(SeaPRwire) –   Pada Isnin malam, tangga Metropolitan Museum of Art dipenuhi dengan selebriti, pakar fesyen, dan peminat seni, yang semuanya memakai pakaian yang hebat untuk majlis tahunan. Acara tahunan yang menarik ini, yang diadakan setiap tahun pada hari Isnin pertama bulan Mei, telah lama dianggap sebagai malam fesyen yang terbesar dan karpet merah tahun ini memang membuktikan status ini. Dengan tema “Taman Masa” sebagai tema gala, dirinya diilhamkan oleh pameran Institut Kostum baharu, “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”, tetamu hadir berpakaian segala yang bermula daripada pakaian bunga hingga pakaian romantis gelap.

Mungkin tiada contoh yang lebih baik menafsirkan tema malam itu daripada pelakon dan ikon fesyen terkenal, , seorang pengerusi malam itu, yang tiba ke karpet merah Met Gala dengan pakaian khusus biru dan hijau berjalur oleh Margiela dengan topi fesyen yang sepadan oleh Philip Treacy yang ditonjolkan dengan bulu yang menyapu yang secara sempurna berkaitan dengan tema malam itu. Pakaiannya yang berani, direka oleh pengarah kreatif Margiela, John Galliano, dihiasi dengan bundelan anggur, bunga dan burung, memberi penghormatan yang rimbun kepada tema “Taman Masa” malam itu.

Rakan pengerusi Bad Bunny, yang juga berpakaian oleh Margiela, mengambil pendekatan konsep edar lebih ke tema pakaian yang disarankan malam itu, dengan jas biru atas jahitan dengan aksen merah, yang diingati dengan aksesori topi kenyataan, cermin mata bulat, dan buket bunga yang dibuat daripada kain yang sama dengan jasnya. Yang lain mengambil pendekatan lebih literal kepada tema taman malam itu, seperti influencer Emma Chamberlain, yang memakai korset kustom Jean Paul Gaultier berwarna coklat yang hiasan renda memberikan kesan berduri dan Gigi Hadid, yang pakaiannya berkorset hitam dan putih Thom Browne dilengkapi dengan ekor yang menyapu hiasan dengan mawar kuning.

Berikut adalah pandangan terbaik (dan paling luar biasa) pakaian dari karpet merah Met Gala.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Zendaya dalam kustom Margiela dan Philip Treacy

Zendaya

Gigi Hadid dalam Thom Browne

Gigi Hadid

Bad Bunny dalam Margiela

Bad Bunny

Emma Chamberlain dalam kustom Jean Paul Gaultier

Emma Chamberlain

Ayo Edebiri dalam kustom Loewe

Ayo Edebiri

Rebecca Ferguson dalam Thom Browne

Rebecca Ferguson

Cole Escola dalam Thom Browne

Cole Escola

Sarah Jessica Parker dalam Richard Quinn

Sarah Jessica Parker

Gwendolyn Christie dalam Margiela

Gwendolyn Christie

Greta Lee dalam Loewe

Greta Lee

Taylor Russell dalam Loewe

Taylor Russell