(SeaPRwire) –   ZIBO, China, 20 Mac 2024 — Sunrise New Energy Co., Ltd. (“Sunrise”, “Syarikat”, “kami” atau “kita”) (NASDAQ: EPOW), hari ini mengumumkan bahawa Ketua Pegawai Eksekutifnya, Encik Haiping Hu, telah membeli 309,928 saham Syarikat sejak Januari 2024 untuk meningkatkan pegangannya dalam saham Syarikat kepada 8,140,461 saham. Dengan keyakinan kuat terhadap potensi jangka panjang syarikat, Encik Hu mengumumkan rancangan untuk terus meningkatkan pegangannya dalam tempoh enam bulan akan datang.

Encik Hu yakin teguh terhadap prospek jangka panjang Syarikat, dan berkata: “Dalam tahun lepas, kami berjaya mengubah suai ke arah industri bahan bateri litium. Walaupun berdepan pelbagai cabaran, kami telah menyiapkan pembinaan kilang di Wilayah Guizhou, China, yang mempunyai kapasiti pengeluaran 50,000 tan metrik. Kami telah membentuk perkongsian dengan pembuat bateri litium kenderaan listrik dan bateri storan tenaga terbesar di dunia, termasuk CATL, BYD, Narada, Pylon Technologies, dan HiTHIUM,” Encik Hu menerangkan. “Produk kami menerima pujian tinggi untuk kualiti, dan kami terus melihat permintaan yang meningkat dalam bentuk pesanan bertambah, jadi kami mengharapkan pertumbuhan yang kuat dalam hasil jualan dan keuntungan kami pada tahun kewangan 2024.” Selain barisan produk sedia ada, Sunrise sedang aktif terlibat dalam pembangunan inovasi teknologi terkini, termasuk bahan karbon keras dan bahan silikon-karbon.

“Adalah menyesal melihat kemerosotan semasa dalam harga saham kami. Walau bagaimanapun, saya dan pasukan pengurusan yakin teguh bahawa saham Syarikat ini dinilai rendah. Nilai sebenar Syarikat tidak tepat tercermin dalam harga saham semasa. Kami kekal yakin terhadap asas perniagaan kami dan komited untuk mengambil tindakan strategik bagi meningkatkan nilai pemegang saham dalam jangka panjang.” Encik Hu berkata. “Saya komited untuk terus meningkatkan pegangan saya dalam saham Syarikat dalam tempoh enam bulan akan datang.”

Mengenai Sunrise New Energy Co., Ltd

Berpangkalan di Zibo, Wilayah Shandong, China, Sunrise New Energy Co., Ltd., melalui usahasama, terlibat dalam pembuatan dan jualan bahan anoda grafit untuk bateri litium ion. Kilang usahasama telah siap dibina dengan kapasiti pengeluaran 50,000 tan metrik di Wilayah Guizhou, China. Loji beroperasi menggunakan elektrik murah daripada sumber boleh diperbaharui, yang membantu menjadikan Sunrise New Energy sebagai pengeluar bahan anoda grafit berkos rendah dan berimpak rendah terhadap alam sekitar. Encik Haiping Hu, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat, merupakan perintis utama untuk industri bahan anoda grafit di China bermula 1999. Pasukan pengurusan Syarikat juga terdiri daripada pakar dengan tahun pengalaman dan rekod kejayaan yang kukuh dalam industri bahan anoda grafit. Selain itu, Syarikat juga mengendalikan platform perkongsian pengetahuan di China. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di . Syarikat mengekalkan akaun Twitter (@sunrisenewener1) untuk mengemaskini pelabur terhadap perkembangan terkini Syarikat.

Kenyataan masa depan

Beberapa kenyataan dalam kenyataan akhbar ini mengenai jangkaan, rancangan dan prospek masa depan Syarikat merupakan kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaharuan Liabiliti Sivil untuk Komunikasi Saham Persendirian 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, matlamat, strategi, peristiwa masa depan yang dijangka, andaian dan apa-apa kenyataan faktual yang belum berlaku. Mana-mana perkataan yang merujuk kepada “mungkin”, “akan”, “hendak”, “harus”, “percaya”, “jangka”, “anggar”, atau perkataan tidak faktual yang serupa, harus dianggap sebagai kenyataan prospektif. Disebabkan pelbagai faktor, keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada keputusan sejarah atau kandungan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini. Faktor-faktor ini termasuk tetapi tidak terhad kepada objektif strategik syarikat, rancangan masa depan syarikat, permintaan pasaran dan penerimaan pengguna terhadap produk atau perkhidmatan syarikat, kemas kini teknologi, reputasi dan jenama syarikat, impak persaingan industri dan tawaran, dasar dan peraturan yang berkaitan, naik turun ekonomi makro China, keadaan pasaran antarabangsa yang berkaitan, dan risiko dan andaian berkaitan lain. Oleh itu, kami menasihatkan pelabur untuk melawat laman web SEC dan mempertimbangkan faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan operasi masa depan Syarikat. Syarikat tidak berkewajipan untuk membuat pembetulan awam kepada sebarang perubahan dalam kenyataan prospektif ini melainkan jika diperlukan oleh undang-undang.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Syarikat:
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:
Telefon: +86 4009919228

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.