Older Adults Retirement

(SeaPRwire) –   (WASHINGTON, D.C.) — Kira-kira se perempat daripada orang dewasa Amerika Syarikat berusia 50 tahun ke atas mengatakan mereka menjangkakan tidak akan bersara dan 70% bimbang mengenai harga yang meningkat lebih cepat daripada pendapatan mereka, menurut satu kajian.

Kira-kira 1 daripada 4 tidak mempunyai simpanan persaraan, menurut kajian yang dikeluarkan Rabu oleh organisasi itu yang menunjukkan bagaimana Amerika yang semakin menua semakin bimbang bagaimana untuk menguruskan keperluan harian walaupun ahli ekonomi dan pembuat dasar mengatakan ekonomi AS telah pulih sepenuhnya selepas dua tahun inflasi rekod.

Perbelanjaan harian dan kos perumahan, termasuk bayaran sewa dan pinjaman, ialah sebab-sebab utama mengapa orang tidak dapat menyimpan untuk persaraan.

Data ini akan penting pada tahun pilihan raya ini apabila Presiden Demokratik Joe Biden dan saingan Republikan Donald Trump berusaha untuk memenangi sokongan daripada warga tua Amerika, yang secara tradisinya keluar untuk mengundi dalam bilangan yang besar, dengan cadangan dasar mereka.

Kajian AARP, berdasarkan temu bual yang lengkap dengan lebih daripada 8,000 orang bekerjasama dengan Pusat Hal Ehwal Awam NORC, mendapati bahawa satu pertiga daripada orang dewasa dengan hutang kad kredit membawa hutang lebih daripada AS$10,000 dan 12% mempunyai hutang sebanyak AS$20,000 atau lebih. Selain itu, 37% bimbang tentang memenuhi kos asas seperti makanan dan perumahan.

“Terlalu banyak orang tidak mempunyai akses kepada pilihan simpanan persaraan dan ini, bersama dengan kenaikan harga yang lebih tinggi, semakin sukar bagi orang untuk memilih bila hendak bersara,” kata Indira Venkateswaran, Naib Presiden Kanan Kajian AARP. “Perbelanjaan harian terus menjadi penghalang utama untuk menyimpan lebih untuk persaraan, dan beberapa orang dewasa Amerika mengatakan mereka tidak pernah menjangka untuk bersara.”

Bahagian orang berusia 50 tahun ke atas yang mengatakan mereka tidak menjangka untuk bersara telah meningkat secara berterusan. Ia adalah 23% pada Januari 2022 dan 24% pada Julai itu, menurut kajian itu, yang dijalankan dua kali setahun.

“Kami melihat pengembangan pekerja lebih tua yang kekal dalam pasaran buruh,” kata David John, penasihat dasar kanan kanan di Institut Dasar Awam AARP. Beliau berkata ini sebahagiannya kerana pekerja lebih tua “tidak mempunyai simpanan persaraan yang mencukupi. Ini adalah masalah dan ia cenderung untuk berterusan ketika kita maju.”

Berdasarkan pilihan raya kongres 2022, kajian itu menunjukkan bahawa pengundi berusia 65 tahun ke atas membentuk 30.4% daripada semua pengundi, manakala Gen Z dan generasi milenia menyumbang 11.7%.

Biden telah cuba menarik pengundi tua dengan mengumumkan rancangan untuk insulin bagi mereka yang berada di bawah Medicare. Beliau mempromosikan kuasanya untuk berunding secara langsung dengan pengeluar ubat mengenai kos ubat resept.

Trump, dalam temu bual dengan CNBC pada Mac, menunjukkan beliau akan terbuka kepada potongan kepada Social Security dan Medicare. Bekas presiden itu berkata “ada banyak yang boleh dilakukan dalam hal keistimewaan, dalam hal memotong.”

Karoline Leavitt, setiausaha akhbar kempen Trump, berkata dalam kenyataan kepada Associated Press pada Selasa bahawa Trump “akan terus melindungi Social Security dan Medicare dengan kuat dalam penggal keduanya.”

Dalam kajian AARP, 33% responden berusia 50 tahun ke atas percaya kewangan mereka akan lebih baik setahun lagi.

Isu yang bakal menjejaskan keupayaan orang Amerika untuk bersara ialah kesihatan kewangan Social Security dan Medicare.

Laporan tahunan terkini daripada pentadbir program itu menyatakan bahawa perlindungan kewangan untuk jutaan warga tua Amerika akan kekurangan wang untuk membayar faedah penuh dalam tempoh sepuluh tahun akan datang.

Medicare, insurans kesihatan kerajaan yang menampung 65 juta orang tua dan cacat, tidak akan mampu membayar faedah penuh untuk lawatan hospital dan tinggal di rumah penjagaan menjelang 2031, ramalan laporan itu. Dan hanya dua tahun kemudian, Social Security tidak akan mempunyai wang tunai yang cukup untuk membayar faedah penuh kepada 66 juta pencuai.

Satu kajian AP-NORC pada Mac 2023 mendapati bahawa majoriti menentang langkah-langkah yang akan memotong ke dalam faedah Medicare atau Social Security, dan majoriti menyokong kenaikan cukai ke atas pendapatan tertinggi negara untuk mengekalkan Medicare seperti sedia ada.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.