(SeaPRwire) –   BEIJING, China, April 19, 2024 — ZW Data Action Technologies Inc. (NASDAQ: CNET) (“ZW Data Action” atau “Syarikat”) mengumumkan bahawa ia telah menerima notis ( “Notis”) daripada Jabatan Kelayakan Senarai Bursa Saham The Nasdaq Stock Market LLC (“Nasdaq”) memberitahu Syarikat bahawa disebabkan kegagalan Syarikat untuk menyediakan Tahunan Laporan 10-K untuk tahun kewangan berakhir pada 31 Disember 2023 (“2023 Form 10-K”) dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat ( “SEC”) tepat masa, Syarikat tidak mematuhi keperluan senarai berterusan Peraturan Senarai Nasdaq 5250 (c) (1) (“Peraturan”).

Notis ini tidak mempunyai kesan segera terhadap senarai saham biasa Syarikat di Nasdaq. Di bawah peraturan Nasdaq, Syarikat mempunyai masa 60 hari kalendar, atau sehingga 17 Jun 2024, untuk menyediakan 2023 Form 10-K atau menyampaikan rancangan kepada Nasdaq untuk memulihkan pematuhan dengan Peraturan Senarai Nasdaq. Sekiranya Syarikat menyampaikan rancangan kepada Nasdaq dan Nasdaq menerima rancangan itu, Nasdaq boleh memberi pengecualian sehingga 180 hari kalendar daripada tarikh luputan fail, atau sehingga 14 Oktober 2024, untuk memulihkan pematuhan. Sekiranya Syarikat gagal memulihkan pematuhan dengan Peraturan Senarai Nasdaq 5250 (c) (1) tepat masa, saham biasa Syarikat akan terdedah kepada penyingkiran daripada Nasdaq.

Syarikat terus bekerja dengan gigih untuk menyiapkan 2023 Form 10-K dan berhasrat untuk menyediakan 2023 Form 10-K sebelum atau pada 31 Mei 2024.

Pengumuman ini dibuat memandangkan Peraturan Senarai Nasdaq 5810 (b), yang memerlukan pendedahan segera penerimaan notis ketidakpatuhan.

Mengenai ZW Data Action Technologies, Inc.

Ditubuhkan pada tahun 2003 dan beribu pejabat di Beijing, China, ZW Data Action Technologies Inc. (“Syarikat”) menawarkan iklan dalam talian, pemasaran tepat, analisis data dan perkhidmatan bernilai tambah lain untuk pelanggan perniagaan. Dengan menggunakan platform perkhidmatan terpadu, pangkalan data eksklusif dan algoritma terkini, Syarikat menyediakan penyelesaian perniagaan yang disesuaikan dan memberi kesan untuk pelanggan perniagaan kecil dan sederhana di China. Syarikat juga membangunkan aplikasi web/mudah alih dan perisian berteknologi blockchain untuk pelanggan. Maklumat lanjut mengenai Syarikat boleh didapati di: http://www.zdat.com/.

Kenyataan Prospektif

Maklumat tertentu dalam laporan ini terdiri daripada kenyataan prospektif dalam makna Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta 1995 yang membabitkan risiko, ketidakpastian dan anggapan yang sukar diramal. Perkataan seperti “akan”, “mungkin”, “berhasrat”, “berpotensi” dan ungkapan masa depan yang serupa, atau penggunaan masa depan, mengenal pasti kenyataan prospektif, tetapi ketiadaan mereka tidak bermakna pernyataan bukan prospektif. Tiada jaminan prestasi dan tindakan atau peristiwa sebenar boleh berbeza secara material daripada pernyataan tersebut. Sebagai contoh, tiada jaminan bahawa Syarikat akan memulihkan pematuhan dengan Peraturan semasa tempoh pematuhan atau pada masa akan datang, atau sebaliknya memenuhi piawaian pematuhan Nasdaq, bahawa Syarikat akan layak untuk tempoh pematuhan kedua, atau bahawa Nasdaq akan memberikan Syarikat sebarang bantuan daripada penyingkiran yang diperlukan atau bahawa Syarikat akhirnya dapat memenuhi keperluan Nasdaq yang relevan untuk sebarang bantuan tersebut.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Sherry Zheng
Weitian Group LLC
E-mel: shunyu.zheng@weitian-ir.com
Telefon: +1 718-213-7386

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.