(SeaPRwire) –   Singapura, 10 Mei 2024 — Nova Vision Acquisition Corp. (NASDAQ: NOVV, “Syarikat”) mengumumkan hari ini bahawa Nova Pulsar Holdings Limited, penaung penawaran awam awal Syarikat (“Penaung”) telah memasukkan ke dalam akaun amanah Syarikat (“Akaun Amanah”) jumlah keseluruhan $69,763.37 (mewakili kira-kira $0.045 bagi setiap saham biasa yang dikeluarkan pada penawaran awam awal Syarikat yang tidak telah ditarik balik), bagi memanjangkan tempoh masa yang Syarikat mempunyai untuk menyiapkan penggabungan perniagaan selama satu (1) bulan tambahan lagi, daripada 10 Mei 2024 ke 10 Jun 2024. Syarikat telah mengeluarkan nota promisi kepada Penaung dengan jumlah pokok sama dengan jumlah yang dimasukkan. Nota promisi tidak dikenakan faedah dan boleh ditukarkan ke unit Syarikat (dengan setiap unit terdiri daripada satu saham biasa, satu waran untuk membeli setengah satu saham biasa, dan satu hak untuk menerima satu per sepuluh satu saham biasa sebaik sahaja penyelesaian penggabungan perniagaan awal Syarikat) pada harga $10.00 setiap unit pada penutupan penggabungan perniagaan oleh Syarikat.

Mengenai Nova Vision Acquisition Corp.

Nova Vision Acquisition Corp. adalah syarikat cek kosong yang ditubuhkan untuk tujuan melaksanakan penggabungan, pertukaran saham, pengambilalihan aset, pembelian saham, penyusunan semula atau penggabungan perniagaan yang serupa dengan satu atau lebih perniagaan. Nova Vision Acquisition Corp. menjangkakan syarikat sasaran yang memberi tumpuan kepada industri kewangan, proptech, consumertech, dan pengurusan rantaian bekalan atau syarikat teknologi yang memberi perkhidmatan kepada sektor ini atau sektor lain.

Pernyataan Mendatang

Kenyataan berita ini termasuk pernyataan mendatang yang melibatkan risiko dan ketidakpastian. Pernyataan mendatang termasuk pernyataan yang bukan berdasarkan fakta sejarah. Pernyataan mendatang sedemikian, termasuk penyelesaian berjaya penawaran awam awal Syarikat, tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza daripada pernyataan mendatang. Syarikat dengan jelas menafikan sebarang obligasi atau komitmen untuk melepaskan sebarang kemaskini atau kajian semula terhadap sebarang pernyataan mendatang yang dimuatkan di sini untuk mengetahui sebarang perubahan dalam jangkaan Syarikat atau sebarang perubahan dalam acara, keadaan atau persekitaran yang mana pernyataan berdasarkan.

Hubungi:
Nova Vision Acquisition Corp.
Hubungan Pelabur

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.