(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, 7 Mei 2024 – Highest Performances Holdings Inc. (NASDAQ: HPH) (“HPH” atau “Syarikat”) hari ini mengumumkan bahawa ia telah meningkatkan pegangannya dalam Fanhua Inc. (“Fanhua”), pembekal perkhidmatan kewangan bebas terkemuka yang dikuasakan teknologi di China, daripada 50.1% kepada 51.1% pada 6 Mei 2024 dengan memperoleh 565,000 Saham Deposit Amerika Fanhua di Nasdaq.

Encik Yinan Hu, Naib Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif HPH berkata, “Kami gembira menyaksikan kemajuan kukuh yang telah dicapai Fanhua dalam melaksanakan pelbagai inisiatif strategiknya, memperkukuh lagi keyakinan kami terhadap potensi pertumbuhannya. Memandangkan harga saham semasanya belum sepenuhnya mencerminkan nilai jangka panjangnya, kami akan terus meningkatkan pegangan kami dalam Fanhua dan akan terus menyokong kuat pembangunannya.”

Tentang Highest Performances Holdings Inc. (NASDAQ: HPH)
HPH ditubuhkan pada tahun 2010 dengan matlamat untuk menjadi penyedia perkhidmatan rumah pintar dan perniagaan terkemuka. Misi syarikat adalah untuk meningkatkan kualiti hidup bagi keluarga di seluruh dunia, dengan fokus kepada dua daya pendorong utama: “kecerdasan teknologi” dan “pelaburan modal”. HPH mempunyai perspektif strategik global dan mengenal pasti syarikat-syarikat berkualiti tinggi berskala global untuk pelaburan dan operasi. Bidang tumpuan termasuk pengalokasian aset, pendidikan dan lawatan pelajaran, lawatan kebudayaan, acara sukan, kesihatan dan penjagaan warga emas serta pentadbiran keluarga.

HPH kini memegang kepentingan kawalan dalam dua pembekal perkhidmatan kewangan terkemuka di China iaitu Fanhua Inc., platform berasaskan teknologi, dan Fanhua Puyi Fund Distribution Co., Ltd., pembekal perkhidmatan pengurusan kekayaan bebas. Selain itu, HPH telah menandatangani perjanjian untuk memperoleh kepentingan kawalan dalam White Lingjun Pte. Ltd. berpangkalan di Singapura.

Highest Performances Holdings Inc., yang sebelum ini dikenali sebagai Puyi Inc., telah dinamakan semula pada 13 Mac 2024 untuk mencerminkan transformasi strategiknya.

Tentang Fanhua (NASDAQ: FANH)
Ditubuhkan di Guangzhou pada tahun 1998 dan disenaraikan di NASDAQ pada tahun 2007 (Nasdaq: FANH), Fanhua ialah pembekal perkhidmatan kewangan bebas terkemuka di China dengan keupayaan teknologi yang kuat dan komitmen untuk memberdayakan penasihat kewangan serta mengukuhkan penciptaan nilai berterusan untuk pelanggan.

Misi Fanhua berpusat pada mewujudkan platform yang inklusif dan kolaboratif untuk penasihat kewangan bebas serta pelbagai organisasi jualan insurans/kewangan, membolehkan rakan kongsi mengoptimumkan amalan mereka dengan menawarkan mereka penyelesaian perniagaan menyeluruh merangkumi pematuhan, teknologi, produk, perkhidmatan, operasi, aliran modal dan latihan profesional.

Dengan pendekatan yang menyeluruh terhadap perkhidmatan kewangan, kami menghubungkan jutaan keluarga Cina dengan pelbagai institusi kewangan dan pembekal perkhidmatan, menawarkan pelbagai peluang dan penyelesaian peribadi untuk perlindungan insurans, perancangan persaraan, pengurusan kesihatan, pengurusan aset dan perkhidmatan pentadbiran keluarga, meliputi kitaran hidup penuh pelanggan kami.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Private Securities Litigation Reform Act 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, objektif, strategi, acara masa depan atau prestasi, dan anggapan asas selain kenyataan fakta sejarah. Apabila HPH menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “bertujuan”, “seharusnya”, “percaya”, “menjangka”, “projek”, “menganggar” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif bukan jaminan prestasi masa depan dan membabitkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar HPH berbeza secara material daripada jangkaan yang dibincangkan dalam kenyataan prospektif. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut: keupayaan HPH untuk memperoleh hasil daripada Perjanjian; matlamat dan strategi HPH; pembangunan perniagaan masa depan HPH; permintaan dan penerimaan produk dan perkhidmatan; perubahan teknologi; keadaan ekonomi; pertumbuhan industri pengurusan kekayaan pihak ketiga di China; reputasi dan jenama; impak persaingan dan penentuan harga; peraturan kerajaan; fluktuasi am dan perniagaan umum di China dan pasaran antarabangsa yang dikhidmati HPH serta anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana perkara di atas dan risiko-risiko lain yang dinyatakan dalam laporan yang diajukan oleh HPH kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Oleh itu, pelabur dinasihatkan untuk tidak mengambil bahagian berlebihan terhadap mana-mana kenyataan prospektif dalam kenyataan media ini. Faktor-faktor tambahan dibincangkan dalam penyataan HPH dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, yang boleh dikaji di www.sec.gov. HPH tidak berkewajipan untuk secara awam menyemak semula kenyataan prospektif ini untuk mencerminkan acara atau keadaan yang timbul selepas tarikh ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Highest Performances Holdings Inc. 
Tel: +86-20-28866499
Email: ir@puyiwm.com