(SeaPRwire) –   KUALA LUMPUR, 16 November 2023 — Floship, penyedia penyelesaian rantai bekalan global yang mapan, gembira mengumumkan pemilihan mereka untuk menyertai Program Elit ternama Taman Sains dan Teknologi Hong Kong (HKSTP). Pengiktirafan ini semakin menguatkan kedudukan Floship sebagai pemimpin dalam industri perisian rantai bekalan, dengan potensi untuk menjadi syarikat terkemuka di peringkat global.

Dinamakan ke Program Elit merupakan tonggak penting bagi Floship, apabila menyertai portfolio eksklusif syarikat-syarikat paling inovatif di Hong Kong. Pencapaian ini mengikuti siri pembangunan luar biasa bagi syarikat teknologi berkembar pesat dalam setahun kebelakangan ini. Ini termasuklah , , dan pengiktirafan mulia sebagai .

Menyatakan kegembiraannya, Joshua Tsui, CEO Floship, berkata: “Menyertai Program Elit HKSTP adalah satu keistimewaan yang besar dan menambah apa yang sudah menjadi tahun yang bersejarah dalam pertumbuhan kami. Kami gembira menjadi antara syarikat paling progresif dan inovatif di Hong Kong sebagai syarikat LogTech terkemuka. Wawasan Floship adalah untuk mewujudkan perisian logistik bersepadu paling menyeluruh di pasaran, dan menerima sokongan ini daripada Program Elit dan HKSTP menguatkan aspirasi kami untuk menjadi perisian pilihan bagi pengurusan rantai bekalan di peringkat global.”

Program Elit HKSTP adalah inisiatif pembiayaan berlandaskan tonggak selama 3 tahun yang eksklusif, yang menawarkan bantuan kepada syarikat teknologi yang menunjukkan potensi pertumbuhan kuat untuk meluaskan perniagaan di luar Hong Kong, dengan objektif muktamad menjadi syarikat unicorn. Sebagai syarikat Program Elit, Floship akan mendapat akses kepada peralatan, perisian dan kemudahan makmal kelas dunia HKSTP, selain menerima panduan pakar, sokongan, dan pembiayaan.

Untuk memperlihatkan teknologi inovatifnya, Floship mengambil bahagian dalam acara Terbuka HKSTP pada 7 November, platform terbesar Hong Kong untuk teknologi dan inovasi. Di acara ini, Floship mendapat peluang untuk mempersembahkan penyelesaian terkini kepada lebih 100 pemimpin perniagaan dan pelabur. Selain itu, Floship akan mempersembahkan penyelesaian logistik kitar semula sebagai sebahagian daripada Program Keahlian Digital HKSTP di bawah Katalog Penyelesaian Mobiliti & Logistik.

Mengenai Floship

Penyelesaian ekosistem rantai bekalan kitar semula global Floship meliputi semua aspek rantai bekalan global, memastikan usaha operasi minimum bagi perniagaan e-dagang, dan membenarkan pemilik perniagaan untuk memberi tumpuan kepada pertumbuhan dengan fleksibiliti pelaburan sambil mendapat ketenangan fikiran. Ketahui lebih lanjut di atau ikuti kami di .

Hubungan Media

James Linacre,
Ketua Komunikasi dan Hubungan Awam

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )