(SeaPRwire) –   BEIJING, 26 April 2024 — KE Holdings Inc. (“Beike” atau “Syarikat”) (NYSE: BEKE; HKEX: 2423), platform terkehadapan untuk perumahan transaksi dan perkhidmatan dalam talian dan luar talian, hari ini mengumumkan bahawa ia akan mengadakan mesyuarat agung tahunan pemegang saham Syarikat (“AGM”) pada jam 10:00 pagi, waktu Beijing pada hari Jumaat, 14 Jun 2024 di Oriental Electronic Technology Building, No. 2 Chuangye Road, Daerah Haidian, Beijing, PRC, untuk mempertimbangkan dan jika difikirkan sesuai, meluluskan setiap Resolusi yang Dicadangkan seperti yang ditakrifkan dan ditetapkan dalam notis AGM (“Notis AGM”). Edaran Syarikat bertarikh 26 April 2024 berkaitan dengan AGM, Notis AGM dan borang proxy untuk AGM tersedia di laman web Syarikat di . Lembaga pengarah Syarikat sepenuhnya menyokong Resolusi yang Dicadangkan dan mengesyorkan pemegang saham dan pemegang saham depositari Amerika (“ADSs”) Syarikat mengundi menyokong Resolusi yang Dicadangkan.

Pemegang saham berdaftar Syarikat pada penutupan perniagaan pada 14 Mei 2024, waktu Hong Kong, layak menerima notis, dan menghadiri dan mengundi di AGM atau sebarang penangguhan atau penangguhan selepasnya. Pemegang berdaftar ADS pada penutupan perniagaan pada 14 Mei 2024, waktu New York, yang ingin mengamalkan hak mengundi untuk saham biasa Kelas A yang terkandung mesti memberi arahan mengundi kepada The Bank of New York Mellon, depositari ADS, jika ADS dipegang oleh pemegang dalam buku dan rekod depositari, atau secara tidak langsung melalui bank, broker saham atau pihak pengantara saham lain, jika ADS dipegang oleh mana-mana daripadanya bagi pihak pemegang ADS.

Syarikat telah memfailkan laporan tahunan dalam Borang 20-F, termasuk penyata kewangan diaudit, untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2023, dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (”SEC”). Laporan tahunan Syarikat dalam Borang 20-F boleh diakses di laman web Syarikat di dan di laman web SEC di .

Tentang KE Holdings Inc.

KE Holdings Inc. adalah platform terkehadapan untuk transaksi perumahan dan perkhidmatan dalam talian dan luar talian. Syarikat adalah perintis dalam membina infrastruktur dan piawaian untuk mereka bentuk semula bagaimana pembekal perkhidmatan dan pelanggan boleh menavigasi dan melengkapkan transaksi dan perkhidmatan perumahan dengan cekap di China, daripada jualan rumah baru dan rumah sedia ada, sewa rumah, kepada pembaikan dan perabot rumah, dan perkhidmatan lain. Syarikat memiliki dan mengendalikan Lianjia, jenama agen hartanah terkemuka di China dan sebahagian penting daripada platform Beikenya. Dengan lebih daripada 22 tahun pengalaman operasi melalui Lianjia sejak penubuhannya pada tahun 2001, Syarikat percaya kejayaan dan rekod terbukti Lianjia membuka jalan baginya untuk membina infrastruktur dan piawaian serta menggerakkan pertumbuhan pesat dan mampan Beike.

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” menurut “perlindungan selamat” di bawah Akta Reformasi Undang-Undang Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “menjangkakan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “mungkin”, dan ungkapan serupa. Beike juga boleh membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan suku tahunan dan tahunannya kepada SEC dan Bursa Saham Hong Kong (”Hong Kong Stock Exchange”), dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam kenyataan akhbar dan bahan bertulis lain, dan dalam kenyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan-kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan, rancangan dan jangkaan KE Holdings Inc., merupakan kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif dibawa bersama risiko dan ketidakpastian tertentu. Beberapa faktor berpotensi menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: matlamat dan strategi Beike; perkembangan perniagaan, kewangan dan keputusan masa depan Beike; perubahan yang dijangka dalam hasil, kos atau perbelanjaan Syarikat; keupayaan Beike untuk memberdayakan perkhidmatan dan memudahkan transaksi pada platform Beike; persaingan dalam industri yang Beike beroperasi; dasar dan peraturan kerajaan yang berkaitan dengan industri; keupayaan Beike untuk melindungi sistem dan infrastruktur Syarikat daripada serangan siber; ketergantungan Beike kepada integriti jenama, stor dan ejen pada platform Syarikat; keadaan ekonomi dan perniagaan umum di China dan global; dan anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana perkara di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyata pendaftaran BEIKE Inc. dengan SEC dan Bursa Saham Hong Kong. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan KE Holdings Inc. tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Di China:
KE Holdings Inc.
Hubungan Pelabur
Siting Li
E-mel:

Piacente Financial Communications
Jenny Cai
Tel: +86-10-6508-0677
E-mel:

Di Amerika Syarikat:
Piacente Financial Communications
Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
E-mel:

Sumber: KE Holdings Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.