(SeaPRwire) –   NEW YORK, Nov. 17, 2023 — DDC Enterprise Ltd, (NYSEAM: DDC) (“DayDayCook” atau “Syarikat”) mengumumkan penetapan harga untuk penawaran awam permulaan sahamnya bagi 3,900,000 saham Kelas A Biasa pada harga $8.50 setiap saham. Kesemua saham Kelas A Biasa ditawarkan oleh DayDayCook. Selain itu, DayDayCook telah memberi kuasa kepada pengendali untuk membeli tambahan 585,000 saham biasanya pada harga penawaran awal, kurang diskaun dan yuran pengendali.

Hasil kasar yang dijangka diperoleh DayDayCook daripada penawaran, sebelum menolak diskaun pengendali dan yuran penawaran lain yang perlu dibayar oleh Syarikat, adalah $33.15 juta. Penawaran dijangka ditutup pada 21 November 2023, tertakluk kepada pemenuhan syarat-syarat penutupan biasa. Saham dijangka mula diperdagangkan di NYSE American pada 17 November 2023 dengan simbol “DDC”.

CMB International Capital Limited, The Benchmark Company, LLC, Maxim Group LLC dan Freedom Capital Markets bertindak sebagai pengendali buku utama bersama untuk penawaran ini. Guotai Junan Securities (Hong Kong) Limited, Eddid Securities and Futures Limited, Eddid Securities USA Inc. dan Tiger Brokers (NZ) Limited bertindak sebagai Co-Managers.

Syarikat menjangka akan menggunakan hasil bersih daripada jualan saham untuk modal kerja, peluasan perniagaan termasuk melalui pengambilalihan, dan pembayaran balik pinjaman.

Pendaftaran kenyataan berkaitan dengan sekuriti yang dijual dalam penawaran ini telah difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) dan berkuat kuasa pada 16 November 2023. Salinan penyata pendaftaran boleh diakses melalui laman web SEC di . Penawaran ini hanya ditawarkan melalui prospektus yang membentuk sebahagian daripada penyata berkaitan dengan sekuriti-sekuriti ini. Apabila tersedia, salinan prospektus akhir berkaitan dengan penawaran ini boleh diperolehi daripada laman web SEC di www.sec.gov atau daripada: The Benchmark Company, LLC, Perhatian: Jabatan Prospektus, 150 E. 58th Street, tingkat ke-17, New York, NY 10155 pada 212-312-6700 atau melalui e-mel di prospectus@benchmarkcompany.

Kenyataan media ini tidak menggambarkan penawaran untuk menjual, atau permintaan untuk membeli mana-mana sekuriti Syarikat, dan tidak akan ada penawaran, permintaan atau jualan mana-mana sekuriti Syarikat di mana-mana negeri atau bidang kuasa undang-undang di mana penawaran, permintaan atau jualan itu akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelulusan di bawah undang-undang sekuriti negeri atau bidang kuasa undang-undang tersebut.

Tentang DayDayCook – Pemimpin dalam Inovasi Makanan

Diasaskan pada 2012, DayDayCook ialah sebuah jenama pengguna terkemuka yang menawarkan produk mudah, senang dan siap untuk dipanaskan, siap untuk dimasak dan siap untuk dimakan. Syarikat memberi tumpuan kepada penyelesaian makanan inovatif dan sihat dengan rangkaian jualan pelbagai saluran yang berkembang pesat di China dan AS, dan melalui kehadiran dalam talian global yang kuat. Syarikat membina pengenalan jenama melalui kandungan kulinari dan gaya hidup di merata media sosial dan platform e-dagang utama.

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini merupakan kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berasaskan jangkaan masa depan Syarikat tentang peristiwa yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Kenyataan prospektif ini juga berasaskan anggapan berkenaan strategi perniagaan masa depan dan iklim Syarikat akan beroperasi pada masa akan datang. Pelabur boleh mencari banyak (tetapi bukan semua) kenyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “menganggarkan”, “berniat”, “merancang”, “berkemungkinan” atau ungkapan prospektif lain. Syarikat tidak berkewajipan untuk mengemaskini atau menyemak kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepasnya, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak boleh menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada jangkaan dan menggalakkan pelabur untuk memeriksa faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam penyata pendaftaran dan penyata lain dengan SEC.

Hubungan:

Pelabur:
CORE IR
Matt Blazei

Media:
CORE PR
Kati Waldenburg
pr@coreir.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )