(SeaPRwire) –   TOKIO, 12 Januari 2024 — SYLA Technologies Co., Ltd. (NASDAQ: SYT) (“SYLA” atau “Syarikat”), pengendali platform pembiayaan hartanah kerumunan terbesar di Jepun, Rimawari-kun, telah menyelesaikan pembelian saham biasa ( “Pembelian Saham”) RIBERESUTE CORPORATION (TSE: 8887) (“RIBERESUTE”) yang telah diumumkan sebelumnya pada 15 November 2023.

Penyelesaian Pembelian Saham
Pada 12 Januari 2024, berdasarkan perjanjian yang dimasukkan oleh SYLA dan RIBERESUTE pada 15 November 2023, SYLA telah menyelesaikan pembelian 2,158,800 saham biasa RIBERESUTE daripada pemegang saham terbesar RIBERESUTE dan pemegang saham lain. Akibat Pembelian Saham, pemilikan SYLA dalam RIBERESUTE menjadi 20.39% (dibulatkan ke dua tempat perpuluhan) daripada jumlah saham yang dikeluarkan pada akhir Mei 2023 (10,589,800 saham), menjadikan SYLA sebagai pemegang saham terbesar di RIBERESUTE.

Tentang SYLA Technologies Co., Ltd.
Berpangkalan di Tokyo, Jepun, SYLA Technologies Co., Ltd. (NASDAQ: SYT) (“SYLA” atau “Syarikat”) memiliki dan mengendalikan platform pembiayaan hartanah kerumunan terbesar di Jepun, Rimawari-kun, yang menyasarkan individu, pelabur korporat dan institusi, serta individu bernilai tinggi. Misi SYLA adalah untuk mendemokrasikan pelaburan hartanah di seluruh dunia melalui teknologi dan pengurusan aset melalui platform Rimawari-kun. SYLA terlibat dalam perniagaan kondominium pelaburan keseluruhan, termasuk perancangan, pembangunan, pembinaan, jualan, pengurusan sewa, pengurusan bangunan, kerja pembaikan, dan jualan harta. Maklumat tambahan mengenai produk dan perkhidmatan Syarikat tersedia di .

Nota Berkaitan Pernyataan Prospektif
Kenyataan media ini mengandungi “penyataan prospektif” dalam maksud Private Securities Litigation Reform Act dan undang-undang sekuriti lain. Perkataan seperti “menjangka”, “menganggarkan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “mencari”, “menganggar” dan variasi perkataan serupa atau variasi penyataan sedemikian bertujuan mengenal pasti penyataan prospektif. Sebagai contoh, Syarikat menggunakan penyataan prospektif apabila membincangkan jumlah kas kasar yang dijangka dan penutupan penawaran. Penyataan prospektif bukanlah fakta sejarah, dan berdasarkan jangkaan, kepercayaan dan ramalan pengurusan, banyak daripadanya secara sifatnya tidak pasti. Jangkaan, kepercayaan dan ramalan sedemikian dinyatakan dengan ikhlas. Walau bagaimanapun, tiada jaminan bahawa jangkaan, kepercayaan dan ramalan pengurusan akan tercapai, dan keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada apa yang dinyatakan atau dinyatakan dalam penyataan prospektif. Penyataan prospektif dikenakan risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan prestasi sebenar atau keputusan berbeza secara material daripada apa yang dinyatakan dalam atau ditunjukkan oleh penyataan prospektif. Untuk penerangan risiko dan ketidakpastian yang mempengaruhi Syarikat, rujukan dibuat kepada laporan Syarikat yang difailkan dari semasa ke semasa dengan Suruhanjaya Sekuriti (“SEC”), termasuk tetapi tidak terhad kepada risiko yang terperinci dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Form 20-F, difailkan dengan SEC pada 18 April 2023. Penyataan prospektif hanya membincangkan tarikh penyataan dibuat. Syarikat tidak menanggung obligasi untuk mengemaskini penyataan prospektif untuk mencerminkan keputusan sebenar, peristiwa seterusnya atau keadaan, perubahan dalam anggapan atau perubahan faktor lain yang mempengaruhi maklumat prospektif melainkan sejauh diperlukan oleh undang-undang sekuriti berkenaan.

Maklumat Hubungan
Gateway Group, Inc.
John Yi dan Steven Shinmachi
SYLA@gateway-grp.com
Tel +1 (949) 574-3860

Hubungan SYLA Technologies Company:
Hajime Sugino
Ketua SYLA USA
h_sugino@syla.jp

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.