(SeaPRwire) –   OSL’s key partnerships secure 76% market share in spot BTC/ETH ETF market

Hong Kong, HK, 7 Mei 2024 — Minggu pertama pelancaran ETF baru telah melebihi semua ramalan, dengan aset di bawah pengurusan (AUM) melepasi HKD2.4 bilion pada 6 Mei, menunjukkan minat dan keyakinan pelabur yang kuat dalam pasaran. Tajuk ini menekankan penggabungan yang berjaya antara sistem kewangan tradisional dengan penyelesaian aset digital terkini, mempamerkan evolusi dan kematangan landskap kewangan digital Hong Kong.

ETP / AUM (HKD dalam juta) Jumlah BTC ETH
ChinaAMC 1,225.81 1,050.00 175.81
Harvest Global 665.91 556.71 109.20
Bosera 584.49 472.71 111.78
Data pada 6 Mei (Sumber: HKEX)

OSL Digital Securities, platform aset digital berlesen terkemuka dan entiti utama OSL Group (863.HK), telah dipercayai sebagai platform perdagangan aset digital dan sub-kustodian untuk kedua-dua ETF titik BTC/ETH ChinaAMC dan Harvest Global yang baru dilancarkan, yang melepasi 76% daripada jumlah pasaran. Pencapaian ini mencerminkan kepimpinan dan kepakaran yang diiktiraf OSL dalam industri aset digital, dengan itu memperkukuh peranannya dalam memudahkan pertumbuhan dan keselamatan pasaran.

CEO OSL – “Menjembatani kewangan hari ini dengan Web 3.0 masa depan”

Patrick Pan, Pengerusi Lembaga Pengarah & CEO OSL, berkata, “Berkolaborasi dengan pengurus dana ETF terbaik industri, kami berjaya melancarkan empat produk ETF titik BTC/ETH inovatif di salah satu pasaran ETF yang paling dinamik di dunia. Bersama-sama, kami telah menangani beberapa cabaran paling rumit industri kami – kawalan aset digital berkawal, memastikan likuiditi yang stabil, dan menjembatani pasaran kewangan tradisional dengan kelajuan operasi on/off-rantai. Hari ini menandakan langkah penting menuju penggabungan kewangan kontemporari dengan masa depan Web 3.0.”

Memandang ke hadapan, OSL optimis tentang pertumbuhan dan pengaruh berterusan ETF ini. Pelancaran berjaya juga menetapkan landasan untuk inovasi dan pengembangan pasaran yang lebih lanjut. Perkembangan ini dijangka akan meningkatkan aktiviti pasaran dan menarik lebih banyak pelaburan, memacu ambisi Hong Kong untuk menjadi yang terdepan dalam revolusi aset digital.

TAMAT

Mengenai OSL

Disokong oleh syarikat fintech dan aset digital terkemuka Asia, OSL Group (863.HK), yang dahulunya dikenali sebagai BC Technology Group, OSL ialah platform aset digital berlesen dan diinsuransikan pertama di dunia. Ditubuhkan pada 2018, OSL mempunyai sejarah yang mapan dalam sektor ini dan diiktiraf oleh banyak pihak sebagai pemimpin dalam menyediakan penyelesaian aset digital berlesen dan berkawal yang komprehensif.

OSL menawarkan perkhidmatan Pasaran (broker, pertukaran dan kawalan) dan penyelesaian teknologi SaaS, yang memberikan akses kepada likuiditi global kepada pelanggan institusi dan juga pelabur profesional dan runcit melalui platform aset digital terbaiknya. Infrastruktur dompet sejuk dan panas yang selamat dan diinsuransikan OSL juga memastikan penyimpanan aset digital dengan penyelesaian transaksi tepat masa.

Semakin industri aset digital terus berkembang, begitu juga OSL. Pendekatan mudah dan disesuaikan OSL mengendalikan pelanggan antarabangsa secara berpatuhan melalui persekitaran aset digital yang berubah-ubah.

Untuk maklumat lanjut, lawati:

Sambungan media

Penafian: Maklumat yang disediakan dalam kenyataan akhbar ini bukanlah satu jemputan pelaburan, dan juga tidak bertujuan sebagai nasihat pelaburan, nasihat kewangan atau nasihat perdagangan. Sangat disarankan anda melakukan usaha wajar, termasuk perundingan dengan penasihat kewangan profesional, sebelum melabur atau perdagangan mata wang kripto dan sekuriti.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Vivien Choi
OSL
media at osl.com