(SeaPRwire) –   Keluarga diraja British sedang menyambut ulang tahun ke-9 Putera Charlotte dengan potret baru diambil oleh ibunya, Kate Middleton.

Imej itu—dikongsi ke akaun rasmi dan Putera dan Puteri Wales pada pagi Khamis—menunjukkan Charlotte di dalam sebuah taman, tersenyum di sebelah semak bunga merah jambu.

“Selamat Ulang Tahun ke-9, Putera Charlotte!,” keterangan itu membaca. “Terima kasih kerana semua mesej baik hari ini.”

Putera muda ini adalah anak kedua William dan Kate, bersama-sama dengan abangnya Putera George, 10, dan adiknya Putera Louis, 6. Dia adalah satu-satunya anak perempuan pasangan itu dan ke takhta British.

Keluarga itu telah mengambil masa jauh dari sorotan kerana Kate menjalani “” untuk jenis kanser yang tidak didedahkan. Pada 22 Mac, Putera berkongsi di mana dia mendedahkan dia telah disahkan mengikuti pembedahan perut yang dirancang.

“Kami berharap anda akan memahami bahawa, sebagai keluarga, kami kini memerlukan masa, ruang dan privasi sementara saya menyempurnakan rawatan,” kata Kate dalam video itu.

Pasangan diraja itu telah mengekalkan kehadiran media sosial mereka dalam minggu-minggu kebelakangan ini, berkongsi beberapa imej peribadi.

Pada Isnin, William dan Kate berkongsi dari perkahwinan mereka—diambil oleh Millie Pilkington—untuk menandakan ulang tahun perkahwinan ke-13 mereka. Pasangan itu pada 23 April, juga diambil oleh Kate, untuk menyambut ulang tahun keenamnya.

Kate diketahui menikmati fotografi dan menangkap kebanyakan imej yang digunakan dalam komunikasi diraja tentang keluarganya. Pada Mac, satu foto Ibu Bapa yang diambil oleh William ditarik balik daripada beberapa atas kebimbangan bahawa imej itu telah diubah suai secara digital.

“Seperti kebanyakan jurugambar amatur, saya kadang-kadang eksperimen dengan penyuntingan,” kata Kate dalam pada 11 Mac. “Saya mahu menyatakan penyesalan saya atas sebarang kekeliruan yang disebabkan oleh foto keluarga yang kami kongsi semalam.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.