KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES

(SeaPRwire) –   Hampir semua filem dalam francais memberi fokus untuk menjawab soalan yang masuk akal: Bagaimana planet ini menjadi, yah, planet orang utan? Filem dan filem ulang tayang terkenal 2001 Tim Burton mengisahkan tentang ahli angkasa lelaki yang terkejut untuk menyedari bahawa planet yang mereka terhempas adalah Bumi sepanjang masa, dan sekuel pertama berakhir dengan planet itu meletup. Tetapi setiap filem lain (dan terdapat 10 secara keseluruhan) adalah tentang kejatuhan manusia dan kenaikan orang utan. Trilogi reboot terbaru, , , dan , adalah kiamat primat yang hebat. Menjelang akhirnya, orang utan telah bangkit dan ia telah terserlah kepada semua orang bahawa mereka telah memenangi perang. Ia planet mereka, sekarang. Jadi… apa seterusnya?

Kingdom of the Planet of the Apes, filem pertama dalam tujuh tahun dan mungkin permulaan trilogi baharu, mempunyai peluang untuk sebenarnya menjelajahi dunia ini berbanding dipaksa untuk menubuhkannya. Bebaskan daripada menjadi hentian lagi pada naratif kemusnahan yang pada dasarnya ditentukan, filem ini boleh menceritakan kisah kecil yang membina ke arah menjadi epik.

KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES

Berbanding kebanyakan sekuel , cara Kingdom menangani warisan sangat menarik. Filem seperti menegaskan pentingnya sejarah francais mereka. Hantu adalah penting kepada anda, penonton filem (atau harapan filem itu), dan oleh itu mereka dan sejarah mereka penting dalam dunia filem. Begitu banyak francais moden dibina di sekitar Easter egg, dan titik plot utama adalah alasan untuk membawa kembali sesuatu dari awal dalam francais yang akan memberi ganjaran kepada peminat setia untuk mengenal pasti. Kingdom, sementara itu, sebenarnya terlibat dengan warisan sendiri berbanding menganggapnya sebagai yang diberikan. Kerana, walaupun orang utan Kelompok Helang tidak mengetahui silam mereka, orang utan lain cuba mengekalkan warisan yang dikelirukan atau memutar sejarah untuk kepentingan mereka sendiri. Dan, walaupun mereka secara muktamad kehilangan kedudukan sebagai spesies dominan planet, manusia mungkin tidak sepenuhnya keluar daripada perkara ini lagi.

KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES

Proximus, yang nama pilihan Caesar tidak kebetulan, mahu menjadi setaraf dengan bapa pengasas era ini dan lebih daripada bersedia untuk menukar simbolisme dan memutar warisan untuk kepentingan sendiri. Dia mengetahui tentang apa yang manusia digunakan untuk menjadi, dan dia berharap bahawa kubah yang tidak tertembus yang dia bina kerajaannya di sekitar menyimpan rahsia purba yang boleh memanfaatkan kerajaan kera ke arah masa depan yang lebih kuat. Bukan semua primat yang berbeza dalam Kingdom berkongsi matlamat ini, walaupun, dan perkara-perkara datang ke kepala sebagai pelbagai pihak cuba untuk mendedahkan masa lalu, menguncinya jauh, atau hanya menyelamatkan kawan dan keluarga mereka.

KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES

Status quo sepatutnya dikekalkan atau tidak. Ini mungkin kedengaran kurang menarik pada permulaan, tetapi risiko yang agak kecil adalah menyegarkan, dan kesaksian bahawa Planet of the Apes boleh menceritakan kisah dalam dunianya tanpa perlu benar-benar mengubahnya. (Kesan khas, sentiasa menjadi penekanan dalam filem ini, terus menjadi revolusioner, yang lebih lanjutkan perasaan penyertaan dalam pengaturan ini sebagai tempat yang ditubuhkan berbanding yang berada dalam perubahan. Dengan pengecualian yang sangat sedikit, kera tidak pernah kelihatan sebagai kesan khas, tangkapan gerakan dan animasi begitu mahir yang anda mungkin dapat melupakan bahawa mereka bukan nyata.)

Ia akan menjadi mudah bagi Kingdom untuk merasa tidak perlu—filem keempat dalam trilogi reboot yang berlaku hanya beberapa bulan selepas ? Kejutan yang menyenangkan, maka, adalah bahawa Kingdom dipaksa untuk membenarkan kewujudannya atas kekuatan kisah yang diceritakan di planet orang utan, bukan semata-mata kerana ia planet orang utan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.