(SeaPRwire) –   SHANGHAI, China, Nov. 18, 2023 — YanGuFang International Group Co., Ltd. (the “Company” or “YanGuFang”) (Nasdaq: YGF), sebuah syarikat makanan kesihatan yang terutamanya terlibat dalam pengeluaran, sumber, penyelidikan dan pembangunan, dan jualan dan pengedaran produk oat dan bijian di seluruh China dan antarabangsa, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menerima surat penentuan staf (the “Surat”) daripada Jabatan Kelayakan Senarai Pasaran Saham Nasdaq LLC (“Nasdaq”), memberitahu Syarikat tentang ketidakpatuhan dengan Peraturan Senarai Nasdaq 5250 (c)(1) untuk kelangsungan senarai disebabkan kegagalannya untuk menyampaikan Laporan Tahunan dalam Borang 20-F untuk tahun kewangan berakhir 30 Jun 2023 (“Borang 20-F”) dengan tepat masa.

Menurut Surat itu, Syarikat mempunyai 60 hari kalendar untuk menyampaikan rancangan kepada Nasdaq untuk memulihkan kepatuhan daripada tarikh penerimaan Surat dan jika rancangan itu diterima oleh Nasdaq, Syarikat akan diberi pengecualian sehingga 180 hari kalendar daripada tarikh Borang 20-F atau sehingga 13 Mei 2024 untuk memulihkan kepatuhan.

Surat itu juga menyatakan jika rancangan itu tidak diterima oleh Nasdaq, Syarikat akan mempunyai peluang untuk merayu keputusan itu ke Panel Mendengar menurut Peraturan Senarai Nasdaq 5815(a).

Surat itu tidak memberi sebarang kesan segera kepada senarai saham biasa Syarikat di Pasaran Saham Modal Nasdaq.

Syarikat sedang bekerja dengan gigih pada Borang 20-F dan bercadang untuk menyampaikan Borang 20-F secepat mungkin untuk memulihkan kepatuhan dengan Peraturan Senarai Nasdaq 5250(c)(1). Walau bagaimanapun, jika Syarikat gagal menyampaikan Borang 20-F sebelum 16 Januari 2024, Syarikat akan menyampaikan rancangan sebelum tarikh tersebut kepada Nasdaq yang menggariskan langkah-langkah yang akan diambil oleh Syarikat untuk menyampaikan Borang 20-F.

Tentang YanGuFang International Group Co., Ltd.

YanGuFang ialah sebuah syarikat makanan kesihatan yang terlibat dalam pengeluaran, sumber, penyelidikan dan pembangunan, jualan dan pengedaran produk oat dan bijian asli. Syarikat berkomitmen untuk meningkatkan kesihatan manusia melalui penyelidikan mereka untuk mengkaji manfaat pemakanan produk mereka. Syarikat telah membangunkan lebih 80 produk dalam siri oat dan bijian asli mereka. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di .

Kenyataan Prospektif

Kenyataan berita ini mengandungi kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaharuan Tuntutan Mahkamah Sivil Persendirian 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, objektif, sasaran, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan andaian asas dan kenyataan lain yang bukan kenyataan fakta sejarah. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “anggaran,” “menilai,” “percaya,” “berharap,” “mengharapkan,” “menjangka,” “menganggarkan,” “merancang,” “akan,” “sepatutnya,” “boleh,” “mungkin” atau ungkapan serupa. Kenyataan prospektif ini bukan jaminan prestasi masa depan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berasaskan jangkaan dan projeksi masa depan Syarikat tentang peristiwa yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan, yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada jangkaan Syarikat yang dibincangkan dalam kenyataan prospektif. Risiko dan ketidakpastian yang berkaitan dengan kenyataan ini termasuk tetapi tidak terhad kepada risiko dan ketidakpastian mengenai keupayaan Syarikat untuk membangunkan dan menjual produk dan perkhidmatan baru atau dipertingkatkan, meningkatkan modal, menghantar pesanan pelanggan tepat masa, melaksanakan rancangan perniagaannya, dan menarik dan mengekalkan pelanggan dan pakar yang berkelayakan; risiko dan ketidakpastian mengenai fluktuasi pendapatan, fluktuasi kadar pertukaran asing, dan keadaan ekonomi am yang mempengaruhi industri Syarikat dan risiko lain yang dinyatakan dalam laporan yang dikemukakan oleh Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Amerika Syarikat (the “SEC”). Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemas kini atau menyemak kenyataan prospektif ini untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas berlakunya atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak boleh menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur untuk mengkaji faktor lain yang mungkin mempengaruhi prestasi masa depan Syarikat dalam laporan Syarikat kepada SEC, yang boleh didapati secara percuma, di laman web SEC di .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow ) 

HUBUNGAN MEDIA DAN PELABUR:

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi: 

YanGuFang International Group Co., Ltd.
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel: ir@yangufang.com

Christensen Advisory  
Jenny Lam
Pembantu Naib Presiden
Telefon: +852.2232.3928
E-mel: jenny.lam@christensencomms.com