(SeaPRwire) –   Tokyo, Jepun, 19 April 2024 — Warrantee Inc. (Nasdaq: WRNT) (“Syarikat” atau “Warrantee”), syarikat teknologi pemasaran dan penyelidikan pasaran Jepun, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat telah menerima surat penentuan staf (surat tersebut), pada 15 April 2024, daripada Jabatan Kelayakan Senarai Bursa Saham The Nasdaq Stock Market LLC (“Nasdaq”) memberitahu Syarikat bahawa, disebabkan kegagalan Syarikat untuk mengekalkan pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum $1.00 setiap saham bagi kelangsungan senarai di Pasaran Saham Modal Nasdaq, seperti yang dinyatakan dalam Peraturan Senarai Nasdaq 5550(a)(2) (“Keperluan Tawaran Minimum”), Staf telah menentukan (Penentuan) bahawa sekuriti Syarikat akan dijadualkan untuk penyingkiran daripada Nasdaq melainkan Syarikat meminta rayuan kepada Panel Mendengar (Panel) terhadap penentuan ini.

Pada 13 Oktober 2023, Syarikat menerima surat daripada Nasdaq (Notis), memberitahu Syarikat bahawa berdasarkan harga tawaran penutup sekuritinya untuk 30 hari perniagaan berturut-turut sebelum Notis, Syarikat tidak mematuhi Keperluan Tawaran Minimum. Menurut Peraturan Senarai 5810(c)(3)(A), Notis memberi Syarikat tempoh 180 hari kalendar daripada tarikh Notis, atau sehingga 10 April 2024, untuk memulihkan pematuhan dengan Keperluan Tawaran Minimum.

Menurut Surat itu, Syarikat tidak memulihkan pematuhan dengan Keperluan Tawaran Minimum pada atau sebelum 10 April 2024 dan tidak layak untuk tempoh kedua 180 hari. Secara khusus, Syarikat tidak mematuhi keperluan penyenaraian awal $5,000,000 ekuiti pemegang saham untuk Pasaran Saham Modal Nasdaq, seperti yang difikirkan untuk tempoh kedua 180 hari. Selain itu, pada 4 April 2024, Nasdaq memberitahu Syarikat bahawa kerana Syarikat gagal menyediakan Borang 6-K yang mengandungi kertas kewangan dan pendapatan antara untuk tempoh enam bulan berakhir 30 September 2023, ia tidak lagi mematuhi Peraturan Senarai kami 5250(c)(2). Perkara ini berfungsi sebagai asas tambahan dan berasingan untuk penyingkiran.

Melainkan Syarikat meminta rayuan Terhadap Penentuan sebelum 22 April 2024, sekuriti Syarikat akan ditangguhkan pada pembukaan perniagaan pada 24 April 2024, dan Borang 25-NSE akan difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa, yang akan mengeluarkan sekuriti Syarikat daripada senarai dan pendaftaran di Nasdaq.

Syarikat merancang untuk merayu Terhadap Penentuan kepada Panel pada masa yang sesuai. Permohonan mendengar akan menangguhkan penangguhan sekuriti Syarikat dan penyediaan Borang 25-NSE yang tertangguh sementara keputusan Panel. Syarikat sedang mempertimbangkan semua pilihan yang tersedia, termasuk pecah saham terbalik, dan akan memberikan pembaruan material kepada pemegang sahamnya apabila tersedia.

Mengenai Warrantee Inc.

Ditubuhkan di Jepun pada 2013, Warrantee adalah syarikat teknologi pemasaran dan penyelidikan pasaran Jepun yang membantu penaja korporat memanfaatkan nilai melalui kempen pemasaran terget sambil menyediakan peserta kempen penaja korporatnya yang berpotensi dengan perlindungan jaminan lanjutan pada barang tahan lama atau manfaat kesihatan tertentu yang disokong oleh penaja korporatnya. Warrantee memberi tumpuan kepada pembangunan suatu siri perkhidmatan pemasaran dan penyelidikan pasaran khusus dan perkhidmatan ini dirancang untuk mengumpul dan memanfaatkan data terget dan khusus penaja korporatnya peserta berpotensi untuk menyediakan wawasan pasaran eksklusif kepada penaja korporatnya dan mempromosikan jualan produk mereka. Di teras perniagaan Warrantee semasa menyediakan perkhidmatan kempen pemasaran adalah model trinitinya, yang menghubungkan tiga pemangku kepentingan: penaja korporat, peserta kempen, yang juga dirujuk oleh Warrantee sebagai pengguna, dan Warrantee, dan dirancang untuk memberi manfaat kepada ketiga-tiga pemangku kepentingan. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: .

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan berdasarkan jangkaan semasa Syarikat tentang peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangannya, keputusan operasinya, strategi perniagaannya dan keperluan kewangannya. Pelabur boleh menemui banyak (tetapi bukan semua) kenyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “harus”, “percaya”, “boleh”, “bertujuan”, “merancang”, “menganggarkan”, “terus”, “ramal”, “potensi”, “sasaran”, “tujuan” atau ungkapan lain dalam prospektus ini. Syarikat tidak menanggung kewajiban untuk mengemas kini atau mengkaji semula kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan semasa atau perubahan dalam jangkaan, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur untuk mempertimbangkan faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depannya dalam penyata pendaftaran dan penyiaran lain dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Warrantee Inc.
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Telefon: +1-646-932-7242
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.