(SeaPRwire) –   BEIJING, 8 Mei 2024 – AirNet Technology Inc., yang dahulunya dikenali sebagai AirMedia Group Inc. (“AirNet” atau “Syarikat”) (Nasdaq: ANTE), hari ini mengumumkan bahawa ia menerima surat notis bertarikh 29 April 2024 daripada Jabatan Kelayakan Senarai Pasaran Saham Nasdaq Inc. ( “Nasdaq”) memaklumkan bahawa Nasdaq telah memutuskan untuk memberi Syarikat perpanjangan untuk memulihkan pematuhan dengan Peraturan Senarai Saham Nasdaq 5550 (b) (1) untuk kelangsungan terus disenaraikan ( “Peraturan”).

Seperti yang dilaporkan sebelumnya, pada 5 Januari 2024, Syarikat menerima notis bertulis daripada Nasdaq memberitahu Syarikat bahawa, berdasarkan ekuiti pemegang saham Syarikat seperti yang dilaporkan dalam Borang 6-K tarikh 28 Disember 2023, Syarikat tidak memenuhi keperluan ekuiti pemegang saham minimum untuk kelangsungan disenaraikan kerana kegagalannya untuk mengekalkan ekuiti pemegang saham minimum sebanyak AS $ 2.5 juta (“Keperluan Ekuiti Pemegang Saham Minimum”), atau alternatif nilai pasaran senarai saham atau pendapatan bersih daripada operasi berterusan untuk kelangsungan disenaraikan di bawah Peraturan. Pada 8 Februari 2024, Syarikat menyampaikan kepada Nasdaq pelan untuk memulihkan pematuhan dengan Keperluan Ekuiti Pemegang Saham Minimum, sebagaimana ditambah dengan bahan-bahan tambahan pada 10 Mac 2023 (“Pelan”). Berdasarkan Pelan, Nasdaq telah memutuskan untuk memberi Syarikat perpanjangan untuk memulihkan pematuhan dengan Peraturan dan memberikan Syarikat dua alternatif untuk membuktikan pematuhan dengan Peraturan. Menurut alternatif pertama, Syarikat mesti menyediakan kepada SEC dan Nasdaq laporan awam termasuk: (1) pendedahan surat kekurangan Nasdaq dan ketidakpatuhan yang dinyatakan, (2) gambaran transaksi atau peristiwa yang dilengkapkan yang membolehkan Syarikat memenuhi Keperluan Ekuiti Pemegang Saham Minimum, (3) pernyataan positif bahawa, pada tarikh laporan awam tersebut, Syarikat percaya ia telah memulihkan pematuhan dengan Keperluan Ekuiti Pemegang Saham Minimum berdasarkan transaksi atau peristiwa tertentu yang dirujuk dalam (2), dan (4) pendedahan menyatakan bahawa Nasdaq akan terus memantau pematuhan berterusan Syarikat dengan Keperluan Ekuiti Pemegang Saham Minimum dan, jika pada masa laporan berkala seterusnya Syarikat tidak membuktikan pematuhan, ia mungkin terdedah kepada penyingkiran.

Seperti yang didedahkan sebelumnya, pada 8 Februari 2024, Wealthy Environment Limited, sebuah syarikat yang ditubuhkan di Kepulauan Virgin British, yang sepenuhnya dimiliki oleh Encik Herman Man Guo, menandatangani perjanjian langganan saham dengan Syarikat, di bawah mana Syarikat memindahkan 4,448,847 saham biasa, nilai nominal AS $ 0.04 setiap saham (“Saham”) yang sebelumnya dipegang oleh dan atas nama Syarikat sebagai saham simpanan dan mengeluarkan 2,118,584 Saham tambahan kepada Wealthy Environment Limited pada 6 Mac 2024. Jumlah harga langganan untuk 6,567,431 Saham adalah kira-kira AS $ 7.6 juta tunai. Pada bulan Februari 2024, Syarikat menandatangani perjanjian pemindahan ekuiti dengan pihak ketiga tidak berkaitan, di bawah mana Syarikat melepaskan semua 33.67% kepentingan ekuiti yang dipegang oleh Yuehang Sunshine Network Technology Group Co., Ltd. dalam pelaburan ekuiti untuk pertimbangan agregat RMB197.0 juta. Pada 15 April 2024, Syarikat melengkapkan penempatan swasta 3,372,788 Saham untuk jumlah langganan agregat AS $ 5.7 juta dengan pelabur tertentu.

Akibat daripada ketiga-tiga transaksi di atas, Syarikat percaya bahawa, pada tarikh pengumuman ini, ia telah memulihkan pematuhan dengan Keperluan Ekuiti Pemegang Saham Minimum untuk kelangsungan terus disenaraikan di Pasaran Saham Modal Nasdaq di bawah Peraturan. Syarikat memahami bahawa Nasdaq akan terus memantau pematuhan berterusan Syarikat dengan Keperluan Ekuiti Pemegang Saham Minimum dan, jika pada masa laporan berkala seterusnya Syarikat tidak membuktikan pematuhan, ia mungkin terdedah kepada penyingkiran.

Kenyataan Prospektif

Pengumuman ini mengandungi kenyataan prospektif dalam lingkup perlindungan selamat laluan undang-undang Pembaikan Akta Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah “akan”, “dijangka”, “dijangka untuk”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “kemungkinan besar”, “menganggarkan”, “mungkin”, “harus” dan ungkapan serupa. Syarikat juga mungkin membuat kenyataan prospektif bertulis atau lisan dalam laporannya yang diajukan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, dalam laporan tahunannya kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan-bahan tertulis lain dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau kakitangannya kepada pihak ketiga. Kenyataan prospektif berdasarkan jangkaan pengurusan terhadap pasaran dan operasi semasa, dan melibatkan risiko dan ketidakpastian melekat, kesemuanya sukar diramal dan kebanyakannya di luar kawalan Syarikat, yang mungkin menyebabkan keputusan, prestasi atau pencapaian sebenarnya berbeza secara material daripada yang terkandung dalam kenyataan prospektif. Maklumat lanjut dimasukkan dalam penyediaan Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Semua maklumat yang diberikan dalam pengumuman ini adalah pada tarikh pengumuman ini, dan Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemas kini sebarang kenyataan prospektif sebagai akibat maklumat baru, peristiwa masa depan atau lain-lain, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang.

Hubungan

Penny Pei
Hubungan Pelabur
AirNet Technology Inc.
Tel: +86-10-8460-8678
Email: penny@ihangmei.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.