(SeaPRwire) –   Met Gala adalah acara fesyen tahunan—tempat untuk dilihat dan dilihat oleh bintang terbesar di Hollywood. Berjalan di karpet merah itu adalah tanda yang sama baik bahawa seseorang layak sebagai selebriti. Walaupun dunia biasanya memandang untuk melihat apa nama terbesar seperti Rihanna, Zendaya, dan Kylie Jenner akan pakai untuk berjalan di karpet merah, ia berharga membayar perhatian khas kepada mereka yang membuat debut Met Gala mereka, kenyataan mereka sedang mencari untuk membuat, dan kisah pakaian mereka ceritakan kepada semua menonton.

Tahun ini, beberapa orang berjalan karpet untuk kali pertama pada hari Isnin pertama Mei. Berikut adalah individu paling menonjol membuat debut Met Gala mereka, dari Tyla ke Ayo Edibiri.

Tyla

Penyanyi Afrobeats dari Afrika Selatan meledak ke arus perdana dengan pelancaran lagu “Air” pada Julai 2023. Lagu itu kemudian memenangi gramophone emas pertama untuk Prestasi Muzik Afrika Terbaik di Anugerah Grammy 2024.

Di karpet malam ini, dia menakjubkan dalam gaun kulit ketat berbentuk tanpa lengan direka oleh Balmain. Gaun itu kelihatan telah dibentuk ke badannya dan dia mengatakan inspirasi adalah “pasir masa.”

Maleah Joi Moon

Maleah Joi Moon kini membintangi Hell’s Kitchen di Broadway, muzikal jukebox Alicia Keys bersifat separuh autobiografi. Pertunjukan itu diikat dengan Stereophonic untuk pencalonan Tony terbanyak tahun ini, mendapat 13 pencalonan. Dia berjalan di karpet Met Gala memakai gaun bunga terang Collina Strada.

Cole Escola

Bintang alt-cabaret Cole Escola, pertunjukan Oh Mary! di luar Broadway, komedi gelap tentang Mary Todd Lincoln, telah menjadi salah satu pementasan Broadway musim ini yang mendapat ulasan terbaik, mendapat pujian dan mendapat pemindahan ke Broadway musim panas ini. Mereka berjalan di karpet untuk kali pertama memakai Thom Browne, dihiasi dengan buket bunga segar dalam bakul anjing berbentuk.

Ayo Edebiri

Ayo Edebiri menyapu musim anugerah awal tahun ini, memenangi Emmy, Golden Globe dan dua Anugerah SAG untuk kerjanya dalam rancangan hit Hulu The Bear. Sepanjang jalan, dia menjadi bintang karpet merah yang tidak pernah salah dengan pakaian. Dia berjalan di karpet debut Met Galanya memakai gaun Loewe yang sempurna berthema dengan bunga mengalir.

Rauw Alejandro

Rauw Alejandro adalah salah satu artis Latin terbesar di dunia dan dikenali sebagai pencinta fesyen. Penyanyi reggaeton berusia 31 tahun, yang kelihatan seperti dia dilahirkan untuk karpet merah Met Gala, membawa estetik futuristiknya ke Muzium Metropolitan dengan kreasi Ludovic de Saint Sernin khas, yang kelihatan mengambil kesan perisai kesatria.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.