(SeaPRwire) –   NASHVILLE, Tenn. — Mandisa, seorang penyanyi Kristian kontemporari yang muncul dalam rancangan “American Idol” dan memenangi Grammy untuk albumnya pada tahun 2013 ‘Overcomer’, telah meninggal dunia. Beliau berusia 47 tahun.

Seorang wakil untuk penyanyi itu memberitahu The Associated Press bahawa penyanyi itu telah dijumpai meninggal dunia di rumahnya di Nashville, Tennessee, pada Khamis. Wakil itu berkata punca kematian Mandisa masih belum diketahui.

Mandisa, yang nama penuhnya adalah Mandisa Lynn Hundley, dilahirkan berhampiran Sacramento, California, dan membesar menyanyi di gereja. Beliau telah menjadi bintang selepas menduduki tempat kesembilan di “American Idol” pada tahun 2006.

Ketika beliau keluar, hos Ryan Seacrest memberitahu penyanyi itu bahawa beliau adalah “semangat yang hebat dalam rancangan itu.”

Mandisa terus melangkah, dan mengeluarkan album pertamanya pada tahun 2007 yang bertajuk “True Beauty,” yang telah menerima pencalonan Grammy pada tahun itu untuk album gospel kontemporari dan pop terbaik.

Beliau kemudiannya mengeluarkan lima album lagi, termasuk album Krismas.

Pada tahun 2014, beliau memenangi Grammy untuk album muzik Kristian kontemporari terbaik untuk “Overcomer,” album kelimanya.

Mandisa bercakap secara terbuka tentang perjuangannya dengan kemurungan, dan telah mengeluarkan sebuah memoir bertajuk “Out of the Dark: My Journey Through the Shadows to Find God’s Joy” pada tahun 2022 yang menceritakan pengalamannya dengan kemurungan teruk, cabaran berkaitan berat badan, pandemik coronavirus dan iman beliau.

Pada hari Jumaat, rangkaian radio Kristian K-Love telah memberi penghormatan kepada penyanyi itu di media sosial, dengan mengatakan: “Mandisa bergelut, dan beliau cukup berani untuk berkongsinya dengan kami, yang telah membantu kami bercakap tentang perjuangan kami sendiri.” Tribut lain boleh dilihat di bawah:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.