(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, 2 Mei 2024 – Guangzhou Bio-gene Technologies, sebuah syarikat bioteknologi yang terlibat dalam penemuan, pembangunan dan penyampaian terapi sel baru untuk rawatan kanser darah dan tumor solid, hari ini mengumumkan bahawa pesakit pertama telah dirawat dengan BG1805, terapi sel CAR-T autologus eksperimen yang menyasarkan CLL-1, seorang ahli keluarga reseptor seperti jenis C. BG1805 sedang dinilai dalam kajian klinikal Fasa 1 untuk rawatan leukemia akut mieloid (AML) yang kambuh atau tidak memberi respons, penyakit yang serius yang menjejaskan orang dewasa dan kanak-kanak.

“CLL-1 adalah sasaran ubat penting untuk rawatan pesakit AML. Kami sangat gembira dengan profil praklinikal BG1805 dan data klinikal awal daripada kajian berinisiatif penyelidik (IIT).” kata Dr. Min Luo, CTO Guangzhou Bio-gene Technologies. “BG1805 adalah terapi sel pertama dalam portfolio kami yang telah maju ke pembangunan klinikal formal, menandakan tonggak utama bagi syarikat.”

Kajian Fasa 1 BG1805 sedang berjalan adalah kajian berpusat pelbagai pusat, terbuka label dengan AML kambuh atau tidak memberi respons. Objektif utama kajian Fasa 1 adalah untuk menilai keselamatan, tolerabiliti dan pengenalpastian dos fasa 2 yang disyorkan dan rejim limfodeplesi. Titik pengakhiran keselamatan utama bagi kajian ini termasuk kejadian dan kaitan rawatan kejadian dan kesan buruk, dan titik pengakhiran keberkesanan utama termasuk nisbah pesakit dengan respons lengkap atau separa, nisbah layak untuk transplantasi sel punca hematopoietik, dan nisbah mencapai status negatif sisa minimum. Pelbagai lokasi untuk kajian klinikal Fasa 1 BG1805 kini terbuka untuk pendaftaran. Untuk maklumat lanjut, lawati clinicaltrials.gov (NCT06118788).

Guangzhou Bio-gene Technologies sedang membangunkan beberapa terapi sel CAR-T autologus inovatif lain yang diarahkan ke sasaran penting kanser darah dan tumor pepejal, termasuk CD7, GPRC5D, B7H3, Claudin18.2, CDH17 serta terapi sel CAR-γδ allogenik yang menyasarkan CD19 dan CLL-1/CD33.

Mengenai BG1805
BG1805 adalah terapi sel CAR-T autologus eksperimen yang menyasarkan CLL-1, sedang dalam kajian klinikal Fasa 1. BG1805 sebelum ini telah dikaji dalam Kajian Berinisiatif Penyelidik (IIT) dan telah menunjukkan keberkesanan yang ketara dalam kalangan orang dewasa dan kanak-kanak.

Mengenai Guangzhou Bio-gene Technologies
Guangzhou Bio-gene Technologies, sebuah syarikat bioteknologi di Guangzhou, China, ditujukan untuk penemuan, pembangunan dan penyampaian terapi sel baru untuk rawatan kanser darah dan tumor pepejal. Sebuah pemimpin dalam terapi sel CAR-T, syarikat ini telah maju satu calon CAR-T autologus ke kajian klinikal Fasa 1, enam calon CAR-T autologus ke kajian IIT dan dua calon CAR-T allogenik ke kajian IIT. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Hubungan
Guangzhou Bio-gene Technologies, Ltd. :
Bert E. Thomas IV +1.410.627.1734

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.