(SeaPRwire) –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

BEIJING, 26 April 2024 – KE Holdings Inc. (“Beike” atau “Syarikat”) (NYSE: BEKE dan HKEX: 2423), platform terkemuka untuk perumahan transaksi dan perkhidmatan dalam talian dan luar talian, hari ini menerbitkan Laporan Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (ESG) tahun 2023 (“Laporan ESG 2023”), menekankan komitmen Beike kepada kelestarian di bawah misi korporatnya untuk “perkhidmatan yang mulia, kehidupan yang gembira,” dan prinsip panduan untuk “bermoral sambil mencari pertumbuhan.”

Encik Stanley Yongdong Peng, Pengasas Bersama, Pengerusi Lembaga Pengarah dan Ketua Pegawai Eksekutif Beike, berkomen, “Semasa kami maju keupayaan Beike sebagai platform satu hentian untuk perkhidmatan perumahan berasaskan teknologi, kami komited kepada misi dan tanggungjawab sosial kami. Ini termasuk menyediakan kehidupan yang gembira untuk pengguna, memudahkan kerjaya yang memuaskan untuk pembekal perkhidmatan dan membina ekosistem yang serasi yang memacu industri ke hadapan dan membuat organisasi kami lebih baik.”

Laporan ESG Beike 2023 menggariskan penggunaan prinsip-prinsip ESG Syarikat secara strategik dalam operasinya, meliputi inisiatif dalam jaminan kualiti, etika perniagaan, pembangunan tenaga kerja, operasi rendah karbon dan penjagaan masyarakat. Usaha-usaha ini dirancang untuk memberi kesan positif kepada semua pemangku kepentingan Syarikat.

Antara pencapaian ESG Beike 2023:

Jaminan Kualiti Perkhidmatan
Beike terus meningkatkan kualiti perkhidmatan merentas penawarannya termasuk transaksi hartanah, pemulihan dan perabot rumah, dan perkhidmatan sewa rumah, menyempurnakan sistem komitmen perkhidmatannya untuk menyediakan pengalaman hidup yang lebih baik kepada pengguna. Syarikat telah konsisten mengekalkan kadar penyenaraian hartanah asli melebihi 95% selama bertahun-tahun. Dalam perkhidmatan pemulihan dan perabot rumah, Beike memastikan kualiti melalui penubuhan sistem pengurusan saintifik, penyempurnaan piawaian perkhidmatan telus, dan penguatan keupayaan asas penghantaran pembinaan.

Membina Ekosistem yang Serasi
Beike terus memperkukuh infrastruktur platformnya, memimpin transformasi industri dalam tatakelola ekologi dan pembentukan piawaian. Syarikat telah menubuhkan sistem autonomi dalam beberapa bidang termasuk Jawatankuasa Pemilik Kedai, Majlis Perundingan Wilayah dan Juri Beike, untuk menggalakkan kerjasama kerajaan bersama pemilik kedai dan meningkatkan ekosistem platform.

Pembangunan Profesional bagi Pembekal Perkhidmatan
Beike menyokong pembekal perkhidmatannya dengan program latihan vokasional dan laluan kerjaya berstruktur yang disediakan, membantu mereka maju daripada pekerjaan sekadar ke peranan profesional yang akhirnya memberi kerjaya yang lebih memuaskan kepada mereka. Peperiksaan Professionalisme “Erudite” telah diadakan selama 13 tahun berturut-turut, mengumpulkan lebih daripada 2.8 juta kali penyertaan.

Memberdayakan Perkhidmatan dengan Teknologi
Beike memanfaatkan teknologi terkini untuk meningkatkan kecekapan perkhidmatan dan pengalaman pengguna. Syarikat menggunakan pembantu AI untuk menawarkan latihan daya saing dan bantuan perniagaan kepada pembekal perkhidmatan, manakala alat seperti produk reka bentuk rumah AIGC dan Dewan Pameran AI membantu merealisasikan visi pengguna untuk rumah.

