(SeaPRwire) –   BEIJING, Nov. 17, 2023 — Secoo Holding Limited (“Secoo” atau “Syarikat”) (NASDAQ: SECO) hari ini mengumumkan bahawa pada 14 November 2023, ia menerima Penentuan Penghentian Kakitangan (the “Penentuan Kakitangan”) daripada Bahagian Kelayakan Senarai Pasaran Saham Nasdaq LLC (“Nasdaq”), yang memaklumkan kepada Syarikat bahawa Kakitangan Senarai Kelayakan Nasdaq telah memulakan proses untuk menyingkirkan Saham Depositari Amerika Syarikat (the “ADSs”) Syarikat daripada Nasdaq. Penentuan Kakitangan tidak akan segera mengakibatkan penggantungan perdagangan atau penyingkiran ADS Syarikat, dan Peraturan Senarai Nasdaq menyediakan prosedur untuk Syarikat untuk merayu Penentuan Kakitangan kepada Panel Mendengar Nasdaq dan memohon penangguhan penggantungan sementara menunggu hasil perbicaraan, seperti yang dijelaskan di bawah.

Penentuan Kakitangan dikeluarkan kerana Syarikat tidak mengemukakan laporan tahunannya pada Form 20-F untuk tahun berakhir 31 Disember 2022 (the “Form 20-F”), pada atau sebelum Tarikh Lanjutan (seperti yang didefinisikan di bawah). Seperti yang telah diumumkan sebelumnya, pada 18 Mei 2023, Syarikat menerima notis daripada Nasdaq Listing memberitahu Syarikat bahawa, kerana Syarikat tidak mengemukakan Form 20-F dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (the “SEC”) tepat masa, Syarikat tidak mematuhi Peraturan Senarai Nasdaq 5250(c)(1), yang memerlukan pengemukaan tepat masa semua laporan kewangan berkala yang diperlukan. Selepas Syarikat membuat penyampaian kepada Nasdaq menggambarkan rancangan untuk memulihkan pematuhan dengan peraturan ini, Syarikat diberi lanjutan sehingga 13 November 2023 (the “Tarikh Lanjutan”), untuk mengemukakan Form 20-F.

Syarikat merancang untuk secara tepat masa meminta perbicaraan di hadapan Panel Mendengar Nasdaq untuk membentangkan rancangannya untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan senarai yang berkenaan. Permohonan sedemikian akan menangguhkan penggantungan Saham Syarikat dan tindakan penyingkiran untuk tempoh 15 hari dari tarikh permohonan. Berhubung dengan permohonannya untuk perbicaraan, Syarikat juga merancang untuk meminta penangguhan lanjutan yang dilanjutkan, menunggu penentuan Panel Mendengar Nasdaq. Menurut Penentuan Kakitangan, perbicaraan biasanya dijadualkan untuk berlaku kira-kira 30-45 hari selepas tarikh permohonan perbicaraan sesebuah syarikat.

Mengenai Secoo Holding Limited

Secoo Holding Limited (“Secoo”) ialah pemimpin pasaran produk dan perkhidmatan gaya hidup mewah dalam talian terkemuka di Asia. Secoo menyediakan pelanggan pilihan produk mewah asli dan perkhidmatan gaya hidup yang lengkap di platform beli-belanja bersepadu dalam talian dan luar talian yang terdiri daripada laman web Secoo.com, aplikasi mudah alih dan pusat pengalaman luar talian, menawarkan lebih daripada 420,000 SKU, merangkumi lebih daripada 3,800 jenama tempatan dan antarabangsa. Disokong oleh pangkalan data produk mewah milik Syarikat, prosedur pengesahan dan kerjasama jenama, Secoo mampu memastikan kesahan dan kualiti setiap produk yang ditawarkan di platformnya.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati http://ir.secoo.com.

Kenyataan Selamat

Kenyataan berita ini mengandungi kenyataan prospektif dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, seperti yang dipinda, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaharuan Tuntutan Sekuriti Persendirian 1995. Kenyataan prospektif ini termasuk tetapi tidak terhad kepada kenyataan pengurus Secoo dan anggaran kewangan Syarikat. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah “akan”, “anggaran”, “ramalan”, “percaya”, “jangka”, “mengharapkan”, “berhasrat”, “potensi”, “rancangan”, “sasaran” dan kenyataan serupa. Secoo Holding Limited juga mungkin membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam kenyataan lisan yang dibuat oleh pengarahnya, pegawai atau kakitangannya kepada pihak ketiga.

Untuk pertanyaan dan permintaan media, sila hubungi:

Di China:
Secoo Holding Limited
Jingbo Ma
Tel: +86 10 6588-0135
E-mail: ir@secoo.com

The Piacente Group, Inc.
Jenny Cai
Tel: +86 (10) 6508-0677
E-mail: Secoo@tpg-ir.com

Di Amerika Syarikat:
The Piacente Group, Inc.
Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
E-mail: Secoo@tpg-ir.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )