DEADPOOL & WOLVERINE

(SeaPRwire) –   Awal Isnin, Marvel telah mengeluarkan trailer yang dinanti-nantikan untuk Deadpool & Wolverine, di mana Ryan Reynolds dan Hugh Jackman mengulangi peranan mereka selepas membintangi filem masing-masing, Deadpool dan Logan. Deadpool & Wolverine secara rasminya menandakan kemunculan sulung Deadpool di MCU. Tetapi Deadpool bukan satu-satunya watak yang diperkenalkan. Seperti yang ditunjukkan dalam trailer, penjahat Cassandra Nova, dilakonkan oleh ’s Emma Corrin, diperkenalkan ke dalam alam semesta yang semakin meluas ini.

Siapakah Cassandra Nova dan bagaimana dia sesuai dengan MCU?

Cassandra Nova akan menjadi salah satu halangan yang berdiri di hadapan Deadpool dan Wolverine ketika mereka cuba bekerjasama untuk menyelamatkan alam semesta dalam filem baru ini, yang akan ditayangkan pada 26 Julai. Tayangan pertama Marvel tahun ini, selepas studio mengurangkan daripada tiga filem setahun ke satu, menyaksikan Deadpool direkrut oleh Paradox (dilakonkan oleh Matthew MacFadyen), seorang ejen di Time Variance Alliance, untuk misi yang akan mengubah “alam semesta filem selamanya,” kata Deadpool dalam trailer yang baru dikeluarkan, dan menetapkan masa depan siri filem Avengers.

Dalam trailer, kita dapat melihat varian Wolverine, memakai kostum biru dan emas klasik (kali pertama watak Jackman memakai kostum itu dalam filem aksi langsung), yang “mengecewakan seluruh dunianya.” Deadpool merekrut bantuan Wolverine untuk menyelamatkan dunianya sendiri demi memastikan keselamatan kawan-kawan dan keluarganya yang baru ditemui. Kedua-dua watak kelihatan akan pergi ke “Battleworld”, yang, mengikut Marvel, terdiri daripada “sisa-sisa realiti yang musnah berikutan runtuhnya Multiverse.”

Seperti yang ditunjukkan dalam trailer, pasangan ini menghadapi halangan, termasuk seorang wanita botak dengan kuasa telekinetik yang berlawan dengan Wolverine. Inilah kembar saudara Charles, Cassandra Nova. Menurut komik Marvel, semasa dalam kandungan bersama, Charles “mengesan kehadiran jahatnya dan membunuh” Cassandra, yang menyebabkan kematian semasa lahirnya. Selama bertahun-tahun, dia membentuk tubuh baru, dengan niat membalas dendam terhadap Charles.

Motif sebenar Cassandra dalam Deadpool & Wolverine masih belum jelas. Trailer memberikan pandangan ringkas mengenai apa yang akan berlaku. Kira-kira separuh jalan melalui trailer, dia muncul dan berkata, “Budak lelaki sangat bodoh.” Masa akan menentukan jangkaan terhadap watak baru ini, tetapi nampaknya dia perlu diwaspadai.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.