Lizzo

(SeaPRwire) –   Pada hari Selasa, menjelaskan semula kenyataan terkininya berkaitan berhenti daripada industri muzik dalam satu video baharu. “Apabila saya kata saya berhenti, saya maksudkan saya berhenti memberikan sebarang perhatian kepada tenaga negatif,” katanya. “Apa yang saya tidak akan berhenti ialah kegembiraan dalam hidup saya, iaitu mencipta muzik yang menghubungkan orang ramai kerana saya tahu saya tidak keseorangan.”

Video tersebut dikeluarkan tiga hari selepas penyanyi berusia 35 tahun itu menulis “saya berhenti” dalam satu catatan teks di Instagram, menyatakan bahawa dia sudah letih “diseret oleh setiap orang dalam hidup dan di internet saya.” Dalam catatan tersebut, dia menulis, “Semua yang saya mahu lakukan hanyalah mencipta muzik, membuatkan orang ramai gembira serta membantu dunia menjadi sedikit lebih baik daripada apa yang saya temukan. Tetapi saya mula terasa seperti dunia tidak mahukan saya di dalamnya.”

Catatan tersebut menimbulkan persoalan sama ada Lizzo ingin berhenti daripada industri muzik secara keseluruhannya dan serta-merta, bahagian komen segera dibanjiri dengan mesej sokongan daripada selebriti yang memberitahu penyanyi pemenang Grammy itu betapa dia disayangi. 

Kenyataan terkini Lizzo itu keluar dalam kalangan tahun lalu oleh tiga bekas penari sandaran, yang menyaman penyanyi itu kerana gangguan seksual dan mewujudkan persekitaran kerja yang toksik. Dia menafikan tuduhan tersebut, dengan berkata dalam satu kenyataan tahun lalu, “Biasanya saya memilih untuk tidak membalas tuduhan palsu, tetapi ini luar biasa dan terlalu keterlaluan untuk tidak ditangani. Kisah sensasi ini datang daripada bekas pekerja yang sudah mengaku di khalayak ramai bahawa mereka telah diberitahu bahawa kelakuan mereka dalam jelajah itu tidak sesuai dan tidak profesional.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.