(SeaPRwire) –   SHOUGUANG, China, Nov. 15, 2023 — Gulf Resources, Inc. (Nasdaq: GURE) (“Gulf Resources” atau “Syarikat”) telah memfailkan Borang 12b-25 Notis Pendaftaran Lewat kerana tidak dapat memfailkan Laporan Triwulan Bagi Borang 10-Q untuk suku tahun berakhir 30 September 2023 ( “Borang 10-Q”) menjelang 14 November 2023, tarikh asal untuk pemfailan tersebut..

Syarikat menjangkakan untuk memfailkan Borang 10-Q dalam tempoh lima hari takwim seperti yang dibenarkan oleh Peraturan 12b-25.

Syarikat akan menganjurkan satu panggilan persidangan tentang keuntungan suku tahun pada pukul 7:30 PTG (4:30 PTG) pada 20 November 2023. Bagi penelepon di Asia, panggilan itu akan bermula pada pukul 8:30 PG pada 21 November 2023.

Mengenai Gulf Resources, Inc.

Gulf Resources, Inc. beroperasi melalui empat anak syarikat milik penuh, Shouguang City Haoyuan Chemical Company Limited (“SCHC”), Shouguang Yuxin Chemical Industry Co., Limited (“SYCI”), Daying County Haoyuan Chemical Company Limited (“DCHC”) dan Shouguang Hengde Salt Industry Co. Ltd. (“SHSI”). Syarikat percaya bahawa ia adalah salah satu pengeluar bromin terbesar di China. Unsur bromin digunakan untuk menghasilkan pelbagai sebatian yang digunakan dalam industri dan pertanian. Melalui SYCI, Syarikat menghasilkan produk kimia yang digunakan dalam pelbagai aplikasi termasuk eksplorasi lapangan minyak dan gas serta agen pembuatan kertas, dan bahan untuk antibiotik manusia dan haiwan. Melalui SHSI, Syarikat mengeluarkan dan menjual garam mentah. DCHC ditubuhkan untuk terus menjelajah dan membangunkan sumber gas asli dan air masin (termasuk bromin dan garam mentah) di China. Untuk maklumat lanjut, lawati www.gulfresourcesinc.com.

Penyata Masa Depan

Beberapa kenyataan dalam kenyataan akhbar ini mengandungi maklumat prospektif mengenai Gulf Resources dan anak syarikatnya perniagaan dan produk di bawah Peraturan 175 di bawah Akta Sekuriti 1933 dan Peraturan 3b-6 di bawah Akta Pertukaran Sekuriti 1934, dan terpelihara di bawah perlindungan yang dicipta oleh peraturan-peraturan itu. Keputusan sebenar mungkin berbeza bergantung kepada beberapa faktor risiko termasuk, tetapi tidak terhad kepada, keadaan ekonomi dan perniagaan umum di PRC, risiko berkaitan dengan wabak COVID-19, keupayaan pembangunan dan pengeluaran produk masa depan, penghantaran kepada pelanggan akhir, penerimaan pasaran produk baharu dan sedia ada, persaingan tambahan daripada pesaing baharu dan sedia ada untuk bromin dan bahan kimia lain untuk ladang minyak dan kuasa pengeluaran, perubahan teknologi, keupayaan untuk membuat pembelian aset bromin masa depan, dan pelbagai faktor lain di luar kawalannya. Semua penyataan prospektif ditauliahkan sepenuhnya oleh Kenyataan Am ini dan risiko yang terperinci dalam laporan Syarikat yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran. Gulf Resources tidak berkewajipan untuk mengkaji semula atau mengemaskini sebarang penyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh penerbitan ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow ) 

DATA HUBUNGAN: 
DATA HUBUNGAN: Gulf Resources, Inc.
Laman Web: http://www.gulfresourcesinc.com
Pengarah Hubungan Pelabur
Helen Xu