Kansas City Chiefs tight end Travis Kelce walks the red carpet at Union Station for the Super Bowl LVII championship ring ceremony in June 2023.

(SeaPRwire) –   Travis Kelce tidak hanya akan dilihat bermain bola sepak musim gugur ini. Dia juga akan dilihat memainkan watak dalam Grotesquerie, siri seram terbaru penerbit Ryan Murphy, dalam langkah pertama Travis Kelce ke dunia lakonan.

Dalam video Selasa, pelakon Niecy Nash-Betts berkongsi pandangan set Grotesquerie bersama-sama pendedahan ahli baru yang mengejutkan. “Orang, teka siapa saya bekerja dengan dalam Grotesquerie?” katanya sambil menggerakkan kamera ke arah Kelce, yang menjawab, “melompat ke wilayah baru.”

Siri yang dijangka akan ditayangkan pada FX lewat tahun ini telah memulakan produksi, melaporkan Selasa bersama pengesahan penyertaan Kelce.

Kelce berusia 34 tahun, yang baru-baru ini memperbaharui kontraknya dengan pasukan Kansas City Chiefs minggu lalu, baru-baru ini menyaksikan popularitinya melonjak ke tahap meteorik, melampaui sokongan sukan di tengah hubungan awamnya dengan penyanyi dan Pemenang Anugerah TIME Taylor Swift.

“Ini berlaku apabila PEMENANG bergabung!!️” Nash-Betts, yang baru-baru ini dianugerahkan anugerah pelakon pembantu terbaik untuk peranannya dalam Netflix’s Dahmer (juga dicipta oleh Murhpy), menulis dalam keterangan Instagram bersama Kelce.

Apa yang diketahui tentang Grotesquerie?

Seperti kebanyakan ciptaan Murphy yang lain—termasuk American Horror Story, American Crime Story, dan Pose—butiran mengenai siri yang akan datang ini telah disembunyikan dengan rahsia.

Syarikat produksi Murphy melepaskan teaser siri seram itu pada Februari, hanya mendedahkan pelakonan Nash-Betts, Courtney B. Vance, dan Lesley Manville, dipaparkan di atas rakaman audio ucapan Nash-Betts: “Apa yang saya lihat hari ini…” katanya, “mereka menghantar pakar untuk semua orang yang bekerja di tapak jenayah ini.”

Penjelajahan Kelce ke hiburan

Kelce dengan pantas meluaskan kesan kakinya dalam arena hiburan. Bulan lepas, Amazon mengumumkan bahawa dia akan menjadi pengacara kesemua 20 episod siri baru Prime Video Are You Smarter Than a Celebrity?—satu spin-off rancangan permainan Are You Smarter Than a 5th Grader?

“Saya membesar menyukai rancangan permainan,” kata Kelce ketika itu. “Saya hanya gembira berada di pihak pengacara di sini dan saya bersemangat untuk melihat bagaimana wajah terkenal ini mengikut.”

Awal tahun ini, Kelce membintangi My Dead Friend Zoe, filem yang ditayangkan buat pertama kali di South by Southwest di Austin, Texas, pada Mac. Dia juga menjadi penerbit dokumentari King Pleasure mengenai artis Jean-Michel Basquiat.

Kelce membintangi Saturday Night Live pada Mac 2023 dan muncul semula dalam rancangan komedi sketsa itu pada Oktober lalu dalam sketsa bersama Swift. Dahulu dia membintangi siri realiti temu janji TV, Catching Kelce, pada 2016, dan dia telah menjadi pengacara podcast bola sepak bersama abangnya, bek tengah Philadelphia Eagles yang baru bersara Jason Kelce, iaitu Brother From Another sejak 2022.

Kelce berkongsi semula video Instagram Nash-Betts pada akaun Instagramnya sendiri Selasa, tampaknya menerima fasa dramatik baru pelbagai muka kerjayanya ini, dengan keterangan yang berbunyi: “Melangkah ke dunia baru dengan salah seorang legenda!”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.