Inisiatif Rendah Karbon
Beike terus memberi tumpuan kepada potensi aplikasi teknologi untuk kemajuan ramah alam dan rendah karbon, mengkaji peluang untuk menawarkan perkhidmatan hijau dalam pelbagai senario perniagaan dan proses. Selain membangunkan teknologi VR dan AI untuk mengurangkan pelepasan karbon daripada lawatan hartanah tapak konvensional, Syarikat menggalakkan operasi bebas kertas dalam transaksi hartanah, pemulihan rumah dan perkhidmatan sewa rumah. Usaha-usaha ini menyebabkan hampir 200 juta keping kertas disimpan dan kira-kira 1,700 tan metrik karbon dikurangkan pada tahun 2023.

Laporan ESG Beike 2023 boleh didapati dalam bahasa Inggeris dan Cina. Untuk pemuliharaan alam sekitar, disarankan kuat menggunakan versi elektronik, boleh diakses di laman hubungan pelabur Syarikat di .

Tentang KE Holdings Inc.

KE Holdings Inc. adalah platform dalam talian dan luar talian terkemuka untuk transaksi hartanah dan perkhidmatan. Syarikat merupakan perintis dalam membina infrastruktur dan piawaian untuk merevolusikan bagaimana pembekal perkhidmatan dan pelanggan dapat menavigasi dan menyelesaikan transaksi dan perkhidmatan hartanah di China dengan cekap, daripada jualan rumah baru dan sedia ada, sewa rumah, hingga pemulihan rumah dan perabot, dan perkhidmatan lain. Syarikat memiliki dan mengendalikan Lianjia, jenama agen hartanah terkemuka di China dan sebahagian penting daripada platform Beike. Dengan lebih daripada 22 tahun pengalaman operasi melalui Lianjia sejak penubuhannya pada tahun 2001, Syarikat percaya kejayaan dan rekod terbukti Lianjia membuka jalan untuk membina infrastruktur dan piawaian serta memacu pertumbuhan Beike yang pesat dan mampan.

Kenyataan Selamat

Kenyataan berita ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan terhadap masa depan” menurut “perlindungan selamat” di bawah Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat tahun 1995. Kenyataan terhadap masa depan ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “diramalkan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “dijangka”, “dianggarkan”, “mungkin”, dan ungkapan serupa. Beike juga mungkin membuat kenyataan terhadap masa depan secara bertulis atau lisan dalam laporan suku tahunan dan tahunan kepada SEC dan Bursa Saham Hong Kong. Kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai matlamat, rancangan dan jangkaan KE Holdings Inc., adalah kenyataan terhadap masa depan. Kenyataan terhadap masa depan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang memerlukan faktor-faktor yang boleh menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza secara material daripada apa yang dinyatakan dalam kenyataan terhadap masa depan, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: matlamat, strategi dan rancangan perniagaan Beike; pertumbuhan perniagaan, keadaan kewangan dan prestasi operasi Beike pada masa hadapan; perubahan yang dijangka dalam pendapatan, kos atau perbelanjaan Syarikat; keupayaan Beike untuk memberdayakan perkhidmatan dan memudahkan transaksi pada platform Beike; persaingan dalam industri yang Beike beroperasi; dasar kerajaan dan peraturan berkaitan yang berkenaan; keupayaan Beike untuk melindungi sistem dan infrastruktur Syarikat daripada serangan siber; ketergantungan Beike terhadap integriti jenama, kedai dan ejen pada platform Syarikat; dan kondisi ekonomi dan perniagaan secara umum di China dan global; serta anggapan di sebalik mana-mana yang disebut di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam laporan Beike kepada SEC dan Bursa Saham Hong Kong. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan KE Holdings Inc. tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini mana-mana kenyataan terhadap masa depan, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Di China:
KE Holdings Inc.
Hubungan Pelabur
Siting Li
E-mel:

Piacente Financial Communications
Jenny Cai
Tel: +86-10-6508-0677
E-mel:

Di Amerika Syarikat:
Piacente Financial Communications
Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
E-mel:

Sumber: KE Holdings Inc.