(SeaPRwire) –   SINGAPURA dan NORTH BRUNSWICK, N.J. dan HANGZHOU, China, 17 November 2023 — Adlai Nortye Ltd. (NASDAQ: ANL) (“Syarikat” atau “Adlai Nortye”), syarikat bioteknologi klinikal tahap yang memberi tumpuan kepada pembangunan rawatan kanser inovatif, hari ini mengumumkan Penyempurnaan Pendaftaran Pesakit dalam Ujian Klinikal Global Fasa III (BURAN) Buparlisib (AN2025) dalam Kombinasi dengan Paclitaxel untuk Rawatan Recurrent atau Metastatic HNSCC di lebih daripada 180 lokasi di seluruh dunia, meliputi lebih 18 pasaran di Amerika Utara, Eropah, Asia, dan Amerika Selatan.

Kajian klinikal ini menilai buparlisib (AN2025), pengekang pan-PI3K oral, dalam kombinasi dengan paclitaxel untuk rawatan head dan leher squamous cell carcinoma (HNSCC) yang berulang atau metastatik. Ini mewakili ujian fasa III global pertama pelbagai pusat untuk HNSCC dalam kelas pengekang PI3K.

“Terdapat keperluan perubatan yang tinggi untuk pesakit dengan HNSCC yang berulang atau metastatik selepas rawatan anti-PD-1/anti-PD-L1. Apabila ujian kini sepenuhnya didaftarkan, kami dengan tidak sabar menantikan keputusan yang mungkin mengubah paradigma rawatan kedua baris untuk HNSCC dan menyediakan pilihan rawatan baru untuk pesakit di seluruh dunia,” kata Lars Birgerson, Presiden dan Ketua Pegawai Perubatan Adlai Nortye Ltd.

Mengenai kajian BURAN
Kajian BURAN ialah kajian rawak, terbuka label, pelbagai pusat fasa III untuk menilai kesan rawatan buparlisib sekali sehari dalam kombinasi dengan paclitaxel mingguan berbanding paclitaxel sahaja pada pesakit dengan head dan leher squamous cell carcinoma (HNSCC) yang berulang atau metastatik yang telah bergerak selepas rawatan anti–PD–1/anti–PD–L1 monoterapi sebelum ini; rawatan anti–PD–1/anti–PD–L1 dalam kombinasi dengan kemoterapi berasaskan platina; atau selepas rawatan berjujukan anti–PD–1/anti–PD–L1, sama ada sebelum atau selepas, kemoterapi berasaskan platina.

Mengenai AN2025 (buparlisib)
AN2025 (buparlisib) ialah pengekang pan-PI3K oral yang menyasarkan semua isoform kelas I PI3K dan aktif dalam malignansi hematologi dan tumor solid. Dalam ujian klinikal global rawak Fasa II untuk rawatan HNSCC yang berulang atau metastatik dengan buparlisib dalam kombinasi dengan paclitaxel, hayat keseluruhan median adalah setinggi 10.4 bulan (berbanding 6.5 bulan dalam kumpulan paclitaxel sahaja). Buparlisib diberi penandaan Kilat untuk indikasi ini dari FDA. Kajian sedang adalah ujian Fasa III klinikal global pertama yang dijalankan oleh Adlai Nortye.

Mengenai Adlai Nortye
Adlai Nortye (NASDAQ: ANL) ialah syarikat bioteknologi klinikal global yang memberi tumpuan kepada penemuan dan pembangunan rawatan kanser inovatif untuk pesakit di seluruh spektrum jenis tumor, dengan pusat R & D global yang ditubuhkan di New Jersey dan Hangzhou. Dengan penekanan strategik pada onkologi. Syarikat telah mengenal pasti dan membangunkan portfolio enam calon ubat yang kukuh.

Adlai Nortye telah mengumpulkan pasukan pengurusan dan Lembaga Penasihat Sains dengan pemimpin industri dan saintis berpengaruh, yang memberikan panduan antarabangsa dan strategik kepada pasukannya dalam R & D, pembangunan perniagaan dan operasi. Selain membina keupayaan R & D sendiri, Syarikat terus mencari dan menjamin perkongsian dengan syarikat farmaseutikal bersekutu terkemuka seperti Eisai dan Novartis, untuk sepenuhnya merealisasikan potensi program paipnya. Syarikat berazam untuk menjadi pemimpin global dalam gelombang imunoterapi kombinasi berikutnya. Matlamat terakhirnya adalah untuk mengubah kanser maut menjadi penyakit kronik dan akhirnya boleh diubati.

Kenyataan Prospektif dan Amaran
Pengumuman ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” peruntukan U.S. Private Securities Litigation Reform Act 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah “akan”, “mengharapkan”, “menjangka”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “berpotensi”, “berterusan”, “sasaran” dan kenyataan serupa. Antara lain, kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, gambaran perniagaan dan petikan pengurusan dalam pengumuman ini, serta rancangan strategik dan operasi Syarikat untuk calon terapinya; pelaksanaan model perniagaan dan rancangan strategik Syarikat untuk perniagaan dan calon terapinya; skop perlindungan hak intelek yang dapat ditubuhkan dan dikekalkan untuk hak intelek yang melindungi calon terapinya dan keupayaannya untuk menjalankan perniagaannya tanpa melanggar hak intelek orang lain; anggaran perbelanjaan, pendapatan masa depan, keperluan modal dan keperluannya untuk dan keupayaannya mengakses pembiayaan tambahan yang mencukupi. Risiko-risiko berikut termasuk dalam Kenyataan Prospektif dan Amaran Syarikat.

Maklumat Hubungan:
Hubungan Pelabur:
Charles Zhou
Amanda Kong

Adlai Nortye Ltd.
ir@adlainortye.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )