(SeaPRwire) –   SHOUGUANG, China, April 19, 2024 — Gulf Resources, Inc. (NASDAQ: GURE) (“Gulf Resources” atau “Syarikat”) pengeluar utama bromin, garam mentah dan produk kimia khusus di China, hari ini mengumumkan bahawa ia menerima notis ( “Notis”) daripada Bahagian Kelayakan Senarai Pasaran Saham Nasdaq LLC (“Nasdaq”) memberitahu Syarikat bahawa disebabkan kegagalan Syarikat untuk menyampaikan Laporan Tahunan Bentuk 10-K untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2023 (“2023 Form 10-K”) dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat ( “SEC”) tepat masa, Syarikat tidak mematuhi keperluan senarai berterusan Peraturan Senarai Nasdaq di bawah Peraturan Senarai Nasdaq 5250 (c) (1) (“Peraturan”) , yang memerlukan penyampaian tepat masa semua laporan tempoh yang diperlukan kepada SEC.

Notis tidak mempunyai kesan segera ke atas senarai saham biasa Syarikat di Nasdaq. Di bawah peraturan Nasdaq, Syarikat mempunyai 60 hari kalendar, atau sehingga 17 Jun 2024, untuk menyampaikan 2023 Form 10-K atau menyampaikan rancangan kepada Nasdaq untuk memulihkan pematuhan dengan Peraturan Senarai Nasdaq. Jika Syarikat menyampaikan rancangan kepada Nasdaq dan Nasdaq menerima rancangan itu, Nasdaq boleh memberi pengecualian sehingga 180 hari kalendar daripada tarikh fail perlu, atau sehingga 14 Oktober 2024, untuk memulihkan pematuhan. Jika Syarikat gagal memulihkan pematuhan dengan Peraturan Senarai Nasdaq 5250 (c) (1) tepat masa, saham biasa Syarikat akan terdedah kepada penyingkiran daripada Nasdaq.

Syarikat terus bekerja dengan cekap untuk melengkapkan 2023 Form 10-K dan berhasrat untuk menyampaikan 2023 Form 10-K tidak lewat daripada 10 Jun 2024.

Pengumuman ini dibuat mengikut Peraturan Senarai Nasdaq 5810 (b), yang memerlukan pendedahan segera penerimaan notis ketidakpatuhan.

Mengenai Gulf Resources, Inc.

Gulf Resources, Inc. beroperasi melalui empat anak syarikat milik penuh, Shouguang City Haoyuan Chemical Company Limited (“SCHC”), Shouguang Yuxin Chemical Industry Co., Limited (“SYCI”), Daying County Haoyuan Chemical Company Limited (“DCHC”) dan Shouguang Hengde Salt Industry Co. Ltd. (“SHSI”). Syarikat percaya bahawa ia adalah salah satu pengeluar bromin terbesar di China. Unsur bromin digunakan untuk menghasilkan pelbagai sebatian yang digunakan dalam industri dan pertanian. Melalui SYCI, Syarikat menghasilkan produk kimia yang digunakan dalam pelbagai aplikasi, termasuk eksplorasi lapangan minyak dan gas dan agen pembuatan kertas, dan bahan untuk antibiotik manusia dan haiwan. Melalui SHSI, Syarikat mengeluarkan dan menjual garam mentah. DCHC ditubuhkan untuk terus menjelajahi dan membangunkan sumber gas asli dan air asin (termasuk bromin dan garam mentah) di China. Untuk maklumat lanjut, lawati www.gulfresourcesinc.com.

Kenyataan Prospektif

Maklumat tertentu dalam laporan ini terdiri daripada kenyataan prospektif dalam makna Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Persendirian 1995 yang melibatkan risiko, ketidakpastian dan anggapan yang sukar diramal. Perkataan seperti “akan”, “akan”, “mungkin”, “berniat”, dan ungkapan serupa, atau penggunaan masa depan, mengenal pasti kenyataan prospektif, tetapi ketiadaan mereka tidak bermakna pernyataan bukan prospektif. Kenyataan prospektif sedemikian bukan jaminan prestasi dan peristiwa sebenar atau tindakan mungkin berbeza secara material daripada yang terkandung dalam pernyataan tersebut. Sebagai contoh, tidak ada jaminan bahawa Syarikat akan memulihkan pematuhan dengan Peraturan semasa tempoh pematuhan atau pada masa akan datang, atau memenuhi piawaian pematuhan Nasdaq yang lain, bahawa Syarikat akan layak untuk tempoh pematuhan kedua, atau bahawa Nasdaq akan memberikan Syarikat sebarang bantuan daripada penyingkiran sebagaimana perlu atau bahawa Syarikat akhirnya dapat memenuhi keperluan Nasdaq yang relevan untuk apa-apa bantuan sedemikian. Kenyataan prospektif yang terkandung dalam laporan ini hanya berkaitan pada tarikh laporan ini dan Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk secara awam mengemaskini sebarang kenyataan prospektif untuk mematuhi perubahan maklumat, peristiwa atau keadaan selepas tarikh laporan ini, melainkan diperlukan oleh undang-undang.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGAN: Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Gulf Resources, Inc.
Laman Web: http://www.gulfresourcesinc.com
Pengarah Hubungan Pelabur
Helen Xu 
beishengrong@vip.163.com