarikat diagnostik genetik molekul yang menumpukan kepada pengesanan awal kanser, mengumumkan keputusan kewangan suku ketiga berakhir 30 September 2023 dan memberi kemaskini korporat.

Titik Penting:

  • Hasil ColoAlert® adalah USD 681,000, menunjukkan peningkatan 102% berbanding sembilan bulan pertama 2022.
  • Melaporkan keputusan kajian klinikal hebat dari ColoFuture, satu kajian antarabangsa menilai portfolio biomarker ekspresi gen (mRNA) baru Syarikat untuk dimasukkan ke dalam kajian klinikal PMA FDA (ReconAAsense) untuk ujian pengesanan kanser kolorektal (CRC) generasi akan datang.
  • Kajian kebolehlaksanaan eAArly DETECT (kajian klinikal ColoFuture Amerika Syarikat) dijadual melaporkan keputusan pada suku keempat 2023.
  • Memperluaskan rangkaian rakan komersial antarabangsa untuk ColoAlert®, satu ujian pengesanan CRC berasaskan DNA yang sangat berkesan dan mudah digunakan yang dijual melalui model perniagaan unik Syarikat melalui perkongsian dengan makmal pihak ketiga berbanding kaedah tradisional mengendalikan satu kemudahan tunggal.
  • Terus meningkatkan program kesihatan korporat dalam sistem “BGM” Jerman yang menyediakan perkhidmatan kesihatan kepada pekerja – pasaran BGM keseluruhan Jerman mewakili peluang €1 bilion setahun.
  • Mempercepat persiapan untuk kajian klinikal ReconAAsense yang masih dijadual mula merekrut peserta pada pertengahan 2024. Memberikan peluang untuk mencapai status piawai emas untuk pengesanan skrining CRC self-administered.
  • Memaparkan di forum pelaburan kesihatan terkemuka termasuk Persidangan Global Kesihatan Cantor Fitzgerald, Persidangan Pelaburan Global H.C. Wainwright dan Persidangan Summit Kesihatan JonesTrading 2023.

“Suku ini merupakan tempoh kemajuan penting bagi Syarikat ditandai dengan pembacaan keputusan hebat ColoFuture. Beberapa biomarker mRNA baru telah dikenal pasti untuk potensi penyepaduan ke dalam kajian klinikal penting kami yang sedang direka untuk membawa ke pasaran ujian pengesanan skrining CRC self-administered piawai emas,” ujar Guido Baechler, Ketua Pegawai Eksekutif Mainz Biomed. “Mileston hebat ini disertai dengan momentum komersial ColoAlert® dan inisiatif pembangunan produk kami, telah meletakkan kami dalam kedudukan yang baik untuk memenuhi matlamat pertumbuhan korporat kami untuk masa hadapan.”

Kemas Kini Komersial: Memperluaskan rangkaian rakan makmal, memulakan pelancaran komersial di beberapa pasaran dan meningkatkan program kesihatan korporat dan akses insurans merentasi Jerman

Semasa suku, Mainz Biomed terus melaksanakan model perniagaan uniknya bekerjasama dengan makmal pihak ketiga dan rakan pengedaran yang berpengalaman berbanding kaedah tradisional mengendalikan satu kemudahan tunggal untuk pemprosesan ujian. Syarikat memperluaskan rangkaian perkongsian komersial Eropah dan antarabangsa dengan penambahan Israel melalui kolaborasi dengan Fugene Genetics (FG). Diasaskan pada 2008, FG adalah pembekal perkhidmatan pengujian genetik terkemuka yang menawarkan pelbagai perkhidmatan pengujian genetik maju kepada pelanggan persendirian, organisasi kesihatan, hospital dan institut genetik di seluruh negara. Israel mempunyai salah satu kadar pematuhan skrining tertinggi di dunia dengan lebih satu juta orang disaring setiap tahun. Dijangka lebih 3.5 juta orang dewasa boleh mendapat manfaat daripada ketersediaan ColoAlert® di Israel. Di bawah terma perjanjian, Mainz Biomed menyediakan ColoAlert® kepada FG di bawah struktur perkongsian standardnya dan kedua-dua syarikat akan bekerjasama dalam aktiviti pemasaran bersama untuk memastikan pelancaran komersial berjaya di Israel.

Selain memperluaskan jangkauan komersial antarabangsa Syarikat, satu titik penting semasa suku adalah melancarkan aktiviti jualan ColoAlert®‘ dengan rakannya di United Kingdom dan Poland. Untuk UK, Mainz Biomed bekerjasama dengan Marylebone Laboratory, yang baru-baru ini memperluaskan kehadirannya di London, di bawah jenama Pusat Diagnostik Marylebone di mana ia menyediakan rangkaian ujian skrining dan diagnostik yang menyeluruh. Di seluruh UK, CRC kekal menjadi isu kesihatan penting, dengan kira-kira 43,000 diagnosis dan 16,800 kematian berlaku setiap tahun di UK sahaja. Ini bersamaan dengan purata 46 nyawa hilang setiap hari. Dengan populasi 67 juta orang, UK mempersembahkan pasaran CRC skrining yang besar. Secara khusus, dalam kumpulan umur 40 hingga 49 tahun dan 50 hingga 75 tahun, terdapat kira-kira 8.4 juta dan 20 juta individu masing-masing. Selain itu, terdapat 6.2 juta individu berusia lebih 75 tahun. Dengan kekerapan disyorkan untuk skrining CRC sekali setiap dua tahun untuk pesakit berusia 50 hingga 74 tahun, ColoAlert® mewakili alat penting dalam perjuangan menentang penyakit membinasakan ini. Memandangkan angka-angka ini, pasaran UK yang boleh dijadikan alat untuk ColoAlert® adalah 34.6 juta pengguna berpotensi.

Di Poland, Mainz Biomed bekerjasama dengan testDNA Sp. z o. o. Sp. K (“testDNA”), salah satu pembekal ujian berasaskan DNA terkemuka negara itu. Makmalnya yang beribu pejabat di Katowice, Poland mempunyai rangkaian yang luas dengan lebih 300 titik kutipan di seluruh negara. Poland merupakan pasaran penting kerana keperluan untuk pilihan pengesanan CRC alternatif ditekankan oleh data dari Pertubuhan Kesihatan Sedunia yang menempatkan Poland ketujuh (ketujuh) di dunia untuk kadar kematian tertinggi. Dengan lebih 21 juta orang berusia lebih 40 tahun, peluang pasaran untuk ColoAlert® adalah besar, terutamanya kerana tahap kebangsaan yang rendah penyertaan dalam skrining CRC yang secara tradisinya merupakan kolonoskopi. Dalam kajian NordICC yang diterbitkan baru-baru ini dalam Jurnal Perubatan New England, hanya 33% daripada mereka yang dijemput untuk menyertai skrining kolonoskopi sebenarnya mengambil bahagian. Ini menggarisbawahi keperluan untuk mempunyai pilihan pengesanan alternatif yang kurang invasif dan lebih mudah dilaksanakan di rumah.

Satu inisiatif penting semasa suku adalah usaha berterusan Syarikat untuk memastikan ketersediaan dan kemampuan membiayai ColoAlert® di Jerman, pasarannya yang utama. Syarikat terus melaksanakan strategi dua prong, yang pertama ialah pengembangan tawaran kesihatan korporatnya melalui penyepaduan ke dalam sistem BGM Jerman (“betriebliches Gesundheitsmanagement”), program kesihatan korporat yang mapan menyediakan perkhidmatan kepada pekerja 48 daripada 50 syarikat terbesar di negara itu. Melalui program pengurusan kesihatan korporat seperti BGM, syarikat-syarikat kelas teratas di Jerman menawarkan perkhidmatan kesihatan kepada pekerja mulai daripada keahlian gim hingga pengurusan kencing manis dan kaunseling, semuanya untuk meningkatkan kesihatan mereka. Komponen kedua strategi akses pesakit adalah meningkatkan kesedaran ColoAlert®‘ di segmen insurans kesihatan persendirian Jerman. Semasa suku, Mainz Biomed menubuhkan perkongsian strategik dengan Ärztliches Labor Dr. Buhlmann, pemain dihormati dalam analisis berasaskan PCR. Perkhidmatan menyeluruh Syarikat termasuk diagnostik molekul, genetik, ujian HLA dan penilaian penyakit berjangkit, melayani pelanggan pelbagai segmen statutori dan insurans persendirian.

Titik Penting Pembangunan Produk: Melaporkan keputusan ColoFuture yang hebat, eAArly DETECT dijadual melaporkan keputusan pada suku keempat 2023, terus bersiap untuk memulakan perekrutan peserta dalam kajian klinikal penting ReconAAsense Amerika Syarikat

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow ) 

Semasa suku, Mainz Biomed mencapai titik pertumbuhan penting dengan melaporkan keputusan hebat daripada kajian ColoFuture, satu kajian klinikal antarabangsa menilai potensi untuk menyepadukan portfolio biomarker ekspresi gen (mRNA) baru Syarikat ke dalam kajian klinikal PMA FDA pentingnya (ReconAAsense) yang menilai ujian pengesanan CRC at-home generasi akan datang. Keputusan cemerlang termasuk kepekaan terbukti untuk CRC 94% dengan kekhususan 97%