Apple iPhone 13 And New iPad On Sale In China

(SeaPRwire) –   Iklan iPad Pro baru Apple bermula dengan ketukan metronome mekanikal, yang merupakan peranti yang digunakan oleh pemuzik untuk mengekalkan ketepatan masa. Kemudian ia memotong kepada pemutar piring hitam, dan akhirnya kepada imej prema hidraulik gergasi, di mana metronome, pemutar piring hitam, beberapa alat muzik, permainan video arkade, dan barang-barang lain duduk, menunggu untuk dihancurkan.

Lagu tahun 1972 “All I Ever Need Is You” oleh Sonny & Cher mula diputar, dan slab logam prema hidraulik turun ke atas barang-barang berharga itu. Kami menyaksikan trompet dihancurkan, diikuti oleh tin cat, lukisan tanah liat kepala manusia, boneka burung marah, televisyen lama, kamera, gitar, buku, dan mainan emoji berbulu. Akhirnya, selepas prema itu telah menghancurkan semua barang, slab logam itu diangkat semula, dan sebuah iPad terdedah di bawahnya. “iPad Pro paling kuat juga paling nipis,” kata suara wanita tanpa wujud. Lambang Apple muncul di skrin, dan dalam masa tepat satu minit, iklan itu tamat.

Iklan itu disertai dengan keterangan: “Kenali iPad Pro baru: produk paling nipis yang pernah kami cipta, skrin paling maju yang pernah kami hasilkan, dengan kuasa luar biasa cip M4. Bayangkan sahaja segala yang akan dicipta menggunakannya.”

Walaupun berkualiti tinggi dan konsep yang unik, ramai pengguna media sosial mengambil isu dengan iklan itu. “seperti alat muzik dan kamera musnah,” kata seorang pengguna X.

Sementara itu, pelakon Inggeris Hugh Grant merujuk iklan itu sebagai “musnahnya pengalaman manusia. Courtesy of Silicon Valley.”

Komentar lain mencadangkan bahawa ia dimainkan kembali, dan objek ditunjukkan mengembang keluar dari iPad bukannya dihancurkan olehnya.

TIME telah menghubungi Apple dan Tim Cook untuk ulasan.

Apple mungkin cuba memanfaatkan trend video prema hidraulik, yang menjadi popular dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Video pendek ini kerap menunjukkan objek kehidupan seharian dihancurkan atau dihancurkan dan telah mengumpul jutaan tontonan di platform seperti TikTok dan Instagram.

Crushing Candles and Crayond With Hydraulic Press 🤩

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.