Brooks Headley

Sebelum menjadi chef, Brooks Headley adalah seorang pemain dram. Untuk mengikuti perjalanan dari kelab hardcore-punk ke dapur mewah sehingga ke barisan hadapan adalah untuk mempertimbangkan semula bukan sahaja bagaimana kita melihat masakan, malah juga bagaimana kita semua dapat meluahkan perasaan dengan lebih baik. Restoran beliau di Bandar Raya New York, , menghimpunkan orang ramai yang bermacam-macam untuk pengalaman makan bersama yang tiada tolok bandingnya. Menu—yang saya teragak-agak untuk menghuraikannya sebagai “vegetarian” kerana ia kedengaran sangat terbatas—ialah kanvas dinamik untuk hasil pasar tani paling segar. Burger yang diberi nama sama itu tidak terjangkau akal. Focaccia beliau tidak nyata. Gelatonya luar biasa. Bagi saya, Brooks ialah penjelmaan Jepun : seorang pengrajin yang berdedikasi, inovatif dan sahih. Restorannya mencabar tanggapan kita tentang apa yang menjadikannya masakan hebat dan di mana anda boleh menemuinya. Beliau telah mempengaruhi dialog global tentang kemampanan dan etika dalam makanan, sambil secara aktif mengelak perhatian umum. Brooks paling gembira bekerja di belakang tabir. Lagipun, beliau seorang pemain drum dalam hati.

(SeaPRwire) –   Chang ialah pemilik restoran, penulis dan podcaster

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.