(SeaPRwire) –   SAN MATEO, California dan SINGAPURA, 19 April 2024 — ASLAN Pharmaceuticals (Nasdaq: ASLN), syarikat biofarma seutama klinikal yang memberi tumpuan kepada imunologi untuk membangunkan rawatan inovatif untuk mengubah kehidupan pesakit, hari ini mengumumkan bahawa ia menerima surat (Surat”) pada 18 April 2024 daripada Pasaran Saham Nasdaq (“Nasdaq”) memberitahu Syarikat bahawa ia gagal untuk mengekalkan keperluan senarai berterusan di bawah Peraturan Senarai 5550 (b) (1) untuk Pasaran Saham Modal Nasdaq, yang memerlukan bahawa ekuiti pemegang saham syarikat senaraian setidak-tidaknya $2.5 juta (“Keperluan Ekuiti Pemegang Saham”).

Berdasarkan ekuiti pemegang saham defisit $13.3 juta dalam Borang 20-F Syarikat untuk tempoh berakhir 31 Disember 2023, Syarikat tidak memenuhi Keperluan Ekuiti Pemegang Saham.

Syarikat mempunyai tempoh 45 hari kalendar dari tarikh Surat, atau sehingga 3 Jun 2024, untuk menyampaikan rancangan untuk memulihkan pematuhan dengan Keperluan Ekuiti Pemegang Saham. Sekiranya rancangan sedemikian diserahkan dan diterima, Nasdaq mungkin memberi lanjutan sehingga 180 hari kalendar dari tarikh Surat untuk Syarikat memulihkan pematuhan.

Surat ini tidak mempunyai kesan segera terhadap senarai atau perdagangan Saham Depositari Amerika mewakili saham biasa (“ADS”) Syarikat, yang akan terus disenaraikan di Nasdaq semasa tempoh ini, tertakluk kepada pematuhan Syarikat dengan piawaian senarai lain, di bawah simbol ‘ASLN’.

Mengenai ASLAN Pharmaceuticals

ASLAN Pharmaceuticals (Nasdaq: ASLN) adalah syarikat biofarma seutama klinikal yang memberi tumpuan kepada imunologi untuk membangunkan rawatan inovatif untuk mengubah kehidupan pesakit. ASLAN sedang membangunkan eblasakimab, antibodi potensi pertama dalam kelasnya yang menyasarkan reseptor IL-13 dalam dermatitis atopik sederhana hingga teruk (AD) dengan potensi untuk meningkatkan biologik yang sedia ada yang digunakan untuk merawat penyakit alergi, dan telah melaporkan data atas garis panduan Fasa 2b berdos tinggi dalam pesakit AD sederhana hingga teruk. ASLAN juga sedang membangunkan farudodstat, penghalang oral berkuasa enzim dihidrorotat dehidrogenase (DHODH) sebagai rawatan potensi pertama dalam kelasnya untuk kebotakan areata (AA) dalam ujian bukti konsep Fasa 2a dengan pembacaan antara berada dijangka pada Q3 2024. ASLAN mempunyai pasukan di San Mateo, California, dan di Singapura. Untuk maklumat tambahan sila lawati atau ikuti ASLAN di .

Pernyataan pandangan ke hadapan

Penerbitan ini mengandungi pernyataan pandangan ke hadapan. Pernyataan-pernyataan ini berdasarkan kepada kepercayaan dan jangkaan semasa pengurusan ASLAN Pharmaceuticals Limited dan/atau syarikat sekutunya (“Syarikat”). Pernyataan pandangan ke hadapan ini mungkin termasuk tetapi tidak terhad kepada keupayaan Syarikat untuk memulihkan pematuhan dengan Keperluan Ekuiti Pemegang Saham dan terus disenaraikan di Nasdaq. Anggaran, ramalan dan pernyataan pandangan ke hadapan Syarikat lain berdasarkan anggapan dan jangkaan pengurusan akan peristiwa dan trend masa depan yang akan mempengaruhi atau mungkin mempengaruhi perniagaan, strategi, operasi atau prestasi kewangan Syarikat, dan secara semula jadi melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui yang signifikan. Keputusan sebenar dan masa peristiwa mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dalam pernyataan pandangan ke hadapan sedemikian disebabkan banyak risiko dan ketidakpastian, termasuk data keselamatan atau keberkesanan yang tidak dijangka yang diperhatikan semasa ujian praklinikal atau klinikal; risiko bahawa keputusan ujian klinikal masa depan mungkin tidak konsisten dengan keputusan awal, permulaan atau sementara atau keputusan daripada ujian praklinikal sebelumnya; risiko bahawa ciri berdasarkan data buta sementara mungkin tidak konsisten dengan data tidak buta; kadar pengaktifan tapak ujian klinikal atau kadar penyertaan ujian klinikal yang lebih rendah daripada dijangka; kesan wabak kesihatan atau wabak, atau konflik geopolitik terhadap operasi, penyelidikan dan pembangunan dan ujian klinikal Syarikat dan gangguan berpotensi dalam operasi dan perniagaan pembekal ketiga, organisasi penyelidikan kontrak, pembekal perkhidmatan lain dan kolaborator yang Syarikat lakukan perniagaan; keadaan pasaran am; perubahan dalam landskap persaingan; dan keupayaan Syarikat untuk memperoleh pembiayaan mencukupi untuk rancangan pembangunan strategik dan klinikalnya. Faktor lain yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza daripada yang dinyatakan atau disangka dalam pernyataan pandangan ke hadapan tersebut dihuraikan dalam penyataan dan laporan SEC Syarikat (Nombor Fail 001- 38475), termasuk Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F yang diedarkan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS pada 12 April 2024. Semua pernyataan selain pernyataan fakta sejarah adalah pernyataan pandangan ke hadapan. Perkataan “percaya”, “mungkin”, “mungkin”, “akan”, “anggar”, “terus”, “menjangka”, “bertujuan”, atau perkataan serupa yang membawa ketidakpastian peristiwa atau keputusan masa depan bertujuan untuk mengenal pasti anggaran, ramalan dan pernyataan pandangan ke hadapan lain.

Hubungan Media dan IR ASLAN

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Emma Thompson
Spurwing Communications
Tel: +65 6206 7350
Email:
Ashley R. Robinson
LifeSci Advisors, LLC
Tel: +1 (617) 430-7577
Email: