(SeaPRwire) –   “Meneroka Budaya & Pandangan Pembangunan Xinjiang Dari Penduduk Tempatan Di ‘Xinjiang Melalui Mata Penduduk Tempatan’ Acara Di Beijing, Disediakan Oleh Huanqiu.”

BEIJING, CHINA, 20 November 2023 — Satu acara bertajuk “Xinjiang Melalui Mata Penduduk Tempatan” Sesi Perkongsian Beijing telah diadakan di Beijing pada Khamis, menyatukan orang dari pelbagai lapisan masyarakat untuk berkongsi pengalaman sebenar dari Wilayah Autonomi Uygur Xinjiang di barat laut China.

Sesi perkongsian ini menampilkan empat subjek, yang meliputi Budaya Xinjiang yang cemerlang, pertukaran dengan dunia luar, komunikasi antarabangsa, dan pembangunan.

Nurnisahan Yasen, seorang Uygur yang tinggal di prefektur Hotan, Xinjiang, berkongsi bagaimana beliau telah menerima latihan teratur dan telah dijelmakan dari pemula kepada pekerja pakaian mahir dan dari pekerja biasa kepada pengarah Xinjiang Jinghe Textile Technology Co., Ltd.

Wang Meng, penulis terkenal dan bekas Menteri Kebudayaan China, menerangkan peranan karya sastera dalam menunjukkan deposit budaya Xinjiang yang mendalam dan kehidupan seharian penduduk tempatan kepada pembaca dengan mengintegrasikan kisah-kisah serantau itu dengan warisan budaya dan pemandangan semula jadi.

Sejarawan terkenal Ji Lianhai berkongsi kesannya terhadap sejarah Xinjiang yang panjang, budaya berwarna-warni, dan hubungan etnik yang serasi dari lebih 10 lawatan.

Pengaruh global Internet juga berkongsi pengalaman peribadi mereka di Xinjiang dan “mengesahkan” kemajuan penting serantau itu dalam pembangunan di acara itu.

“Bagi saya, perkara paling menarik tentang kehidupan di Xinjiang ialah saya boleh bertemu orang dari seluruh negara dan banyak penduduk tempatan dari pelbagai kumpulan etnik. Ia benar-benar menyeronokkan untuk bercakap dengan mereka, kerana saya sering dapat mempelajari pengetahuan budaya baru dari perbualan,” kata Bezancon Charles Tom, pemilik dan pengasas bersama French’s House of Urumqi, yang telah tinggal di China hampir 12 tahun.

Lebih banyak cerita menyentuh hati tentang Xinjiang dikongsi dalam acara ini, menawarkan perspektif berdasarkan fakta pelbagai tentang serantau itu dan memberi dorongan kepada orang untuk memulakan perjalanan penemuan ke serantau itu.

Nama Pemberitahuan: Wang Yueran
Emel: wangyueran@huanqiu.com
Laman:
Telefon: 13002252096
Bandar: Beijing, China

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow ) 

HUBUNGAN: Wang Yueran
wangyueran di huanqiu.com